Skip to main content

Fără şefi la TVR şi Radio. Au expirat mandatele conducerii interimare. Efecte importante

 
Ramona Saseanu si Liviu Popescu. Sursa foto: Libertatea
Ramona Saseanu si Liviu Popescu. Sursa foto: Libertatea

UPDATE/ Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor avea  o şedinţă în Parlament astăzi, de la ora 16:00, pentru a declanşa procedura de numire a Consiliul de Administraţie al TVR-ului şi Radioului Public, scrie News.ro

Publicitate

TVR rămane fără şef, cel puţin o perioadă, după ce mandatul de interimar al Ramonei Săseanu a expirat. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul Radioului Public, unde interimatul a fost asigurat de Liviu Popescu. 

Mandatele interimare ale celor doi au expirat ieri. 

Contactaţi de Paginademedia.ro, nici Ramona Săseanu, nici Liviu Popescu nu au comentat situaţia. 

Încetarea interimatelor produce şi efecte. Două efecte foarte importante, potrivit legii, sunt:

- odată cu expirarea interimatelor nu se pot face plăţi (fără semnătura directorului general)

- numirile făcute de interimari incetează.

În continuare, Parlamentul ar trebui să demareze procedurile pentru numirea unui nou Consiliu de Administraţie şi implicit a unui nou Preşedinte Director General, lucru valabil atât pentru TVR, cât şi pentru Radio România. 

În legătură cu mandatele interimare, legea prevede că „prelungirea mandatului sau durata interimatului nu poate fi mai mare de 6 luni”, adică nu poate să depăşească data de 10 noiembrie. 

A existat recent o încercare de prelungire a mandatelor interimare de până acum, chiar a trecut de Senat, însă PSD a atacat-o la CCR, lucru care a împiedicat promulgarea. 

Până când Parlamentul va numi câte un nou CA pentru cele două instituţii, acestea vor funcţiona fără PDG - adică „omul cu semnătura”

Ramona Săseanu, jurnalistă la TVR Craiova, a fost numită şef interimar al TVR la propunerea PNL. Liviu Popescu, numit interimar al Radioului Public, a fost propunerea USR.

Cei doi au fost validaţi de Parlament pe 11 mai. 


CITEŞTE ŞI: Parlamentul a decis: directorii interimari din TVR şi Radio revin pe funcţie


CITEŞTE ŞI: Directorii interimari din TVR şi Radio au fost puşi neconstituţional. Decizia a fost anunţată astăzi


CITEŞTE ŞI: OFICIAL. Doina Gradea şi Georgică Severin au fost demişi. Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale TVR şi Radioului Public


CITEŞTE ŞI: VIDEO. Ramona Săseanu, propunerea PNL pentru şefia interimară a TVR-ului, interviu cu o vrăjitoare acum şase ani


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    @publicitarul de acord cu tine, asa e de cand lumea si pamantul la tvr... am lucrat acolo cativa ani pe vremuri si aia se credeau buricul presei romanesti, alfa si omega televiziunii, dar daca ii puneai sa lucreze in regim de breaking news sau de televiziune de stiri, dadeau in balbaiala... erau reporteri care se intorceau de la filmari si cautau pe mediafax stirea de la evenimentul respectiv ca sa scrie dupa ea... erau oameni care s-au angajat dupa facultate la tvr si sunt convins ca de acolo o sa iasa la pensie, in alta parte nu ar rezista... (ca sa nu mai zic de aia care intrebau care e diferenta intre irak si iran si care nu au terminat nicio facultate)

    @radu f gabrea din cate stiu, livia pila e lukacs, lucaci, nu stiu cum se scrie, un mare frustrat, fost sef la stiri. soby nu stiu cine e, dar e si el purtator de barfe prin redactii, activitatea cea mai intensa in tvr.
  • Mile Mile
    Dispăreți postaci teveristi
  • Soby Soby
    @B.A.M Dorin Chioțea se va alătura echipei „Deșteptarea”, matinalul de la Europa FM, iar Ionuț Cristache va realiza emisiunea „Ce-i în capu' lui Cristache” tot la Europa FM.
  • Livia Pila Livia Pila
    Au ieșit la înaintare stipendiatii lui Saseanu și Chiotea. Asta e geniala idee a avocatului adus de Saseanu de la Craiova???
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    ***?***! Chiotea va ajunge chiar sa creadă ca e de Pullitzer. Iar el, săracul, e doar un biet oarecare. Protejat și hrănit cu tort de Ramona Saseanu.
  • Mile Mile
    Sunt numai angajați degeaba oricum
  • Publicitarul Publicitarul
    E ciudat sa citesc ca pe aici niste salariati de la stat comenteaza mereu despre aceleasi 10-15 persoane care ar fi "vinovate" de indolenta, amatorismul si lipsa de idei a TVR/ Radio Romania. Ok, de data asta inteleg ca Chiotea (reporter foarte bun) si Cristache (moderator foarte partinitor) sunt aia pentru care de 25 de ani incoace TVR s-a dus in cap! Nu lipsa de viziune, de idei, nu pilele, nici concursurile cu cantec. Nicidecum transmisiile anoste, subiectele trase de par si dialogurile in raspar. Toti producatorii, cameramanii, regizorii, scenografii si jurnalistii TVR sunt niste genii in meseriile lor. Pe toti astia se bat BBC, CNN, TVE, Rai, Russia Today si ZDF, dar ei au ramas in Romania sa se lupte cu Stelian Tanase, Irina Radu, Doina Gradea (mai ales) si Ramona Saseanu (mai nou). Din cauza lor, plus dnii Chiotea si Cristache, ceilalti 2500 de insi nu pot misca in front asa cum vor ca sa-si elibereze in eter capodoperele pe care nu le apreciaza nimeni.
  • Radu F Gabrea Radu F Gabrea
    Livia Pila, Soby
    Din cate vad dl dr Dorin Chiotea are prestatii exceptionale ca reporter intr-o TVR plina de de banali si de emisiuni plictisitoare. Sint maxim 2-3 oameni la care te poti uita, interesanti, si dl Chiotea e unul dintre dansii. Nu l-am vazut la emisiunea medicala, dar am urmarit Jocurile Olimpice la matinal si la stirile sportive datorita acestui om! Cunoaste enorm de mult sport si a transmis de peste tot de parca ar fi fost singurul trimis acolo. Dvs ce prestati pe la TVR, ca de ras vad ca radeti de toata lumea, inclusiv de la alte posturi? Ce fel de studii aveti? Ce emisiuni realizati?
  • B.A.M B.A.M
    De unde până unde, Soby? De unde informația asta? (Nu e prima dată când aud asta pe acest site.)
    Hai că la Chiotea pot să cred dar, dacă Ionuț Cristache ajunge la Europa FM, apocalipsa e mai aproape! Înseamnă că cei de la România TV au dreptate (în totală contradicție cu identitatea lor audio-vizuală :))) ) în legătură cu "traseismul moral" pe care-l subliniază în ultimul timp în privința unor persoane publice ca Tudor Chirilă (fan și fost fan Iohannis), Oana Pelea, Ionuț Mândruță și la care s-ar adăuga mai nou Ionuț Cristache!
    Dubios... Și la cei "de dreapta" și la "cei de stânga". Mă rog, la cei de stânga ÎNCĂ nu, dar la asemenea zvonuri, ce reacție să ai?!
  • Soby Soby
    @Livia Pila Europa FM scrie pe Dorin Chioțea și Ionuț Cristache.
  • Livia Pila Livia Pila
    Pleacă Ramona???? Îl lasă orfan pe dr. CHIOTEA?

Trimite un comentariu

sus