Skip to main content

APROBARE. Conducerea TVR şi-a dat acordul: se vor lansa TVR Folclor şi TVR Sport

 
APROBARE. Conducerea TVR şi-a dat acordul: se vor lansa TVR Folclor şi TVR Sport

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Publice a votat pentru lansarea noilor canale TVR Folclor şi TVR Sport. În şedinţa de azi, cele două posturi au primit avizul pentru lansare.

Publicitate

Din informaţiile Paginademedia.ro, 11 din cei 13 membrii ai Consiliului de Administraţie au votat pentru lansarea celor două posturi de televiziune. Doar doi au votat împotrivă.

Voturile contra au venit de la Georgică Severin (membru în CA propus de PSD) şi de Luminiţa Iordănescu (numită în CA de către salariaţii TVR). 

Potrivit surselor Paginademedia.ro, discuţiile contradictorii au vizat lipsa unui poriect clar şi a unui business plan care să detalieze resursele financiare şi umane necesare celor două posturi.

Ce urmează?

După avizul dat de Consiliul de Administraţie, urmează obţinerea licenţei de la CNA, pe baza proiectului şi unei grile de programe a viitoarelor staţii.

De ce aceste posturi? Câteva argumente din Expunerea de motive:

"Prin înfiinţarea TVR Folclor şi TVR Sport, TVR are ocazia să-şi definească mai clar poziţionarea şi identitatea canalelor existente în portofoliul său, iar la nivelul audienţei, staţiile nou înfiinţate se pot intersecta cu publicul celorlalte staţii ale corporaţiei, astfel încât să existe migrări în cadrul aceleliaşi structuri şi nu către concurenţă".

Pentru TVR Folclor: 

"Există un potenţial de audienţă important pentru acest tip de conţinut, dovedit prin cifrele realizate de programe similare difuzate în prezent pe staţiile generaliste: Viaţa Satului, Ferma, Tezaur Folcloric, Vedeta Populară"

Pentru TVR Sport:

Expunerea de motive vorbeşte despre "platforma care va promova, la nivel naţional, educaţia în spiritul mişcării şi a unei dezvoltări sănătoase şi armonioase."

EXCLUSIV. TVR îşi face un "Etno" şi un canal de Sport. Totul despre proiectele noilor posturi

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus