Skip to main content

„Sângele ei... mâinile lui“. Ziarele străine despre invadarea Ucrainei. Aceeaşi poză şocantă pe prima pagină

 
„Sângele ei... mâinile lui“. Ziarele străine despre invadarea Ucrainei. Aceeaşi poză şocantă pe prima pagină

O profesoară cu faţa plină de sânge, bandajată la cap, rănită în atacul Rusiei. Fotografia ei a făcut înconjorul lumii şi a fost pe prima pagină a mai multor publicaţii străine.

Publicitate

Jurnaliştii au vrut să ilustreze atacul Rusiei printr-o fotografie cu impact. Mai mult decât atât, titlurile zilei au fost la fel de sugestive.

„Putin invadează“. „Redesenarea hărţii Europei în sânge.“„Sângele ei... mâinile lui“ sau „Sângele ei pe mâinile lui“. Acestea sunt doar câteva titluri de primă pagină, ale principalelor publicaţii din afară: The GuardianThe MirrorThe Sun sau Bild.

Titlul dat de The Guardian:

Invadarea Ucrainei de către Rusia a fost principalul subiect al zilei  de ieri, dezbătut de toată presa. Ziua de joi, 24 februarie 2022, va rămane marcată în istorie ca fiind data la care trupele ruseşti au lansat atacul asupra Ucrainei.

Atacul, ilustrat în publicaţiile europene

Daily Mail prezintă pe prima pagină un colaj cu fotografia profesoarei şi imaginea unei mame cu un bebeluş în braţe, în timp ce încearcă să fugă de la Kiev cu autobuzul.

The Telegraph titrează „Noul război rece în timp ce Putin loveşte” şi include în paginile sale un articol de opinie semnat de editorialistul Fraser Nelson, care numeşte acest lucru „11 septembrie al Europei”.

El Pais din Spania scrie „Putin lansează un atac masiv împotriva Ucrainei”, iar New York Times oferă şi câteva explicaţii pe prima pagină aşa: „Atacuri ale Rusiei în timp ce Putin avertizează lumea; Biden promite să-l tragă la răspundere”.

Citeşte şi: GALERIE FOTO. Breaking News pe linie: Putin a invadat Ucraina. Război în Europa. Pe toate toate posturile de ştiri şi nu numai

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus