Skip to main content

Schimbări la Recorder. Co-fondatorul Răzvan Ionescu renunţă la poziţia de publisher şi iese din proiect. Nume noi şi în redacţie: Filip Standavid

 
Schimbări la Recorder. Co-fondatorul Răzvan Ionescu renunţă la poziţia de publisher şi iese din proiect. Nume noi şi în redacţie: Filip Standavid

Schimbări importante în proiectul Recorder. Răzvan Ionescu nu mai este, începând din ianuarie 2023, publisher la Recorder.

Publicitate

Mutarea a fost anunţată încă din momentul achiziţiei de către grupul ZYX Publishing a site-ului HotNews.ro. Ionescu părăseşte toate poziţiile executive deţinute în proiectul Recorder.

Răzvan Ionescu îşi justifică decizia:

"Nu mai e posibil şi, mai ales, nu mai e serios sa fiu publisher şi la Recorder, şi la grupul ZYX. Sunt două modele de dezvoltare diferite.

Recorder e un proiect non-profit, operat 100% de un ONG, Asociaţia Recorder Community. Se susţine în proporţie de 85-90% din fundraising, aşa că e nevoie de o altă formulă de management, care să poată fructifica prestigiul, reputaţia şi credibilitatea câştigate de echipa editorială în aceşti 5 ani şi jumătate."

Co-fondator Recorder, alături de Cristian Delcea, Mihai Voinea şi Andrei Crăciun, el s-a retras inclusiv din poziţia de membru al Asociaţiei Recorder Community.

Ionescu a părăsit aceste poziţii din luna ianuarie, însă procedurile birocratice s-au finalizat abia acum. Andrei Crăciun s-a retras şi el din organigrama Recorder încă din primul an.

Cine coordonează de acum proiectul Recorder:

Proiectul Recorder va continua să fie coordonat de Mihai Voinea şi Cristian Delcea, redactori-şefi încă de la lansarea din 2017.

Alături de cei doi, în poziţia de membru al Asociaţiei Recorder Community intră Alina Păduraru, unul dintre cei mai vechi oameni din echipă. Ea coordonează toate activităţile de fundraising şi branded content de la Recorder.

Răzvan Ionescu a fost publisher al Recorder încă de la lansare publicaţiei. Totodată, Ionescu este şi acţionar al manager al proiectului ZYX (alături de Dragoş Vîlcu), care editează mai multe site-uri. A început cu totuldespre mame, lovedeco şi smartliving, apoi a preluat şi b365 şi Hotnews.ro.

Doi foşti Europa FM în echipa Recorder: Filip Standavid şi Ani Sandu

În echipa redacţională Recorder au intrat câţiva jurnalişti noi. Printre ei, două nume cu ani buni de experienţă la Europa FM: Filip Standavid şi Ani Sandu.

Filip Standavid realizează, de luni până vineri, podcastul Ştirile Zilei, care face un rezumat al celor mai importante evenimente de peste zi. Jurnalistul a lucrat aproape 20 de ani la Europa FM, de la lansare staţiei, în anul 2000 şi până în 2020, când a trecut la Digi FM.

Ani Sandu este editorul newsletter-ului săptămânal Pe scurt, de la Recorder, lansat la începutul lunii aprilie. Ea este ajutată de Alex Enăşescu, care s-a alăturat echipei din postura de colaborator.

EXCLUSIV. Redacţia HotNews, anunţată de vânzare. La şedinţă a venit şi cumpărătorul. Totul despre tranzacţia Hotnews - Multi Media Est

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus