Skip to main content

Buşcu nu a reuşit să strângă banii pentru marca Academia Caţavencu. Licitaţia se reia

 

Doru Buşcu, directorul editorial al săptămânalului de satiră Academia Caţavencu, nu a reuşit să strângă 1,6 mil. de euro, suma la care s-a ajuns în urma licitaţiei de săptămâna trecută.

Publicitate

Ca urmare a acestui fapt, Doru Buşcu a pierdut garanţia de 45.000 de euro pe care a plătit-o pentru a participa la licitaţie. Licitaţia se va relua. Chiar dacă nu a reuşit să strângă banii la prima licitaţie, Doru Buşcu va particita şi la următoarea.

Contactat de paginademedia.ro, Doru Buşcu a declarat:

“I-am trimis un comunicat de presă lichidatorului prin care l-am informat că nu am reuşit să strâng banii. Timpul a fost foarte scurt între licitaţie şi momentul în care trebuia să dăm banii.  Vom participa, peste două săptămâni, la licitaţie şi sper ca data viitoare să fim mai pregătiţi”.

Doru Buşcu a avut la dispoziţie 5 zile lucrătoare pentru a face rost de bani.

Academia Caţavencu a fost adjudecată în urmă cu o săptămână de Doru Buşcu, directorul editorial al săptămânalului de satiră, pentru suma de 1,617 milioane de euro, cu tot cu TVA. Licitaţia s-a oprit după nu mai puţin de 154 de paşi a 7.500 de euro. Asta peste suma de pornire.

Singurii care s-au arătat interesaţi de marca revistei de satiră au fost Doru Buşcu (directorul editorial al Academia Caţavencu) şi Sabina Fati (jurnalistă la România liberă, din partea proprietarului ziarului, Dan Grigore Adamescu). Jurnalista a fost reprezentată la licitaţie de avocatul Radu Şoldănescu.

Citeşte şi:

Sursa foto: Jurnalul Naţional

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Jidovka Jidovka
    @ ElCucui cu tine nu vorbesc ca esti orbit de ura. Ma adresez in continuare domnului lichidator : Mai vine Doru Buscu la serviciu cu gindul sa isi injure competitia in ziarul pe care dumneavoastra vreti ( teoretic, ca practic nu vreti ) sa il dati la un pret cit mai mare posibil ? Sau l-ati dat afara pentru conflict de interese si incercarea de a sabota runda 2 a licitatiei ?
  • ElCucui ElCucui
    @Jidovka, CORECT! Cred că lichidatorul ăsta este nebun. Sau a luat șpagă. Păi, el care a lăsat să apară revista "ca să se mai încaseze un ban", după cum spunea, cum permite să fie atacat cel care a oferit cea mai mare sumă? Probabil că o și avea. Dar cum îi permite lui Statul Român să se pișe pe cel care putea să acopere jumătate din paguba Statului Român?
  • ElCucui ElCucui
    Mersi @Stef. Nu am pic de ură, te rog să mă crezi, ce aduc eu este informație pură. Văd că Bușcu ocolește să vorbească la obiect despre cauzele reale ale falimentului. Iaru la fel. O tot dau pe ANAF, Băsescu, DNA, Adamescu, ba chiar și Kamikaze. Nu, frate! Doru Bușcu a fost unul din cei doi manageri care au condus afacerea. Din când în când, împreună cu Vîntu. Rar. Acolo s-au pierdut peste 20 milioane de euro. Clar. Poate că în unele cercuri se conderă că responsabilii și-au servit cu vitejie Patria. Poate că responsabilii sunt supărați că în alte cercuri nu li se recunosc meritele, punându-li-se succesul operațiunii doar pe seama lăcomiei și incompetenței. Poate că din această cauză a fost trimis și Adamescu să înlăture defecțiunile (dacă îl mai ții minte pe "Le Nettoyeur" din primul Nikita - Jean Reno). Nu știu, zău! Dar vom afla.
  • Alexandru Căutiș Alexandru Căutiș
    Drept la replică

    Astăzi am fost sunat de la biroul de presă al Raiului și mi s-a comunicat că, în urma unei verificări în catastifele dumnezeiești, s-a constatat că am făcut o greșeală într-o postare anterioară. Anume, sufletul, care momentan răspunde la numele Alin Ionescu, figurează pe listele de credincioși creștini ortodocși înregistrați, de bună voie, la biroul divinității. În mod eronat a fost inclus pe altă listă, repet, într-o postare anterioară. Cît despre acuza că ar fi "oportunist", "vînturist", biroul de presă menționat nu poate da detalii pe legea 544 dacă respectivul suflet a comis aceste păcate, întrucît ar putea periclita ancheta divină în desfășurare, care se va încheia numai o dată cu pronunțarea sentinței la Cea mai Înaltă Instanță.
    Îi cer scuze domnului Alin Ionescu pentru confuzie și îi urez să aibă o cît mai lungă perioadă de anchetă divină și verificări cît mai ușoare.
  • Jidovka Jidovka
    Discutia cu cei 3-4 nervosi de la Catavencu devine sterila, patetica, neamuzanta. O intrebare pentru domnul lichidator : am citit in Catavencu ( si in revista, si pe site ) un atac penibil semnat de unul dintre angajatii dumneavoastra ( Doru Buscu ) la adresa unuia dintre clientii licitatiei pe care ati organizat-o. Cum se face ca permiteti unui angajat sa injure in revista pe cei interesati de cumpararea marcii pe care dumneavoastra incercati sa o vindeti la un pret cit mai mare ? De ce nu l-ati dat afara imediat din moment ce prin textul lui a atacat o persoana care a venit sa liciteze bunul pe care il vindeti cu scopul de a o descuraja ? Si o ultima intrebare : sinteti complice cu el ? Ca altfel nu se explica idiotenia. Acest caz de sabotare a vinzarii marcii printr-un atac mirsav la adresa unui licitator publicat de un alt licitator ar trebui investigat !
  • ElCucui ElCucui
    @Piticu, care ești tu de curajos să-i iei porecla lui Mihaiu, unde am înjurat eu? Concret. Fă copy-paste. și .
  • ElCucui ElCucui
    @Aline, te-am înțeles. Dar nu sunt de acord. Te întrebam așa, în general, când n-o să mai fie Băsescu președinte, și nu o să mai aibă cine să se mai lege aiurea de tablourile, bibelourile și termopanele lui Năstase, de puștile lui Micky-Șpagă, de șantajele lui Păsat, de contrabanda lui Baniaș, de scândurile lui Ridzi (Ce naiba?! Pare că ar fi mai mulți din PDL!). Un nenorocit! Dă-l în colo!
    Skil e OK. Skil e, de fapt, tot brandul lui Bosch. L-au făcut ca să poată intra și ei pe un palier mai jos, de ex. cu Black and Daker. Ai grijă că guta tăietoare trebuie schimbată la 20mp.
    În rest, cele bune! O tranziție ușoară îți doresc! Ție și aproape întregii redacții.
  • Sanoma Sanoma
    @Stef Eu nu sint de la Academia Catavencu. II cunosc pe baieti, am fost invitat de multe ori pe la petrecerile lor. Simt insa nevoia morala, sa le iau aparararea Catavencilor, pentru ca stiu ca au dreptate. Nu pot sa tin partea unor fugari, care au mai ramas doar cu latratul.
  • Stef Stef
    "Răutate", "Ură", tot repetă ăștia de la Cațavencu. Pe mine m-a făcut să rîd Cucui. A avut ni1ște întorsături de stil simpatice. În schimb, replicile voastre, cu "urăști", "ești rău" sînt de gîgă. Nu degeaba e revista Cațavencu fără umor acum. Vă exprimați ca niște copii, care se forțează să-l spună pe "r" ca să pară mari. Spuneți-i lui Cucui "lăule", "mă ulăști, lăule" și ați fi măcar mai simpatici.
  • Nicolesu Nicolesu
    S-a retras Fati. Nu ma mai joc. Sa vina inapoi. Pai fara Fati, nu mai are nici un farmec.
  • ElCucui ElCucui
    @Elena. Ooo! Daa! Am ani de zile alături de prietenii care greșeau. Greșeau la toate, dar, vorba fostei noastre contabile, "numai la banii lor nu greșeau niciodată". Vreo 15 ani am fost alături de prietenii ăștia. Mi-o fi ajuns și mie... Am fost lângă "prieteni" chiar dacă ei m-au călcat pe cap, mi-au pus bețe-n roatele produsului, inventat și îngrijit de mine, m-au împins la demisii, m-au declarat nebun (arătând unui psiholog un gag interpreat de mine pentru un proiect TV. Neprecizând că e gag!). Până la urmă că m-au scos nebun a fost bine pentru mine. Nu m-a mai pus Vântu șef peste ei! :)
  • ElCucui ElCucui
    @sanoma, nu e patos, informație. Sunt foarte liniștit. Șmecheria asta prin care-l declari nebun pe cel incomod, când acesta începe să deconspire conspirația ați învățat-o la Băneasa. Credeam că nu se mai predă după ce v-ați executat Comandantul Suprem.
  • Piticu Piticu
    Cu toate golaniile astea, afisate pe site, nu ati facut decit sa va aratati nimicnicia. V-ati discreditat in asa o masura, incit cu greu vreodata cineva va mai cumpara revista de 3000 de exemplare. @El CUCUI, nu credeam ca in grasul simpatic de altadata, se ascunde atita rautate. Nu am vazut in nici un comentariu al lui ALIN IONESCU, FLORIN IARU, vreo picatura de ura, sau injuraturi, cum am vazut in toate mesajele voastre.
  • alin ionescu alin ionescu
    @ElCucui

    Uite, bre, dom preşedinte (stii dom Matache la ce ma refer) asa se mai poate sta de vorba ca niste oameni care, cindva, au ciocnit o bere. Cit despre ce cred eu, nu cred ca e bine sa se aresteze parlamentarii fara acordul colegilor. Eu as vrea o intarire a parlamentului ca institutie si asta ar presupune sa lasi in curtea Parlamentului o cheie a puterii, care sa inchida o usa, care usa ar putea altfel sa fie deschisa discretionar, pe dinafara, de o alta institutie, ce si-ar mari prea mult puterea in felul asta. Pentru ca daca pot suspecta ca parlamentarii se apara unii pe altii cind e vorba de imunitate, la fel de bine pot suspecta ca si cei care aresteaza executa ordine si au interese de grup. Deci discutia de principiu nu inseamna sa sa iei o decizie in functie de daca crezi ca Parlamentul e mai corupt decit Parchetul, sau invers, ci sa contstruiesti o scema politica in care sa echilibrezi puterea institutional. Or asta ar inseamna sa dai Parlamentului, care e reprezentativ si ales democratic, puterea sa se apere in fata Parchetului, care e numit si controlabil politic. Fireste, in logica populista a unui anume tip de politician, te bazezi pe fapul ca multimea uraste parlamentari si te folosesti de aceasta ura pentru a-ti extinde puterea institutionala, incercind sa controlezi Parlamentul cu Parchetul. Dar noi, eu si cu matele, dom Cucui, oameni destepti, cu frica lui Moteschio, nu trebuie sa gindim relatia dintre institutiile democratice nici dupa interesul trecator al unui om politic, nici dupa logica resentimentar ignara a unei mase abrutizate si inculte politiceste.

    Si b)am mai avut niste realizari, marunte ce-i drept. Si gazon am pus si eu, dar sa vedem acum cu tunsul, ca frizer de gazon nu fusesem. Eu m-am uitat mai atent spre un Skill de la Pratiker.

    N-o sa mai scriu aici, mi se pare ridicol. Am spus-o si mai sus, povestea asta e mult prea personala pentru toti cei implicati ca sa fie tratata simplist in argoul unui politician cinic de succes. Chiar m-am plictisit, plus ca nici placere nu-mi face. In rest, sanatate!
  • Jidovka Jidovka
    @ Sanoma Nu e nimic de anvergura in joc. Doar o batalie intre doua structuri. Reprezentantul uneia dintre structuri a luat-o razna si asa s-a ajuns la pretul ala ! Structurile vor veni si la urmatoarea licitatie. Cu alti reprezentanti ! Hi hi hi ! Sau si tu esti atait nebun sa crezi ca in joc ar fi democratia si ca democratia inseamna o fituica a lui SOV ? Nu uita ca Vintu e in pirnaie si oricit s-ar da Buscu cu capul de pereti revista nu se va intoarce la stapinul lui. Se va inchide. Sau isi va schimba stapinul. Ceea ce e tot aia. Si se va intimpla in mare liniste ! Galagia de pe siteurile de specialitate e in plus. Nu ridica nimeni sprinceana la discutia noastra sau la soarta Catavencului ! Catavencu exista azi doar din ambitia bolnava a unui KGB-ist arestat ! Ca voi v-ati facut planuri grandioase si irealiste pe spatele unei marci prafuite fara sa cunoasteti ca adevarata miza nu sint citiva redactori cu mintea obosita, teapa voastra ! Succes !

Trimite un comentariu

sus