Skip to main content

Paul Ipate, într-o emisiune pe History Channel. Caută Aurul Dacic

 
Paul Ipate, într-o emisiune pe History Channel. Caută Aurul Dacic

Actorul Paul Ipate este protagonistul unei emisiuni pe un post de documentare. "Misterul Aurului Dacic" este titlul producţiei care va fi difuzată pe postul History Channel.

Publicitate

Producţia de trei episoade, de câte o oră, îi are în centru pe Paul Ipate şi pe Simina Cernat, cunoscută pentru cartea Samsara, în care ea şi-a povestit aventurile de explorator în Asia.

"O călătorie care constă în căutarea comorilor dacice pierdute, a locurilor secrete în care sunt ascunse tone de aur, dar şi a blestemelor mortale care i-au lovit pe cei care au săpat prea adânc", spun cei de la History despre documentar.

Telespectatorii îi vor putea vedea pe Paul Ipate şi Simina Cernat în grote, răuri, mine abandonate, dar şi la înălţime, ghidaţi de tehnologia cu infraroşu. 

Cei doi vor discuta cu experţi mondiali din Italia, Germania şi România despre tezaurul nedescoperit, despre triburile dacice care au dispărut de pe aceste meleaguri.

Cum descrie History documentarul?

"Pornind de la Roma antică şi sfârşind până în vârfurile Munţilor Orăştie şi în albiile râurilor din jurul Sarmizegetusei, „Stonehenge-ul” României, cei doi exploratori se întâlnesc cu experţi locali şi căutători de aur şi care s-au cufundat în misterele şi pământurile unde astăzi se află cele mai mari rezerve de aur din Europa."

Primul episod Misterul Aurului Dacic va fi difuzat pe History Channel luni, 31 octombrie, de la ora 21.00

Alte premiere de pe History Channel:

• Seria documentară Istoria Armelor, începând din 20 noiembrie, de la 21:00. Istoria Armelor dezvăluie povestea armelor care au jucat un rol important în marile bătălii ale istoriei, de altfel este prezentată legătura dintre dezvoltarea unui nou dispozitiv militar şi consecinţele folosirii sale.

• Revine serialul Aşii Amanetului, începând din 2 noiembrie, de la ora 12:00 şi vor fi 12 episoade noi. Serialul prezintă lumea plină de culoare a facerilor de amanet, descoperiri ale unor articole cu valoare istorică, precum şi momente din viaţa celor trei bărbaţi supranumiţi „Aşii Amanetului”.

• Un alt documentar care va fi difuzat de History Channel se numeşte „Viciile care au schimbat lumea”, încep din 10 octombrie, de la 21:00. Acesta prezintă poveştile despre originea industriilor americane ale alcoolului, jocurilor de noroc, tutunului, sexului. Este un documentar presărat cu detalii istorice, interviuri cu experţi şi personaje care operează de ambele părţi ale legii.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • R R
    Dati audientele de aseara a emisiunii Te cunosc de undeva
  • R R
    Dati audientele editiei speciale iumor dedicata meciului de aseara si a meciului Finlanda-România

Trimite un comentariu

sus