Skip to main content

Victor Ciutacu anunţă pe post: România TV va acorda bursa Iulia Marin pentru "tinerii jurnalişti care au curajul să lupte pentru adevăr"

 
Victor Ciutacu anunţă pe post: România TV va acorda bursa Iulia Marin pentru "tinerii jurnalişti care au curajul să lupte pentru adevăr"

După ce a provocat protestul a mii de semnatari ai unui Apel, pentru felul în care a abordat cazul Iulia Marin, Victor Ciutacu anunţă că postul de televiziune va acorda o Bursă "Iulia Marin" pentru tinerii jurnalişti.

Publicitate

Victor Ciutacu, în emisiunea de miercuri, 26 aprilie, via Romaniatv.net:

„Mă întreba cineva în singurul interviu pe care l-am acordat în timpul acestui scandal (Paginademedia, n. red) dacă de la începutul scandalului am vorbit cu managementul.

Da, doamnelor şi domnilor, am vorbit cu managementul şi vreau să felicit managementul România TV pentru o idee pe care eu o salut.

E un anunţ important care m-a luat prin surprindere şi pe mine, România TV va acorda anual bursa IULIA MARIN pentru tinerii jurnalişti care au curajul să lupte pentru adevăr.

Condiţiile în care se va acorda această bursă şi criteriile care trebuie îndeplinite vor fi anunţate de managementul România Tv”

Robert Turcescu, în aceeşi emisiune:

 „E o idee foarte bună. Tocmai pentru că s-a făcut atâta vâlvă, că s-a discutat atât de mult, că a fost multă emoţie, că numele e prezent, că e bine ca acest caz să rămână înfipt în memoria generaţiilor noi de jurnalişti, inclusiv a tinerilor manageri din redacţii, e bine să existe o astfel de bursă.

Poate să acorde şi Ringier o astfel de bursă, una mai mare. Să vă bateţi în burse mi-ar plăcea. Şi în felul acesta creşte calitatea actului jurnalistic în România. E o chestiune care e de luat în calcul. E un caz care, după foarte multă vreme, atrage atenţia asupra neregulilor din această breaslă şi dincolo de scriitură.

Că e o breaslă umilită de multe ori, cu salarii de mizerie, cu probleme, afectată de boli, că e o meserie care presupune tot felul de probleme, cu stres, presiuni şi aşa mai departe”.

EXCLUSIV. Cum răspunde Victor Ciutacu la întrebările despre cazul Iulia Marin? "Nu i-a făcut nimeni, cu atât mai puţin eu, incapabili să practice această meserie"


APEL: Protest faţă de discursul urii de la România TV, după moartea jurnalistei Iulia Marin: "ne adresăm inclusiv firmelor care-şi fac publicitate"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus