Skip to main content

SCHIMBARE RADICALĂ. După ce talibanii au cucerit capitala Afganistanului, o jurnalistă CNN şi-a acoperit faţa pentru a putea relata

 
Foto - Cosmin Stan | Colaj - Paginademedia.ro
Foto - Cosmin Stan | Colaj - Paginademedia.ro

SCHIMBARE RADICALĂ în Afganistan. După ce talibanii au cucerit capitala Kabul, drepturile oamenilor, în special ale femeilor, au reînceput să fie limitate. 

Publicitate

Pentru a putea relata din teren, o jurnalistă CNN a trebuit să îşi acopere faţa

Acoperirea obligatorie a feţei este una dintre regulile dure, printre multele altele, impuse de talibani femeilor. În ultimii 20 de ani, femeile îşi recuperaseră multe drepturi în Afganistan, printre care dreptul la educţie şi dreptul la muncă. 

Jurnalista în cauză este Clarissa Ward, corespondent-şef internaţional al CNN. „Transformarea”, care s-a produs de pe o zi pe alta, a fost consemnată, pe Facebook, de jurnalistul Pro TV Cosmin Stan, care punctează:

Afganistan se intoarce exact unde era acum 20 de ani. Azi, in prima zi a noului Emirat Islamic al talibanilor, in vreme ce aproape toti occidentalii erau deja evacuati, ea transmitea de pe strazile capitalei Kabul inconjurata de talibani care detin acum controlul.

S-a imbracat adecvat pentru noul regim (se vede in cele doua foto diferenta fata de ziua de ieri) dar isi face meseria in continuare ca la carte!”, spune Cosmin Stan. 

Reamintim că toate oraşele importante ale Afganistanului, culminând cu capitala Kabul, au fost cucerite la puţin timp după ce trupele armate ale SUA şi NATO s-au retras din teritoriul în care au stat peste 20 de ani. 

După ce talibanii au ajuns în Kabul, chiar preşedintele ţării a părăsit teritoriul Afganistanului

Postarea lui Cosmin Stan

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un baet un baet
    Pai cand transmiteau cu masca pe fata cum era? Tot o interdictie, oricum o iei.
  • atent atent
    Jurnalista Clarissa Word scrie pe twitter ca "this meme is inaccurate" si exclude senzaționalul promovat de cei care au vrut sa puncteze fara sa se informeze pe un subiect actual. Nu e suficient sa preluați știri de la jurnaliști cunoscuți pentru ca și ei pot greși în interpretări copy paste. "I always wore a head scarf în the street în Kabul previosly, though not w/hair fully covered and abbaya. So there is a difference but NOT quite this stark" . O gasification pe twitter
  • Mazeta Mazeta
    Fata e portiunea capului cuprinsa intre ochi si barbie.

    Vi se pare ca e acoperita, maistre Bambu?
  • Andrei Andrei
    Vorba aia "CNN a contribuit la acest raport" :)))
  • B.A.M B.A.M
    PRECIZARE: În Afganistan au murit 23 de soldați români, iar cu această preluare a țării de către talibani, avem certitudinea OBIECTIVĂ că AU MURIT DEGEABA!!!
  • B.A.M B.A.M
    Felicitări, Joe Biden! Ai creat un nou stat!!! ;((

Trimite un comentariu

sus