Skip to main content

Plăţi blocate în TVR, până la numirea unui nou şef. Oficiali TVR: Salariile ar putea întârzia cinci zile

 
Foto | Inquam Photos
Foto | Inquam Photos

Situaţie delicată în TVR. În lipsa unui şef, plăţile sunt blocate. Inclusiv salariile angajaţilor ar putea întârzia în lipsa directorului general, adică a „omului cu semnătura”. 

Publicitate

Printr-o situaţie similară trece şi Radioul Public

Într-un punct de vedere remis Paginademedia.ro, oficialii Televiziunii Române afirmă că vor exista întârzieri salariale în luna noiembrie, totul depinzând de momentul în care Parlamentul va numi un nou Preşedinte-Director General.

„În situaţia actuală, în care SRTv nu are un ordonator principal de credite numit, ne aflăm în imposibilitatea efectuării oricăror plăţi, indiferent de natura acestora.”

Tot ei mai adaugă:

„S-a estimat că plata drepturilor salariale ar putea fi efectuată cu o întârziere de circa 5 zile lucrătoare, în condiţiile numirii CA şi desemnării noului Preşedinte Director General/ordonator de credite până la data de 16 noiembrie”, spun cei din TVR. 

Au început procedurile pentru un nou CA la TVR

Remintim că mandatul interimar al Ramonei Săseanu la şefia TVR a expirat în urmă cu câteva zile. La fel s-a întâmplat şi cu cel al lui Liviu Popescu, care a asigurat interimatul Radioului. 

În aceeaşi zi, birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au declanşat procedura de numire a Consiliul de Administraţie al TVR-ului şi Radioului Public.

Până pe 12 noiembrie, SRTv trebuie să prezinte Parlamentului propunerile de candidaţi pentru cele două locuri în noul Consiliu de Administraţie (CA). Astfel, cei de la TVR spun că:

„Având în vedere termenul comunicat de Parlamentul României pentru înaintarea propunerilor SRTv cu privire la candidaţii pentru cele două locuri în noul Consiliu de Administraţie (CA), şi anume până în data de 12 noiembrie 2021, s-a estimat că plata drepturilor salariale ar putea fi efectuată cu o întârziere de circa 5 zile lucrătoare, în condiţiile numirii CA şi desemnării noului Preşedinte Director General/ordonator de credite până la data de 16 noiembrie”, după cum au afirmat pentru Paginademedia.ro.

Nu în ultimul rând, au mai punctat:

„Până la numirea noului ordonator de credite, actuala legislaţie în domeniu nu permite identificarea vreunei soluţii pentru deblocarea plăţilor.

Despre această situaţie, membrii Comitetului Director al SRTv au informat la data de 02.11.2021 şi Parlamentul României.”


Citeşte şi: Fără şefi la TVR şi Radio. Au expirat mandatele conducerii interimare. Efecte importante


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Burning Flake Burning Flake
    Peste 2200 de salariati ai TVR aleg doi reprezentanti pentru CA. Iar la CA candideaza Sorin Torica, acest Liviu Dragnea combinator si fara multa scoala care se plimba ca un curcan prin curte fumand trabucuri scumpe. Tot la CA va fi propusa de PSD si Anca Dindirica. Cum, nu a auzit nimeni de marea jurnalista platita cu 120 milioane pe luna, care a transformat TVR Craiova in ruina? Anca Dindirica este aceasta Viorica Dancila scapatata a Olteniei, creatia amazoanei Olguta Vasilescu. Succesuri, va meritati soarta!
  • Mile Mile
    Ești angajat la ei ha
  • Sobell Sobell
    @Publicitarul Da, ei vor dispare de curând cât or mai sta la TVR. Aceeași situație este și la Digi 24 unde mai mulți vor pleca în curând la B1 TV.
  • Publicitarul Publicitarul
    E foarte tare ca la orice articol despre TVR apar aici aceste nume: Cristache si Chiotea. De fapt, acesti doi domni (am mai scris-o cu alta ocazie) sunt singurele vedete autentice pe care le are TVR. Ionut Cristache e "vedeta" in jurnalism cam cum este AnaMaria Prodan prin siteurile mondene. E altceva decat moderatorii care vor sa se puna bine cu toata lumea, decat toate femeile alea plictisite si plictisitoare la care adorm seara politicienii. Are multe derapaje, ok, dar e altceva, drept dovada ca sare in ochi. Dorin Chiotea, insa, este probabil cel mai bun reporter la transmisiuni in direct. Vine cu subiecte unice in fiecare zi la Matinal si cu tot felul de oameni pe care nu ii vei in alta parte. Si are revista presei savuroasa. Nimeni, niciodata, nu m-a facut sa devin dependent de informatii si de foto atat de variate de la un eveniment asa cum a reusit acest om la Olimpiada de la Tokyo.
    Dar daca Ionut Cristache si Dorin Chiotea dispar la Europa FM credeti ca deodata TVR va avea super programe? Vor disparea automat toate emisiunile invechite care arata ca in 1900 toamna?! Vor creste audientele la toate programele?
  • Romeo Romeo
    Sorin Torica a bagat TVR si Radio in belea pupand pantofi de ciume rosii. El ii principalul vinovat pentru aceast haos. Datele de la ANAF arata clar ca omul face bani din taxele de 100.000 euro neplatite statului! Tradare sa fie. A aparut si pe la Cluj luna trecuta si s-a intilnit cu trei oameni ca atatia l-au bagat in seama. Deci statul gaurit de tine ai vrea sa fie statul condus de tine Sorine!
  • B.A.M B.A.M
    Da, Sobell. De unde e nevoia asta a Europei FM de a-i avea pe Cristache și Chioțea? Și cum ar fi posibilă venirea lui lui Cristache la Europa FM fără ca postul radio să-și piardă din credibilitate în fața publicului ascultător care a fost "dresat", obișnuit cu o anumită politică editorială care e total opusă cu politica editorială afișată de Cristache?
  • Gigi Hadiridad Gigi Hadiridad
    Ia uite cine vrea sa candideze la un loc în viitorul Consiliu de Administrație.

    https://jurnaldecraiova.ro/sorin-toricaliderul-mediasind-al-tvrcandidat-pentru-ca-al-srtv-un-manager-dezastruos-pentru-propria-afacere/
  • Leo Leo
    Eu sper de decenii sa le intarzie lefurile la toti, vreo 50 de ani nu 5 zile. La ce nemernicie incredibila este institutia asta "sugativa" pe banii nostri.
  • Sobell Sobell
    @B.A.M Te referi la Cristache că el este dat fiind trecutul recent al acestuia și identitatea audio-vizuală a Europa FM?
  • B.A.M B.A.M
    Sobell, prin comentariul tău, sugerezi că aceștia "TREBUIE SĂ MEARGĂ DEGRABĂ" la Europa FM. De ce? De ce s-ar întâmpla asta? Mai ales în cazul lui Cristache care nu ar avea ce să caute acolo, dat fiind trecutul recent al acestuia și identitatea audio-vizuală a Europa FM. Sau, mai pe românește spus, din cauza politicii editoriale a postului radio ce domină de câtiva ani buni...
    DE CE?
    În plus, ca fapt divers, poate se negociază un nou contract, indiferent de intervalul orar! Ai vreo informație că acest lucru nu are loc?! Eu, spre exemplu, NU am vreo informație că AR AVEA loc negocieri! Tu ai avea vreo informație că NU ar avea loc negocieri?
    P.S.
    1) Vreau răspunsuri la cât mai multe din întrebările enunțate mai sus!!!!
    2) Pot să cred zvonuri dar nu când sunt cusute cu ață albă!
  • Mile Mile
    Sa le taie de tot cât rating atât salariu
  • Sobell Sobell
    Bine că îi dă afară pe Ionuț Cristache și Dorin Chioțea ca să se ducă la Europa FM!

Trimite un comentariu

sus