Skip to main content

Nou site pe piaţa media. A fost lansat de un fost şef Digi şi România Liberă, de 1 Decembrie

 
Nou site pe piaţa media. A fost lansat de un fost şef Digi şi România Liberă, de 1 Decembrie

S-a lansat un nou site ştiri pe piaţa media. Se numeşte peglob.net şi a fost lansat de un fost şef Digi24.ro şi România Liberă, ieri, pe 1 Decembrie. 

Publicitate

Este vorba despre Laurenţiu Mihu, care lucrează în paralel şi la platforma universul.net - lansată de Dan Turturică (noul şef al TVR). 

Noul site - peglob.net - este proiectul personal al lui Mihu, separat de Universul. 

În principal acoperă zona de politică externă, după cum a spus jurnalistul pentru Paginamedia.ro: 

„E un jurnal de politică externă pe care intenţionez să îl cresc încetişor, în ideea de a face acest domeniu mai digerabil pentru publicul larg", a spus fostul redactor-şef adjunct Digi24.ro şi România Liberă. 

Pe site, Mihu a mai scris şi: 

„PeGloB nu se naşte întâmplător de 1 Decembrie. Unora le poate suna paradoxal, dar rătăcesc pe un drum ce se înfundă.

PeGloB nu marchează Ziua Naţională ca pe o închidere în sine, ci ca pe un dar al deschiderii strategice către lume. Către lumea din interior şi către lumea din exterior; către universul românilor şi cosmosul internaţional.”

Covid, Crypto, China şi Rusia, printre subiectele abordate

Site-ul are un design minimalist şi a fost lucrat în întregime chiar de Laurenţiu Mihu. Are şi câteva categorii principale. Printre acestea amintim: 

  • Covid
  • Crypto
  • China
  • Rusia
  • Presa internaţională, în tuşe esenţiale

Plecările de la Digi şi România Liberă. Reacţii despre cenzură şi concedieri

În martie 2019, o ştire de „breaking-news” zguduia media românească. Atunci, redactorul-şef al site-ului (Dan Turturică), redactorul-şef adjunct (Laurenţiu Mihu) şi alţi doi jurnalişti au fost concediaţi de la Digi24.ro. În reacţii venite după concedieri, Mihu şi Turturică vorbeau despre cenzură. 

Mihu publica, la vremea respectivă, un articol chiar pe Digi24.ro. Titlul spunea tot: Cenzura este doar vârful aisbergului.

Jurnaliştii lucraseră şi la România liberă, unde avuseseră poziţii similare şi de unde au plecat în condiţii asemănătoare, după un conflict cu patronatul ziarului (familia Adamescu).


Citeşte şi: Dan Turturică şi Laurenţiu Mihu, şefii site-ului Digi 24, reacţii despre cenzură şi concedieri


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sefu sefu
    Nu e vorba de un șef, ci de un șefuleț. Mihu, cunoscut și drept cărătorul de servietă al lui Turturică, a fost eternul adjunct al acestuia. Mă mir că nu îi găsește un post la TVR, dar mai e timp.

Trimite un comentariu

sus