Skip to main content

„Şi 19 ore pe zi” - Clarissa Ward (jurnalist CNN), muncă asiduă în Afganistan după ce talibanii au cucerit ţara

 
Clarissa Ward, CNN. Foto: BRENT SWAILS/CNN via TheHolywoodReporter
Clarissa Ward, CNN. Foto: BRENT SWAILS/CNN via TheHolywoodReporter

Un exemplu de „aşa da”. Cum se acoperă un eveniment din punct de vedere jurnalistic? Clarissa Ward, corespondent şef internaţional al CNN, se află în aceste zile în Kabul, capitala Afganistanului, de unde oferă cele mai importante noutăţi.

Publicitate

A mărturisit într-un interviu că munceşte şi „19 ore pe zi” de când talibanii au cucerit ţara, scrie TheHollywoodReporter.

Ea mai spune că „nu este străină de această ţară”, după ce a descoperit conflictul în urmă cu mai bine de un deceniu. Spune că meseria de jurnalist s-a schimbat după ce talibanii au preluat puterea în Kabul.

Inclusiv ea transmite în mod diferit noutăţile de acolo. După ce talibanii conduc ţara, Ward trebuie să aibă capul acoperit pentru a putea apărea pe stradă. Detalii, AICI

„În calitate de reporter am fost încorporată în armata SUA şi eram ferită de talibani. Acum, ei controlează efectiv o mare parte din ţară. Să stai aici şi să urmăreşti cum capitala Kabul este cucerită în doar câteva ore cu o singură lovitură, în timp ce forţele americane s-au retras, se simte ca şi când ai asistat la un moment destul de profund de istorie.

Şi apoi vezi pe stradă a doua zi luptătorii talibani care conduc oraşul, se ocupă de punctele de control, asigură securitatea din jurul aeroportului. Sunt atât de multe imagini şi scenarii care s-au întâmplat în ultimul săptămână pe care nimeni nu le-ar fi putut prezice”, a spus Clarissa Ward, potrivit TheHollywoodReporter.

Clarissa Ward: Ceea ce iubesc la televiziune este munca de echipă

De asemenea, ea a mai povestit că relatarea evenimentului este o adevărată muncă de echipă. Nu putea să transmită poveştile, imaginile şi videoclipurile din Afganistan fără producătorul ei Brent Swails şi cameramanul William Bonnett.

Ceea ce iubesc la televiziune este colaborarea, munca de echipă. Ieşi din cameră şi iei o ceaşcă de cafea după patru ore de somn şi îţi spune: „Ce putem face? Unde mergem? Încercăm să mergem la palatul prezidenţial? Vrem să ajungem astăzi la aeroport?”

Nu există un singur proces care să conducă la aceste decizii. Vorbeşti ca o echipă şi decizi ce este posibil şi vorbeşti cu echipa ta de la securitate. Există mai multe componente într-o situaţie precum aceasta. Nu poţi pur şi simplu să te urci într-o maşină şi să mergi la locul transmisiei”, a mai spus jurnalista CNN.

Clarissa Ward lucrează la CNN de şase ani. Ea a mai fost reporter şi a mai transmis din alte ţări noutăţi pe când lucra la CBS News, ABC News şi Fox News. 


CITEŞTE ŞI: SCHIMBARE RADICALĂ. După ce talibanii au cucerit capitala Afganistanului, o jurnalistă CNN şi-a acoperit faţa pentru a putea relata


Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    parca presimt ca se va gasi unul sa-i curme suferinta Aia sint in stare de orice
  • Allex Allex
    Didi, echipa știrilor Pro Tv a făcut de-alungul anilor numeroase deplasări în zone de război și, din ce știu, și echipa Antenei 3. Nu știu exact ce și cum fac, dar dacă tot ei scriu, filmează și montează, durează destul de mult.
  • didi didi
    ei, lasati ca am mai lucrat si noi prin televiziune. chiar daca nu am facut deplasari in zone de conflict precum Afganistan, asta cu munca de 19 ore pe zi e trasa rau de tot de par... nu mai zic de platitudinea cu "ceea ce imi place la televiziune e munca in echipa". mancatorie mai mare ca in televiziune nu cred ca mai gasesti decat poate prin multinationale. si nu doar la romani, e general valabila. munca in echipa, ***

Trimite un comentariu

sus