Skip to main content

Avocaţii Aleph News: Informaţiile nu corespund realităţii. Vă solicităm să eliminaţi de urgenţă articolul

 
Avocaţii Aleph News: Informaţiile nu corespund realităţii. Vă solicităm să eliminaţi de urgenţă articolul

POZIŢIA Aleph News. Într-o notificare trimisă Paginademedia.ro, prin intermediul avocaţilor, Aleph Media susţine că "informaţiile din curprinsul articolului nu corespund realităţii" şi solicită "sa eliminati de urgenta Articolul mentionat precum si oricereferire la persoana dlui Adrian Sarbu ca fiind autor al presupuselor fapte mentionate".

Publicitate

În notificare, Aleph News vorbeşte despre "eliminarea oricăror referiri la AlpehMedia, Aleph News si persoana dlui Adrian Sarbu din continutul Articolului dublat de publicarea unei rectificari a informatiei furnizate publicului, cu mentionarea explicită lipsei oricarei asocieri intre Dl Adrian Sarbu si faptele relevate".

Paginademedia.ro publică în continuare poziţia Aleph News.

Notificarea vine ca urmare a articolului Inside Story. Foşti angajaţi Aleph acuză: “Nu am semnat contract ca să fim înjuraţi!” Glumă la postul lui Adrian Sârbu: “S-a Aleph praful!”

Ce spune notificarea Aleph:

  • Va solicitam sa eliminati de urgenta Articolul mentionat precum si orice referire la persoana dlui Adrian Sarbu ca fiind autor al presupuselor fapte mentionate.

 

  • Informatiile din cuprinsul Articolului NU CORESPUND REALITATII, intrucat pana la aceasta data, presupusele fapte sunt emanatia unuia sau a mai multor fosti angajati ale caror relatii contractuale cu Aleph News au incetat in perioada de proba a contractului de munca. 

 

  • Alegatiile pe care, in mod tendentios le conexati cu Aleph News si persoana Dlui Adrian Sarbu nu sunt decat simple speculatii nedovedite, parte a unui scandal de presa pe care il alimentati in mod nelegal.

 

  • Consideram ca Articolul are un caracter defaimator, de natura a incalca drepturile personale fundamentale la onoare, reputatie si demnitate, rezultat din asocierea implicita intre comentariile preluate de Dumneavoastra cu privire la functionarea unui produs media si trimiterea realizata in mod direct la persoana dlui Adrian Sarbu.

 

  • Afirmatiile din cuprinsul materialului reprezinta exprimari inacceptabile din perspectiva jurnalistica, sunt informatii despre care nu ati solicitat un punct de vedere si, pe cale de consecinta, reprezinta afirmatii calomnioase de natura a atrage raspunderea civila acelor care le fac.

 

  • Imperativul moral si juridic al respectarii deontologiei profesionale ar trebui sa va oblige ca, in calitate jurnalisti sa va abtineti de la afirmatii care sa se regasesca in sfera unei fapte ilicite. 

 

  • In lumina celor de mai sus, consideram ca mentiunile din Articol incalca art. 72 C. civ. in cadrul caruia se dispune ca “Este interzisa orice atingere adusa onoarei si reputatiei unei persoane, fara consimtamantul acesteia ori fara respectarea limitelor prevazute la art. 75” in coroborare cu dispozitiile art. 252 C.civ. potrivit cu care “Orice persoana fizica are dreptul la ocrotirea valorilor intrinseci fiintei umane, cum sunt viata, sanatatea, integritatea fizica si psihica, demnitatea, intimitatea vietii private, libertatea de constiinta, creatia stiintifica, artistica, literara sau tehnica”.

 

  • Fara a va ascunde faptul ca suntem imputerniciti sa urmam toate caile legale pentru restabilirea situatiei de drept si apararea prin mijloace juridice a drepturilor fundamentale ale clientului nostru, speram sa intelegeti necesitatea adoptarii unei atitudini corespunzatoare principiilor bunei-credinte.

 

  • Cu increderea ca veti da curs solicitarii adresate si veti elimina orice fel de referiri la AlpehMedia, Aleph News si persoana dlui Adrian Sarbu din continutul Articolului dublat de publicarea unei rectificari a informatiei furnizate publicului, cu mentionarea explicită lipsei oricarei asocieri intre Dl Adrian Sarbu si faptele relevate, ramanem in asteptarea raspunsului Dumneavoastra. 
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Dan
    Deci ,fără 'deci', când scoatem heblul de la Tv ul cu capete de oameni?
  • Loria Loria
    O, doamne, articolul ala a fost prea bland :)) hai sa va spun si eu ce am vazut in cele 7 luni cat am lucrat la Aleph (de cand s-a lansat televiziunea:

    ȘTIU, DECI ȘTI!
    Cum să NU conduci o televiziune - studiu de caz: Adrian Sârbu, Aleph News.

    - "*** *** toată ziua și vă bateți joc. Ai făcut un căcat. Vă mănâncă-n pizdă fetele?" - exprimări cu care sunt alintați jurnaliștii care lucrează pentru smart-social television.
    - "Tu faci ce vrei tu aici, ***-ți morții mă-tii de sclav? Ieși în *** mea afară că îți dau un cap în gură acum? Bă, vrei să te bat aici?" - monolog adresat în platoul de Știri unui angajat care mutase niște lumini pentru a se asigura o mai bună vizibilitate a cadrului. (Povestea din articol e reala).
    - Mână băgată în gât+una bucată sunetist lipit de perete în regie cu pumnul ridicat spre el. Agresor: Mike Adrian Sârbu Tyson.
    - Colegele, sunteți niște ***. Și nesimțiții ăia de colegi care lipsesc de la workshopurile care ar trebui să facă acest prosdus mai bun (workshop = conferință Zoom de 3 ore, după programul de muncă de 10-12 ore, în care Adrian Sârbu îți explică de ce ești un tâmpit și cum își bagă *** în munca ta. Prezența OBLIGATORIE.) - Exprimări ireverențioase, absolut scabroase pentru un patron.
    - Încălcări ale legii:
    a) Individul care conduce postul tv, care dă ordine, țipă, înjură etc nu are nicio calitate în cadrul Societății Comerciale. Nu e acționar, administrator, manager, nici măcar angajat. În ce calitate dă ordine?
    b) agresare psihică și fizică prin abuz fizic și verbal a angajaților Societății Comerciale.
    c) întârzierea salariilor, practică repetată lunar. Concedierea celor care semnalează că nu e firesc ca salariile să întârzie cu zilele.
    d) amenințarea angajaților cu bătaia, procesele, concedierea.
    e) ingerința în politica editorială a postului ("mai dă-i dracu' pe imbecilii ăia de la (Partid), nu-i mai promovați atât"; "*** de ce face Orban"; "ăștia* o să și-o tragă și vreau să arătăm cum și-o trag"; "pe smartul meu ***".
    * Ăștia = coaliția de guvernare

    Poveștile de mai sus sunt relatări personale, multe dintre ele având loc în conferințe înregistrate audio-video.
    Povești auzite de la alții:
    Adrian Sârbu aruncând cu scaunul în Felix Drăghici.
    Adrian Sârbu aruncând cu pahare/telefon/cărți /orice la îndemână în angajații din birou.

    Așa se conduce o televiziune pt publicul smart? Sau așa s-a aleph praful de un proiect?
    Judecători, verdictul!

    PS: Încurajez toți angajații Pro sau Aleph care au fost tratați ca sclavi pe plantație de acest pseudo-regizor cu apucături de interlop să își expună povestea. Doar așa astfel de lucruri se pot și se vor schimba în bine. Oamenii au dreptul să știe (Știu, deci Știi). #insidejoke :))
  • Arabul Arabul
    Marean, nu zici nimic de idol

    Si tu nu zici nimic de Burlaci ? Doar laudai emisiunea... Sau de marea finala Cunoscutii Pensionari.
  • Adriana Adriana
    Angajatii paginademedia sunt platiti la numarul de litere mancate. Daca stalcesc si cuvintele primesc chiar bonus. Eu cred ca au in contract obligatia sa nu faca o stire fara sa comita macar o eroare, de preferat litere mancate din ce se observa la toate articolele.
  • Mile Mile
    Marean, nu zici nimic de idol
  • Mosti Cocanu Mosti Cocanu
    Avocații ăia cu limbaj de lemn ar trebui să știe că pe nenea Sârbu îl vede Dumnezeu. De Ziua Judecății de Apoi nu îl va scăpa nimeni. Uite că marele geniu care și-a bătut joc de sute de sclavi e dat în vileag. Împăratul e gol, fraților! Tot ce se scrie aici, cu bune și cu rele, e purul adevăr. Succesuri întru evitarea falimentului, Shogune drag!
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Sârbu are tupeu cu carul. Uita ca este un client al pușcăriilor. Asa cum va fi,sper, în curând și Doina Gradea.
  • Iuli Iuli
    @Mihai, degeaba le spui de greșeli că nu vor modifica. Au fost și alte articole în care le-am atras atenția și nimic, în special la Bambu.
  • geo geo
    Acuzele fostilor angajati ar fi trebuit, in mod normal, sustinute cu dovezi. Scrise sau inregistrate. Iar in articolul in care a fost prezentate acuzele fostilor angajati s-ar fi impus sa fie prezentat inca de ieri si punctul de vedere al angajatorului. Asa ar fi fost normal...
  • Mile Mile
    Cred ca Pagina de Media are mai mare audienta ca marea televiziune de news care nici macar nu e prinsă in studiile de audienta , Aleph News.
  • Mihai Mihai
    Nu este nimeni angajat ca proofreader pe site? Sincer. E plin de greseli de text!! Spatii uitate, cuvinte inventate din greseli, etc.
    Pe bune, verificati inainte de live!

Trimite un comentariu

sus