Skip to main content

Schimbare în serialul Vlad: un nou regizor, cu multe "Umbre" în spate

 
Schimbare în serialul Vlad: un nou regizor, cu multe "Umbre" în spate

Schimbare importantă în ultimul sezon al serialului Vlad, de pe Pro TV. Producţia nu mai este regizată de Jesus del Cerro, cel care s-a ocupat de primele sezoane. Noul regizor este Igor Cobileanski.

Publicitate

Igor Cobileanski are în spate, printre altele, producţii precum Umbre sau Hackerville, seriale care au fost produse şi difuzate de HBO.

Născut în Republica Moldova, Cobileanski are un palmares care include seriale, producţii de scurtmetraj şi lungmetraj.

Potrivit imbd.com, a regizat opt episoade din serialul Umbre (şase din primul sezon şi două în sezonul al doilea) şi a semnat regia pentru patru episoade ale seriei Hackerville.

A semnat filmul de lungmetraj La limita de jos a cerului (2013) - regia, dar şi scenariul (scris împreună cu Corneliu Porumboiu). Trei ani mai târziu, a regizat Afacerea Est (Eastern Business).

Regizorul Vlad a fost, până în acest sezon, Jesus del Cerro. Regizorul a lucrat înainte pentru producţii precum Miami Bici, Ho, ho, ho (1 şi 2), Naşa, S-a furat mireasa.

Tot Jesus del Cerro a regizat serialul Pro Cu un pas înainte, difuzat în 2007-2008.

 

Carte de vizită Igor Cobileansku, via Adevărul:

  • Regizor de film şi televiziune, scenarist şi editor, membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova şi Maestru în Arte al Republicii Moldova, Igor Cobileanki este absolvent al Academiei de Teatru şi Film Bucureşti, dar şi absolvent al unor stagii de specializare organizate de instituţii internaţionale, printre care RFO din Paris, Franţa, sau EAWE din Milano, Italia.

 

  • A regizat 18 filme, printre care şi producţii cu succes absolut la public, cum ar fi serialul „Umbre”, produs de HBO, sau „Ai noştri” – o producţie Pro TV.

 

  • Printre lungmetrajele sale remarcate de critică în festivalurile internaţionale se numără – într-o lungă serie de excelenţă – producţii precum „La Limita de Jos a Cerului” sau comedia „Afacerea Est”, unul dintre cele mai populare filme semnate de Igor Cobileanski, care satirizează moravurile societăţii vestice.

 

  • Are până acum 74 de selecţii în diversele categorii ale celor mai importante festivaluri de film, scurtmetraj sau documentar ale lumii. Printre acestea, Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unde a asigurat, în anul 2014, proiecţia programată pentru deschiderea Pavilionului român.

 

  • Filme documentare cum ar fi „Răsăritul Bălţilor”, „Legendele Ţipovei”, „Murind pentru Madrid” sau “Noli Me Tangere” au avut, de asemenea, un remarcabil parcurs festivalier internaţional.

 

  • Pentru producţiile sale a primit 16 prestigoase premii, printre care Premiul “FIPRESCCI” – 23 Cottbus Int. Film Festival – Germania (pentru “La Limita de jos a Cerului”), “Prize 1 in Berlin, Prize 2 in Paris” – Bettings on Short Europe (pentru “Când se stinge Lumina”) sau “Public’s Simpathy Award” – la Festivalul Interna’ional de Film de la Trieste (pentru “Saşa, Grişa şi Ion”).

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Valentin Valentin
    @Leguminos Dar nu neapărat Iura Luncașu de exemplu Alex Fotea care a apărut și în seriale !
  • Leguminos Leguminos
    Eh lasa, ca nu era Iura Luncasu marele regizor de-l astepta Romania. ma saturasem de seriale in care toti tipau. Sa ramana acolo unde ii e locul. Serialele romanesti mai si evolueaza.
  • Valentin Valentin
    @Sabina Știu că nu mai lucrează de când a plecat la Antena 1 !
  • Sabina Sabina
    Valentin,Iura Luncașu nu mai lucrează cu Ruxandra Ion.
  • Valentin Valentin
    Îmi pare rău că a plecat Jesus del Cerro !! Păcat că se schimbă ca pe ciorapi oameni cu har talentați în ceea ce fac la fel au făcut și cu Ruxandra Ion împreună cu cea mai bună echipă :
    Regizori: Iura Luncașu,Alex Fotea,Alex Borundel
    Scenariști: Sorina Ungureanu, Simona Macovei

Trimite un comentariu

sus