Skip to main content

Netflix pierde abonaţi pentru prima dată din 2011. Compania analizează introducerea de reclame pe platformă şi testează taxarea celor care îşi împart conturile de Netflix

 
Netflix pierde abonaţi pentru prima dată din 2011. Compania analizează introducerea de reclame pe platformă şi testează taxarea celor care îşi împart conturile de Netflix

Cea mai mare platformă de streaming, Netflix, a raportat un număr de abonaţi în scădere în cel mai recent raport financiar trimestrial. 

Publicitate

Compania a anunta că are 221,6 milioane de abonaţi în întreaga lume, în scădere cu aproape 200.000 de abonaţi, ratând astfel ţinta de 2,5 milioane pe care o anunţase anterior, notează AdWeek

Mai mult decât atât, Netflix estimează că declinul se va accentua şi în următorul trimestru, şi că va ajunge la un minus de două milioane de abonaţi. 

Rezultatele vin după ce în ultimii ani, mai ales în perioada pandemiei, cifrele companiei au înflorit. În ultimul trimestru din 2021, compania a adus 8,3 milioane de noi abonaţi. 

Declinul abonaţilor vine şi pe fondul creşterii preţului la abonamente în SUA şi Canada, în luna ianuarie a acestui an. Măsura a dus la o scădere cu 600.000 a numărului de abonaţi. 

Scăderea vine şi odată cu avântul luat de noii competitori ai Netflix, Disney+ şi HBO Max.

Netflix plănuieşte introducerea de reclame pe plaformă

În contextul rapoartului financiar, platforma de streaming ia în considerare ca, în următorii doi ani, să ofere abonamente mai ieftine, dar să ruleze şi reclame, notează TechCrunch

Anunţul a fost făcut de şeful Netflix, Reed Hastings, în discuţia cu acţionarii. Dei în anii trecuţi ideea de reclame pe platformă fusese respinsă fără discuţii, de data aceasta Hastings le-a spus investitorilor că acest model s-a dovedit unul funcţional pentru platforme precum Hulu sau Disney. „Nu avem niciun dubiu că funcţionează”, a declarat Hastings. 

Utilizatorii care împart conturile de Netflix cu alte persoane ar putea plăti suplimentar

Conducerea companiei îi ia în vizor şi pe utilizatorii de Netflix care împart conturile cu mai multe persoane, din afara gospodăriei. 

Compania a anunţat că va extinde testele prin care va suprataxa utilizatorii care îşi împart conturile de pe platforma de streaming, mai arată TechCrunch. 

Primele teste au început, în luna martie, în Chile, Costa Rica şi Peru şi urmează să fie extinse în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite. Compania a anunţat că va dura cel puţin un an până când va stabili cu exactitate ce suprataxă să impună pentru astfel de practici. 

Spre exemplu, în Chile, pentru încă un utilizator din afara gospodăriei, extra plata se ridică la 2,99 de dolari. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Leo Leo
    Netflix Romania, un *** de la bun inceput...si inca unul si scump. Dece sa ieftinim cand putem stoarce bani de la prostime? Asta e gandire bolnava pt o tara si asa pradata de cei care ii inscaunati periodic.

    Traiasca pirateria. Din cauza acestor *** NU va murii prea curand acest fenomen. Un pret real la netflix, in aceasta tara distrusa de politic si de cei care ii sustin,... Ar fi de maxim 2 € , tinand cont si de calitatea priductiilor urcate pe platforma in Romania (vezi un *** ca "Legatii")!
  • Miresicu Miresicu
    De aia a crescut fierbinteni poate ha

    Cum a crescut si accesatii si miresicilie.
  • Mile Mile
    De aia a crescut fierbinteni poate ha
  • Șerban Șerban
    Netflix e ceva gen: "Natalitatea este în scădere. Testăm limitarea numărului de copii per familie."
  • un privitor un privitor
    La ce filme sunt acum pe netflix e normal ca numarul de abonati sa scada. Le-a scazut profitul; ghinion. Putem sa renuntam la el daca se va scumpi. Dar ei vor putea sa reziste fara abonati? Asa ca ar trebui sa se mai gandeasca daca au in cap sa mai ceara bani.
  • Singham Singham
    foarte bine, asa sa faca!
    solutie:
    boicotarea tuturor produselor care apar in reclame si NU mai folosesti produsele respective, un fel de cum suntem acuma fierti pe Rusia.. la fel sa fim si pe reclamele astea.
    imi pare rau mi-e chiar imi plac filmele in care persoane de culoare rescriu istoria, imi plac filmele de pe netflix unde povestile clasice sunt rescrise, imi plac filmele cu superfemei si imi plac filmele in care supereroii sunt mai preocupati sa fie bisexuali decat supereroi, imi plac filmele in care exista corectitudinea politica. probabil o sa imi inchid contul de netflix...
    a stai.. nici macar nu am cont de Netfllix
  • Lucian Lucian
    Pai Netflix = progresism dus la extrem, normal ca lumea pleaca. Oricum, in Romania nu se plateste nimic, intr-o tara unde lumea se uita la Las Fierbinti, la Antena 3 si la Vacanta Mare nu o sa vezi pe cineva platind, dar nici ce se gaseste pe Netflix nu este de urmarind.
    Exista carti de care te poti bucura sa-ti umple timpul liber sau, mai bine, alergare in parc, quality time cu prietenii sau vizitat locuri noi!
  • Mile Mile
    Poate sunt scăderi calitative ha

Trimite un comentariu

sus