Skip to main content

Inside Story. Foşti angajaţi Aleph acuză: “Nu am semnat contract ca să fim înjuraţi!” Glumă la postul lui Adrian Sârbu: “S-a Aleph praful!”

 
Inside Story. Foşti angajaţi Aleph acuză: “Nu am semnat contract ca să fim înjuraţi!” Glumă la postul lui Adrian Sârbu: “S-a Aleph praful!”

UPDATE 1. Poziţia Aleph News:  Într-o notificare trimisă Paginademedia.ro, prin intermediul avocaţilor, Aleph Media precizează că "informatiile din cuprinsul Articolului NU CORESPUND REALITATII, intrucat pana la aceasta data, presupusele fapte sunt emanatia unuia sau a mai multor fosti angajati ale caror relatii contractuale cu Aleph News au incetat in perioada de proba a contractului de munca".

Publicitate

"Alegatiile pe care, in mod tendentios le conexati cu AlephNews si persoana Dlui Adrian Sarbu nu sunt decat simple speculatii nedovedite, parte a unui scandal de presa pe care il alimentati in mod nelegal", spun avocaţii Aleph, care solicită ştergerea articolului de pe Paginademedia.ro. Mai multe, în articol.

UPDATE 2. După publicarea articolului, Paginademedia.ro a primit mesaje şi de la alţi oameni care au colaborat cu Aleph, legate de experienţele lor în grupul de presă.

SURSE. Inside Story. "Nu am avut în fişa postului să fiu înjurat pentru că îmi fac treaba", spune pentru Paginademedia.ro un (fost) angajat Aleph News până săptămâna trecută. Un angajat care îl priveşte admirativ pe Adrian Sârbu pentru uriaşa forţă de muncă şi capacitate de a motiva oamenii, dar care nu poate trece peste atitudinea omului de televiziune de a-şi umili angajaţii. Şi asta într-un limbaj dur, susţine el. Şi în şedinţă.

T.P a plecat de la Aleph News în urmă cu câteva zile, într-o perioadă în care aproximativ zece oameni au ales, de asemenea să părăsească televiziunea. Şi nu din cauza întârzierilor de salarii, frecvente în ultimele luni.

De câteva săptămâni, de pe post a dispărut şi Felix Drăghici, partenerul lui Costi Mocanu în emisiunea de seară "Ştiu". Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, este într-un concediu de câteva luni, iar revenirea lui este incertă.

Chiar astăzi, fără legătură cu acest material, a plecat de la Aleph şi Andrei Tomescu, cel care lucra la Aleph încă de la startul staţiei. Tomescu ar fi urmat să treacă în echipa de la Ştiu, după plecarea lui Felix Drăghici. Contactat de Paginademedia.ro, Tomescu a confirmat informaţia, fără a da alte detalii.

"S-a Aleph praful" este gluma acră care circulă printre angajaţii postului de televiziune.

Paginademedia.ro vă prezintă câteva declaraţii de la doi foşti angajaţi de la Aleph News. Numele lor sunt mai puţin importante:

"Am muncit cu mare plăcere, am lucrat cu pasiune la Aleph, dar nu se poate face treabă aşa", îşi începe povestea T.P., fost editor corespondent. Nu-şi ascunde admiraţia pentru capacităţile lui Adrian Sârbu

"Adrian Sârbu este un foarte bun motivator şi ştie să îi implice fabulos pe oameni în ceea ce fac. Munceşte extraordinar de mult şi este un model din acest punct de vedere pentru toţi. Însă sunt şi aceste aspecte peste care nu poţi trece”, continuă el. Şi punctează: "Am fost tare dezamăgit", continuă el.

De ce?

Aici intervin aspectele "dure" ale poveştii. Implică multe "bip-uri", dar încercăm să le ocolim. "Eu nu am în fişa postului să fiu înjurat", începe. Detaliază apoi. "Odată", povesteşte, "am avut un schimb de replici cu Adrian Sârbu: tu ce te bagi? mi-a spus. Meriţi să fii scuipat! Toţi meritaţi să fiţi scuipaţi! Vă bateţi joc de cel care vă plăteşte", mi-a zis.

Iar aceasta e doar partea care poate fi reprodusă.

Au fost însă şi alte momente în care a fost umilit, ca şi alţi angajaţi, în cuvinte dure, pe ton ridicat şi în şedinţe cu toată lumea. "Nu pot accepta să fim înjuraţi, să se urle la noi. Mi-a povestit un coleg că odată a dat cu o lumină de pământ şi a ţipat la angajatul care o adusese de acasă doar ca să se vadă mai bine imaginea televiziunii. El crede că toţi ceilalţi sunt proşti".

Chiar şi aşa, fostul angajat crede în proiectul Aleph. "Se pot face foarte multe lucruri interesante cu acest post. Este un proiect interesant care poate aduce multe lucruri frumoase. Aleph este un altfel de televiziune, clar, şi este un proiect în care se munceşte foarte, foarte mult", mai spune T.P.

"Eu unul am lucrat cu mare plăcere, dar nu se mai poate face treabă aşa."

"Dată afară pentru un email"

Un alt fost angajat - să-i spunem M.N. - susţine că o colegă a fost dată afară pentru că a trimis un mail legat de întârzierea salariilor.

"Pe mulţi ne-a deranjat ce ne-a spuns într-un mail Victor T., de la financiar (numele lui apare pe contracte), acum o lună. Ceva de genul: <<m-a împuternicit HR-ul să vă dau o veste neaşteptată. Vor veni salariile şi în luna aprilie, să sperăm că şi în lunile care urmează>> Ni s-a părut că avea un ton batjocoritor."

"După aceea, colega noastră ne-a trimis un mail în care ne arăta de ce nu era corect din punct de vedere legal", continuă el. 

Colegii au felicitat-o pentru curaj, dar la scurt timp, a fost dată afară, spune fostul angajat de la Aleph. "A fost escortată de HR, de mână, până la lift", mai spune M.N., care reclamă şi el modul în care Adrian Sârbu le vorbeşte câteodată angajaţilor.

De ce au decis cei doi să vorbească acum?

"Vorbesc pentru cei care ar putea ajunge să lucreze la Aleph. Este un proiect interesant, dar trebuie să cunoască toate aspectele de aici, cum se lucrează şi cum se vorbeşte", punctează T.P.

Avocaţii Aleph: "Informaţiile din curprinsul articolului nu corespund realităţii"

 Într-o notificare trimisă Paginademedia.ro, prin intermediul avocaţilor, Aleph Media susţine că "informaţiile din curprinsul articolului nu corespund realităţii" şi solicită ştergerea articolului.

Din notificarea Aleph:

 • Va solicitam sa eliminati de urgenta Articolul mentionat precum si orice referire la persoana dlui Adrian Sarbu ca fiind autor al presupuselor fapte mentionate.

 

 • Informatiile din cuprinsul Articolului NU CORESPUND REALITATII, intrucat pana la aceasta data, presupusele fapte sunt emanatia unuia sau a mai multor fosti angajati ale caror relatii contractuale cu Aleph News au incetat in perioada de proba a contractului de munca. 

 

 • Alegatiile pe care, in mod tendentios le conexati cu AlephNews si persoana Dlui Adrian Sarbu nu sunt decat simple speculatii nedovedite, parte a unui scandal de presa pe care il alimentati in mod nelegal.

 

 • Consideram ca Articolul are un caracter defaimator, de natura a incalca drepturile personale fundamentale la onoare, reputatie si demnitate, rezultat din asocierea implicita intre comentariile preluate de Dumneavoastra cu privire la functionarea unui produs media si trimiterea realizata in mod direct la persoana dlui Adrian Sarbu.

 

 • Afirmatiile din cuprinsul materialului reprezinta exprimari inacceptabile din perspectiva jurnalistica, sunt informatii despre care nu ati solicitat un punct de vedere si, pe cale de consecinta, reprezinta afirmatii calomnioase de natura a atrage raspunderea civila acelor care le fac.

 

 • Imperativul moral si juridic al respectarii deontologiei profesionale ar trebui sa va oblige ca, in calitate jurnalisti sa va abtineti de la afirmatii care sa se regasesca in sfera unei fapte ilicite. 

 

 • Cu increderea ca veti da curs solicitarii adresate si veti elimina orice fel de referiri la Alpeh Media, Aleph News si persoana dlui Adrian Sarbu din continutul Articolului dublat de publicarea unei rectificari a informatiei furnizate publicului, cu mentionarea explicită lipsei oricarei asocieri intre Dl Adrian Sarbu si faptele relevate, ramanem in asteptarea raspunsului Dumneavoastra. 
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Adi Adi
  Probleme de acest fel sunt peste tot si nu doar in "media". Tara este plina de marlanoi aroganti care se cred cei mai destepti, care nu stiu sa vorbeasca cu angajatii pe care ii injura ca in curtea scolii. Avem o prima generatie de parveniti fraudulos cu o educatie care lasa de dorit. Acesti "mari patroni" sincer cred ca trebuie direct inchisi in puscarii pentru comportament golanesc fata de anjagati. Foarte foarte multi "patroni" au comportament de cartier si le lipsesc cei 7 ani de acasa.
 • Paul Paul
  ***
 • Unu&#39; Unu'
  Faceti pe mironosițele!
  Pai mai fraților nu stiati ca asa va fi?
  Pai intrebatii pe toti ce care au fost de la inceputurile ProTV, dar si incoace mai recent. Cititi articolele cu oamenii care paraseau "Barca", incepand cu 2014 si ii veti descoperi. Nu e nimic nou. E un articol care putea fi scris si in '95 si in '97 si in 2003 si in 2006 si cand mai vreti voi pana prin 2010 - 2011 cand Sârbu a plecat la CME cu martorii de mai jos dupa el. Martorii sunt inca printre noi(dlAB, MS, RI, CM, FD, Z, ON, CP, MA, GP, dnAB, AT, RS si lista poate continua cu inca vreo cinci, sase de grupuri de litere). Ii puteti intreba cat vreti voi, raspusul va fi ca nu e adevarat. Dar nu ati spus un lucru, oamenii respectivi au acceptat aceste lucruri pe munți de bani; niste salarii care si in prezent sunt imense pentru ceea ce plateste România (nu in industria TV, ca in asta e jale in ceea ce priveste salariile).
  Sarbu a stiut intotdeauna sa ii recompenseze pe apropiatii lui dar evident ca astea au venit cu un cost. Voi ce credeti ca la Burci era altfel? La "Felix" e altfel? La Măricel e altfel? La um24 e altfel? Spre deosebire de acestia de mai sus, daca il asculti de la Sârbu chiar ai ce sa inveti iar daca lui ii e bine si tie iti e bine. Evident ca atunci cand lui nu-i iese, le e greu si celorlalți! Ce e nou?! Partea prosta este ca nu mai sunt oameni.... astia trebuie crescuti! Resursa umana competenta nu se naste asa precum reapar de la an la an culturile agricole.
  Normal ca e adevarat ce scrie in articol, dar cand ati acceptat "provocarea" ati stiut ca asa va fi. Daca nu ati stiut, inseamna ca nu sunteti profesionisti si va meritati soarta. Deci nu va mai plangeti!
 • Loria Loria
  O, doamne, articolul ala a fost prea bland :)) hai sa va spun si eu ce am vazut in cele 7 luni cat am lucrat la Aleph (de cand s-a lansat televiziunea):

  ȘTIU, DECI ȘTII!
  Cum să NU conduci o televiziune - studiu de caz: Adrian Sârbu, Aleph News.

  - "Frecați *** toată ziua și vă bateți joc. Ai făcut un căcat. Vă mănâncă-n pizdă fetele?" - exprimări cu care sunt alintați jurnaliștii care lucrează pentru smart-social television.
  - "Tu faci ce vrei tu aici, ***-ți morții mă-tii de sclav? Ieși în *** mea afară că îți dau un cap în gură acum? Bă, vrei să te bat aici?" - monolog adresat în platoul de Știri unui angajat care mutase niște lumini pentru a se asigura o mai bună vizibilitate a cadrului. (Povestea din articol e reala).
  - Mână băgată în gât+una bucată sunetist lipit de perete în regie cu pumnul ridicat spre el. Agresor: Mike Adrian Sârbu Tyson.
  - Colegele, sunteți niște tâmpite. Și nesimțiții ăia de colegi care lipsesc de la workshopurile care ar trebui să facă acest prosdus mai bun (workshop = conferință Zoom de 3 ore, după programul de muncă de 10-12 ore, în care Adrian Sârbu îți explică de ce ești un tâmpit și cum își bagă *** în munca ta. Prezența OBLIGATORIE.) - Exprimări ireverențioase, absolut scabroase pentru un patron.
  - Încălcări ale legii:
  a) Individul care conduce postul tv, care dă ordine, țipă, înjură etc nu are nicio calitate în cadrul Societății Comerciale. Nu e acționar, administrator, manager, nici măcar angajat. În ce calitate dă ordine?
  b) agresare psihică și fizică prin abuz fizic și verbal a angajaților Societății Comerciale.
  c) întârzierea salariilor, practică repetată lunar. Concedierea celor care semnalează că nu e firesc ca salariile să întârzie cu zilele.
  d) amenințarea angajaților cu bătaia, procesele, concedierea.
  e) ingerința în politica editorială a postului ("mai dă-i dracu' pe imbecilii ăia de la (Partid), nu-i mai promovați atât"; "mă doare-n pulă de ce face Orban"; "ăștia* o să și-o tragă și vreau să arătăm cum și-o trag"; "pe smartul meu îl doare în pulă de idioții ăștia".
  * Ăștia = coaliția de guvernare

  Poveștile de mai sus sunt relatări personale, multe dintre ele având loc în conferințe înregistrate audio-video.
  Povești auzite de la alții:
  Adrian Sârbu aruncând cu scaunul în Felix Drăghici.
  Adrian Sârbu aruncând cu pahare/telefon/cărți /orice la îndemână în angajații din birou.

  Așa se conduce o televiziune pt publicul smart? Sau așa s-a aleph praful de un proiect?
  Judecători, verdictul!

  PS: Încurajez toți angajații Pro sau Aleph care au fost tratați ca sclavi pe plantație de acest pseudo-regizor cu apucături de interlop să își expună povestea. Doar așa astfel de lucruri se pot și se vor schimba în bine. Oamenii au dreptul să știe (Știu, deci Știi). #insidejoke :))
 • jk jk
  @Oblio
  De acord cu fanii.Aia de pe facebook.Tocmai ce mi-a aparut la "sugestie" o postare cu ironiile la adresa Vioricai Dancila si evident,majoritatea o aplaudau pe fostul premier
 • nicolae nicolae
  doresc sa intreb cei doi fosti angajati au fost dati afara de patron sau
 • Dana Dana
  Pe Sarbu unii il vad ca pe un dumnezeu. Nu e. E un crizat care urla mult, agreseaza psihic (si ***) angajatii si isi bate joc de munca oamenilor. Sarbu nu a format profesionisti, Sarbu a profitat de profesionisti care i-au suportat mitocania. Asta cu marea lui forta de munca si de a motiva oamenii...povesti. El motiveaza oamenii aducandui in pragul nebuniei. Felicitari celor care au scris pentru acest articol! Au avut demnitatea de a tine capul sus in fata acestui securist.
 • Elena Elena
  Injuratul e cea mai mica problema la Aleph. Sarbu a *** angajatii. In regie *** unui sunetist. Dupa altul a aruncat cu telefonul. Sedintele se termina cu rauri de lacrimi acolo, sunt presarate cu tone de invective si amenintari. La Pro era fix la fel. Ma mir ca abia acum a avut cineva curajul sa vorbeasca. Dar articolul e finut adevarul despre caracterul lui Sarbu e mult mai rau de atat.
 • menumorut menumorut
  Mda, AS este un nenorocit, d-aia de 25 de ani incoace este plina media romaneasca de oameni care s-au scolit la Pro&Comp. ...Sarbu nu este un sef confortabil, dar sigur este un sef care te impinge inainte. Profesional vorbind. Si nici macar injuratul nu este vreo surpriza, el fiind dintotdeauna slobod la gura cand n-ai rezultate, desi de cele nai multe ori tot el iti si arata cum sa faci. Nu-i altul ca el in presa bastinasa. Ce se intampla zilele astea, se intampla in bucla din 95 incoace. Pentru sensibilii si melancolicii esuati in jurnalism : evitati-l pe Sarbu. Daca vi se pare ca pacatele lui sunt mai odioase decat ale patronilor de presa la care lucrati lejer si la 3 PM sunteti acasa, in papuci, iar vizionarismul lui este de ***, ramaneti acolo.
 • Max Max
  Sarbu nu a inventat nimic in viata lui. A cumparat un format de televiziune din Occident si a avut grija să se impământeneasca ideea ca el e artizanul. Adica a dat bani pentru know-how. De unde bani? Poate lumea a uitat că în decembrie '89 acest personaj era regizor pe un car de emisie al TVR și că imaginile surprinse de operatorii din subordine in cladirea CC-ului nu au ajuns niciodata toate la telespectatori. Plus anii 2000 când Pro Tv ul era goarna lui Năstase și a mafioților din jurul lui...
 • M M
  Adrian Sârbu este un om “rău de gură” când lucrurile profesionale nu ies așa cum își dorește, dar care, dacă ai o problemă personală, te va ajuta întotdeauna, cei ce îl cunosc știu despre ce vorbesc.
 • Ariel Ariel
  Tot ce spun oamenii e adevarat. Cunosc cateva persoane care au lucrat sau lucreaza acolo si stiam povestile astea de cateva luni. Pozitia oficiala a postului e o minciuna obraznica in stilul stapanului
 • Societatea e bolnava fara speranta Societatea e bolnava fara speranta
  E bine ca sint atitea comentarii dar tot degeaba. Va plingeti aiurea ca va calca patronu pe cap, dar n-ati facut nimic in 30 de ani pt binele comun. N-aveti cadru legislativ ca sa ii pedepsiti pe patroni cum ii arde mai rau: la buzunar, la judecata. Romanica moare-ncet si voi cintati la vioara pe punte ca Shogunu, ca Cristoiu si Tuca, ca ce-a fost si ce-a ajuns... Dar voi, voi? Si acu ziceti rima de la "voi", ca asta sinteti!
 • Sirianul Sirianul
  Ce nu spune angajatul cu pricina e ca 90% dintre oameni au venit la Aleph STRICT pentru bani. Au fost momiti cu salarii chiar si duble fata de locurile unde activau, fara sa li se prezinte concret acest proiect si o fisa a postului. Au crezut ca l-au prins pe Dumnezeu de picior, dar uite ca nu e chiar asa. Cu Sarbu, ori accepti sa fii carpa pe bani frumusei, ori, daca ai demnitate si coloana vertebrala, spui pa.
 • Didi Didi
  M am uitat la inceput de curiozitate si m a uimit alegerea incadraturilor si a culorilor, coafura si tinuta fetelor. Nu mi a placut nici stilul de prezentare a stirilor, asa ca am renuntat sa ma mai uit. Aleph ramane o curiozitate gen puiul cu 4 picioare sau femeia cu 2 vaginuri, daca vreti. Te uiti o data si iti ajunge.
  Comportamentul sefului e tipic celor care au complexe de superioritate, gene recesive de tourette si frustrari - a sarbu sau s toader. In rest sanatate, sunt si alte televiziuni pe piata.

Trimite un comentariu

sus