Skip to main content

Ce a făcut partidul în care a candidat Florin Călinescu, la europarlamentare

 
Ce a făcut partidul în care a candidat Florin Călinescu, la europarlamentare

Actorul şi realizatorul TV Florin Călinescu a deschis lista candidaţilor Partidului Diaspora Unită, la alegerile europarlamentare de duminică. Partidul nu a reuşit însă să atingă de pragul electoral necesar pentru a-şi trimite membri în Parlamentul European. 

Publicitate

Partidul Diaspora Unită (PDU) a reuşit un procent de 1,79, care se traduce în cifre prin 158.363 de voturi, potrivit datelor parţiale publicate pe site-ul Biroului Electoral Central.

Formaţiunea a fost astfel în urma unor partide precum SOS Romania (447.279 voturi), al Dianei Şoşoacă, sau REPER (326.973), dar a fost depăşită şi de cei doi independenţi Nicu Ştefănuţă (270.832) şi Vlad Gheorghe (218.462).

Florin Călinescu şi-a anunţat intenţia de a intra într-un nou partid în luna februarie a acestui an. Tot atunci spunea că intenţionează să candidez şi la alegerile prezidenţiale. 

Florin Călinescu, într-un interviu la Antena 3 CNN, despre implicarea sa în politică şi intenţiile pentru viitor: 

„Vreau să văd în primul rând ce face, ce înseamnă acest partid Diaspora Unită. Eu am făcut vreo 15 ani Chestiunea Zilei şi tot aşa nu mi-a rezistat niciun politician.(...) Şi atunci am zis aşa: atacăm primul lucru pe care îl putem ataca, adică europarlamentarele. Modelul este simplu să-ţi recunoşti puterile.

Nici partidul AUR, nici partidul USR n-au atacat la prima tentativă alegerile locale, pentru că n-ai forţă, n-ai în toate satele şi în toate comunele, şi orăşelele, şi oraşele şi capitale de judeţ, masa de lucrători de partid care să-ţi asigure nişte liste complete cu oameni onorabili.

Şi atunci atacăm europarlamentarele, vedem ce se întâmplă, după care atacăm Parlamentul României.

Şi dacă semnalul de la europarlamentare şi semnalul de la Parlamentul României este încurajator, atunci ies şi eu puţin la jogging, mă duc la sală, mănânc şi eu câte o jumate de porţie şi mă bag la luptă, pentru că mie bătălia pentru preşedinţie mi se pare mai simplă decât astelalte, că oamenii au de comparat 2-3-4-7 personaje.”

Aceasta nu este prima experienţă a lui Florin Călinescu cu lumea politică. În 2008 a candidat din partea PNL pentru o funcţie de senator. Fără succes însă. În 2019, a devenit preşedinte la Partidului Verde, dar şi aici aventura a fost una de scurtă durată. 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus