Skip to main content

INTERVIU. Răzvan Bănică, protagonistul filmului „Dragoste pe muchie de cuţit”: „Şi aici, şi la TV, şi la teatru, Carmen Tănase mi-a fost bunică”

 
Răzvan Bănică şi Carmen Trandafir interpretează două dintre rolurile principale din noul film românesc, „Dragoste pe muchie de cuţit” / colaj: Paginademedia.ro, fotografii: arhiva personală
Răzvan Bănică şi Carmen Trandafir interpretează două dintre rolurile principale din noul film românesc, „Dragoste pe muchie de cuţit” / colaj: Paginademedia.ro, fotografii: arhiva personală

INTERVIU. Actorul Răzvan Bănică este personajul principal al filmului „Dragoste pe muchie de cuţit”, o comedie romantică cu tematică culianară. 

Publicitate

„Strict legat de acest rol, am petrecut ceva timp în bucătăria de acasă, pentru a mă acomoda cu ustensilele folosite la prepararea mâncărurilor, astfel încât să capăt o mai mare dexteritate şi lejeritate în mânuirea lor”, a povestit Răzvan Bănică, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Răzvan Bănică este unoscut şi din serialele TV precum Iubire şi oanoare, Pariu cu viaţa şi Îngeraşii, semnate de Ruxandra Ion, care acum produce, pentru Antena 1, Lia - Soţia soţului meu.

În noul film, Răzvan Bănică joacă alături de Carmen Tănase (Clanul, Pro TV), cea cu care a mai fost într-un proiect în urmă cu 14 ani.
 
 „Am mai jucat pentru prima oară în urmă cu 14 ani în serialul de televiziune State de România”.
 
„Dragoste pe muchie de cuţit” va putea fi urmărit în cinematografele din toată ţara de vineri (29 septembrie).
 
Din distribuție fac parte Ada Galeș, Marian Râlea, Mirela Zeța, Alexandru Pop, Alin Panc, Cosmin Șofron, Gabriela Popescu, Natalia Mateuț, Horia Vîrlan, Sînziana Sooper, Chef Samuel.
 
„E Romeo şi Julieta în bucătărie. Spunem povestea unei reţete de mămăligă vechi de 1.000 de ani”, a dezvăluit Alin Panc, unul dintre producătorii filmului, în exclusivitate pentru podacstul #FaceOFF realizat de Paginademedia.ro.
 
 
 

GALERIE FOTO. Răzvan Bănică: „În film sunt un tânăr idealist şi curajos care luptă pentru iubire”

 
 
Paginademedia.ro: Ce personaj interpretezi?

Răzvan Bănică: Ducu este numele personajului pe care îl interpretez în acest film.

Este personajul principal al poveştii, un tânăr idealist şi curajos care luptă pentru iubire şi care este dispus să îşi înfrunte familia astfel încât, dincolo de orice orgoliu şi rivalitate, dragostea sa pentru fata la care visează încă din copilărie, să învingă într-un final.

Paginademedia.ro: Cum te-ai pregătit pentru rol?

Răzvan Bănică: Pentru fiecare rol pe care îl abordez mă pregătesc cu aceeaşi seriozitate şi implicare. În primul rând, încerc să îmi înţeleg personajul în profunzimea lui şi să îl aduc cât mai aproape de ceea ce sunt eu ca personalitate, astfel încât el să devină cât mai credibil.

Îmi pun multe întrebări legate de cele mai mici detalii care ţin de personaj şi care de cele mai multe ori nici măcar nu există în scenariu. De exemplu, mă gândesc ce zodie ar putea fi personajul meu, în funcţie de trăsăturile pe care scenaristul i le-a creionat din scriitură.

Pornind inclusiv de la zodia pe care i-o aleg, mai găsesc câteva calităţi sau defecte ale lui, astfel încât să îl pot colora în nuanţe discrete, dar care să conteze. Mă ajută şi este important să le conţin ca actor.

În plus, strict legat de acest rol, am petrecut ceva timp în bucătăria de acasă, pentru a mă acomoda cu ustensilele folosite la prepararea mâncărurilor, astfel încât să capăt o mai mare dexteritate şi lejeritate în mânuirea lor.

Răzvan Bănică: „Propunerea a venit din partea lui Alin Panc, unul dintre producătorii şi actorii care fac parte din distribuţia filmului”

Paginademedia.ro: Câte zile s-a filmat pentru acest proiect?

Răzvan Bănică: Timpul nu a fost generos cu noi. Am avut doar două săptămâni de filmare ceea ce a transformat întregul proces într-unul destul de intens. Însă am avut norocul de a lucra cu o echipă profesionistă care s-a mobilizat 100%, astfel încât am reuşit împreună să spunem o poveste frumoasă.

Paginademedia.ro: Cum ai fost cooptat în producţie?

Răzvan Bănică: Propunerea a venit din partea lui Alin Panc, unul dintre producătorii şi actorii care fac parte din distribuţia filmului. M-am trezit la un moment dat, la 07.00 dimineaţa cu un mesaj din partea lui, în care mă întreba dacă sunt dispus să fac parte din proiect.

I-am cerut scenariul, l-am citit, mi-a plăcut, iar la finalul aceleaşi zile avea deja acordul meu de a colabora.

Paginademedia.ro: Câtă mămăligă ai mâncat la filmari?

Răzvan Bănică: Multă. Mi-am făcut plinul cu mămăligă pentru următoarea perioadă.

Paginademedia.ro: Cum a fost să joci alături de Carmen Tanase?

Paginademedia.ro: A fost o bucurie reîntâlnirea cu doamna Carmen Tănase întrucât alături de dumneaei am mai jucat pentru prima oară în urmă cu 14 ani în serialul de televiziune State de România, ca mai apoi să jucăm pentru câţiva ani consecutivi pe scena teatrului, într-un spectacol cu care am colindat ţara în lung şi în lat, având împreună amintiri şi experienţe de neuitat.

Întâmplarea face că atât în teatru, cât şi în film, doamna Carmen Tănase, să-mi fi fost de fiecare dată bunică.

Paginademedia.ro: Personajul tău este bun sau rău?

Răzvan Bănică: Ducu este un băiat bun. Un băiat care vrea să schimbe lumea şi să o transforme în iubire.

Paginademedia.ro: Chiar este ursul de mămăliga aşa de special?

Răzvan Bănică: Este cel mai special preparat bazat pe mămăligă pe care l-am mâncat vreodată. Trebuie să îl gustaţi neapărat!

Paginademedia.ro: Cum a rezistat atâtea zile departe de casă?

Răzvan Bănică: Nu a fost deloc uşor să plec departe de casă, însă am avut marele noroc ca soţia şi părinţii mei să mă viziteze pe platourile de filmare şi să petreacă câteva zile bune alături de mine.

Ei reprezintă pentru mine pământul fertil în care îmi ancorez rădăcinile şi din care mă hrănesc cu viaţă. Le mulţumesc şi îi iubesc pentru sprijinul şi iubirea necondiţionată pe care mi-o oferă!

VIDEO. Dragoste pe muchie de cuţit - trailer

Despre Răzvan Bănică:

  • Are 29 de ani şi este actor la Teatrul Nottara din Bucureşti.
  • A absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografie şi este nepotul lui Ştefan Bănică Junior.
  • A jucat în serialele „Îngeraşii”, „Moştenirea”, „Iubire şi onoare” sau „Pariu cu viaţa”.
  • A cochetat şi cu muzica şi a înregistrat mai multe melodii, care au fost distribuite în diferite piese de teatru.
  • Este căsătorit cu fosta gimnastă Sandra Izbaşa.
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus