Skip to main content

După numirea lui Turturică ca şef TVR, site-ul său are o nouă conducere. Despre cine este vorba

 
Foto - Hepta
Foto - Hepta

Universul.net, site-ul lui Dan Turturică, are o nouă conducere. Se întâmplă după numirea sa în funcţia de şef al TVR. Astfel, jurnalistul nu mai conduce proiectul pe care l-a lansat în urmă cu doi ani. 

Publicitate

Alison Mutler a devenit director la Universul.net, iar Laurentiu Mihu a fost numit redactor-sef.

Mutler, britanica de orgine, a lucrat 25 de ani la Associated Press pana in martie 2019, iar la Universul încă de la lansare. 

Mihu a fost redactorul-sef adjunct pana la plecarea lui Turturica în noiembrie. El a lucrat la Digi24 din decembrie 2015 pana martie 2019, si a lucrat inainte în aceeaşi pozitie la România liberă.

„Universul.net va continua să-şi aducă aportul la crearea unei atmosfere cât mai respirabile în presa din România. Iar asta nu e o intenţie, ci o muncă de zi cu zi, pe care o facem deja de peste doi ani," a spus Mihu într-o declaratie pentru Paginademedia.ro.

Acesta a continuat:

„Ne interesează la fel de mult ceea ce se întâmplă în România şi ceea ce se întâmplă în afara sa. În locul unei abordări insulare, propunem publicului o vedere panoramică, o perspectivă integrată asupra actualităţii naţionale şi internaţionale.

Sunt două planuri care interacţionează mai intens şi cu impact mai mare decât rezultă răsfoind presa de la noi. Probabil creşterea gradului de conştientizare a vastelor interconexiuni dintre planurile naţional şi internaţional e printre foarte puţinele aspecte pozitive lăsate moştenire de Covid," a punctat noul redactorul-sef.

Amintim că Dan Turturică, fost Digi şi România Liberă, a fost numit preşedinte-director general al Televiziunii Publice la jumătatea lunii noiembrie. 

„Ne bucuram pentru reusita lui Dan Turturica si ii dorim mult succes in noul post. Intentionam sa dezvoltam site-ul pe care l-a lansat si sa-l consolidam," a spus şi Alison Mutler.

Mihu şi-a lansat un site, separat de Universul

Pe 1 Decembrie, Laurenţiu Mihu şi-a lansat un site ştiri. Se numeşte peglob.net şi este separat de Universul. Acoperă zona de politică externă, după cum spunea jurnalistul pentru Paginamedia.ro. 


Citeşte şi: Dan Turturică, noul şef al TVR


Citeşte şi: Nou site pe piaţa media. A fost lansat de un fost şef Digi şi România Liberă, de 1 Decembrie


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus