Skip to main content

Restructurări la Gândul, CSID, ProSport şi CanCan. Ce spune conducerea grupului deţinut de Radu Budeanu? "Marginile din industrie sunt foarte mici şi piaţa a intrat în declin"

 
Restructurări la Gândul, CSID, ProSport şi CanCan. Ce spune conducerea grupului deţinut de Radu Budeanu? "Marginile din industrie sunt foarte mici şi piaţa a intrat în declin"

RESTRUCTURĂRI GÂNDUL. Măsuri luate la nivelul companiei Gândul Media Network, ce operează publicaţii online precum ProSport, Cancan, CSID şi Gândul.ro.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, au fost restructuraţi în jur de 10-12 angajaţi de la mai multe publicaţii, şi au fost luate şi alte măsuri.

De la ProSport, de exemplu, au fost restructuraţi trei jurnalişti, printre care Justin Gafiuc (care venise în urmă cu şase luni de la Play Sport) şi Carmen Dumitru. La fel de la CSID, unde inclusiv redactorul-şef Beatrice Oseanu a fost afectată. Şi la Gândul au fost câteva disponibilizări.

"Activitatea este dinamică, unele produse funcţionează şi corespund cererii din piaţă, altele nu", a explicat pentru Paginademedia.ro administratorul Gândul.

Pe lângă cei restructuraţi, potrivit aceloraşi surse, au fost şi alte măsuri luate, precum trecerea unor contracte de muncă la contracte pe drepturi de autor.

Totodată, în urmă cu câteva zile, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, redacţia a fost anunţată că nu se voi mai lua concedii de odihnă până la sfârşitul anului. Totodată, măsurile ar viza şi renunţarea la anumiţi colaboratori externi ai grupului.

Contactat de Paginademedia.ro, Radu Budeanu, acţionarul Gândul, ne-a direcţionat către administratorul companiei, Laura Creţu. 

Cum explică Laura Creţu măsurile luate în cadrul companiei?

Paginademedia.ro: Care au fost motivele pentru care aţi ales să faceţi aceste restructurări?

Laura Creţu, Gândul Media Network: Nu există un motiv anume - general, ci diverse motive de la caz la caz, în funcţie de specificul fiecarei poziţii. Activitatea este dinamică, unele produse funcţionează şi corespund cererii din piaţă, altele nu.

Suntem extrem de atenţi la costuri, deoarece marginile din industrie sunt foarte mici şi piaţa a intrat în declin.

Paginademedia.ro: Câti oameni au fost deja restructuraţi?

Laura Creţu, Gândul Media Network: Nu aş putea să dau un raspuns exact, cu siguranţă însă mai puţin de 10 persoane.

În momentul în care se finalizează restructurarea vom avea un tablou complet al celor care vor fi restructuraţi sau redistribuiţi la nivel de grup.

Paginademedia.ro: Ce alte măsuri au fost luate?

Laura Creţu, Gândul Media Network: Alte măsuri au fost unele ce ţin de eficientizarea şi fluidizarea activităţii, de refacerea unor proceduri în vederea simplificării, dar şi comasarea unor activităţi.

Suntem pregătiţi, cum am fost şi la intrarea în pandemie, să facem faţă schimbărilor din piaţă la un mod care să ne permită dezvoltarea, dar şi pregătirea în vederea unor noi activităţi conexe.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus