Skip to main content

LA CALD DE LA LICITAŢIE: Adamescu a luat Academia Caţavencu

 

ACTUALIZARE 2: “Nu a fost nicio ofertă”, a declarat pentru paginademedia.ro Caţavencul Florin Iaru la întrebarea dacă noul proprietar Adamescu a venit cu oferte către echipa actuală de la Caţavencu. “Eu nu am auzit de nimic”, spune el . “Din acest moment eu mă consider liber de contract”.

Publicitate

ACTUALIZARE 1: Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Liviu Mihaiu este în cărţi pentru pentru conducerea Academia Caţavencu. "Am auzit şi eu acest zvon. Urmează să îl verific", a declarat scurt Mihaiu.

Doar de 9 minute a avut nevoie Dan Grigore Adamescu ca să ia Academia Caţavencu.

Adamescu, proprietarul ziarului România liberă, este noul proprietar al mărcii Academia Caţavencu. Acesta a cumpărat, în urmă cu doar câteva minute, brandul revistei de satiră cu 882.654 euro, sumă care include TVA.

Licitaţia s-a oprit după 75 de paşi, fiecare a 7.500 de euro. După fix 9 minute!

Lupta s-a dat între Adamescu, reprezentat de avocatul Dumitru George Claudiu şi Orlando Nicoară, directorul Mediafax Group

Adamescu a fost la a doua încercare de a cumpăra marca Academia Caţavencu. Prima oară, după o licitaţie strânsă, de 45 de minute, a pierdut în faţa lui Doru Buşcu, directorul editorial al revistei, licitaţia ajungând la valoarea de 1,6 milioane de euro.

Deşi regulile jocului îi permiteau să se înscrie şi la a doua licitaţie chiar dacă nu a avut banii pentru a cumpăra marca, de data aceasta Doru Buşcu nu a participat. A venit însă Orlando Nicoară, care face parte din grupul condus de Adrian Sârbu.

La licitaţia precedentă s-au parcurs 154 de paşi a 7.500 de euro, suma de pornire fiind de 140 de mii de euro. Câştigătorul de atunci, Doru Buşcu, nu a reuşit să strângă banii, drept pentru care s-a decis reluarea licitaţiei.

"Data trecută s-a licitat la sentiment. Acum a fost afacere pură", a declarat Orlando Nicoară după licitaţie.

Orlando Nicoară:

"Am licitat până când am considerat că este business."

Foto: EVZ

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ElCucui ElCucui
    Ia uitee! E deja 10. O fi dat-o la pace cu Adamescu?
  • ElCucui ElCucui
    E deja opt jumate. Mă întreb dacă s-o fi terminat întâlnirea cu Adamescu. Și cum?
  • cornel cornel
    e in stand-by vrea sa vada "orientarea" noului patron
  • Garcea, petrolul si oltenii Garcea, petrolul si oltenii
    niki : Cine sa stringa rindurile si unde sa le stringa ? Ei lucreaza la Catavencu SA, nu la Academia Catavencu. Ca sa stringa rindurile trebuie mai intii sa-i angajeze Adamescu. Ceea ce bineinteles ca nu se va intimpla !
  • niki niki
    daca va certati intre voi ati pierdut orice sansa de pe acum. Orice disensiuni ati fi avut inainte, lasati-le la o parte, acum e un moment greu pentru toti. La Adamescu in firma legea o fac niste manageri cu mentalitate de ospatari care au terminat 8 clase (unii chiar au fost ospatari); de abia asteapta aia sa puna mana pe tot ce aveti; de abia asteapta si angajatii lor fomisti sa faca (prost, e adevarat) ce faceati voi inainte, la jumatate de pret, poate chiar pe mai putin. Cu asta o sa se laude managementul de acolo in fata la Adamescu: ca ei pot scoate Academia cu un sfert din oameni si la mai putin de un sfert din pret. Ca o fac rentabila in cateva luni. Habar n-au despre ce vorbesc, habar n-au cum se face, dar asa o sa spuna. Cum au mai facut asta si cu alte titluri, inclusiv in RL acum (dat afara, angajat altii, mediocrii si ieftini, etc), ala o sa-i creada pe ei (e chitros si tinde sa se increada in argumente din astea mai degraba), nu pe voi. Nu au aceleasi standarde de calitate cu restul lumii. De fapt n-au standarde de calitate. O sa aveti un soc cand o sa-i cunoasteti. Daca comentati individual si nu strangeti randurile, zburati. Fiti mai smecheri ca ei
  • puiu puiu
    o suta de milioane? o suta de milioane ce? Poate sa coste toata AC pe luna o suta de milioane. Aia lucreaza pe niste veri a lu' 486, iau douaj de milioane pe luna, 11 luni pe an, si baga texte pana ametesc, nu asa, langsam, 2-3 pe luna si alea cu te-rog-frumos. Idealul acolo e sa-ti aduci comp de acasa, ca acu' are toata lumea si ce sa mai dea ei banii si, daca se poate, sa faca totu' cu materiale din arhiva ca pe alea le-au platit deja si tot nu citeste nimeni ce scriu. O suta de milioane :))))))))))))). Au redactori sefi care nu iau mai mult de 30-40 de milioane. Investiti in evantaie, va spun :))) ca Ada le-a zis oamenilor lui ca structura cladirii nu rezista sa pui aer conditionat pe ea :))))))))))))
  • omul invizibil omul invizibil
    să rememorăm stenogramele, că văd că lumea a ținut-o minte doar pe-aia cu batista și cu hidrantul: Vântu - "E momentul delicat chiar în acest moment : vreau să-mi angajez o trupă de copii de 19, 20, 21 de ani, care să nu aibă niciun fel de prejudecată sau rahat la creier, oameni care înţeleg exact ce timpuri străbatem". Bușcu: "Ăştia se formează în ani, Sorin".
    Ei, asta se petrece în presă acum. Copii care să se miște natural, fără prejudecăți.
  • omul invizibil omul invizibil
    @puiu: brava la domnia voastră. ați pus punctul pe i. băieții ăștia se risipesc în răfuieli sterile și secu dă muzica mai tare. în curând îi va izola și anihila pe toți jurnaliștii pe care-i mai animă un neuron sub freză, buni răi cum sunt, iar presa va fi integral o găleată de imbecili teleghidați. vă plângeți de tonomate? păi mai scăpa o clasică, se mai strecura un old rock, un punk, mai răbufnea un BUG Mafia în afara programului - tot era ceva. Unul care are viciul gândirii e mai greu de manipulat. acuma să vedeți indigourile, mercedesele și salamurile.
  • adobe adobe
    ha, sa vedem cine-i angajeaza pe catavenci la nivelul de salarii cu care se obisnuisera... suta de milioane era de mult salariu mic la ei...
  • puiu puiu
    adamescu cumpara titlu dupa titlu, le ingramadeste la el pe etaj si le lasa sa moara. Nu va placeau buscu si mihaiu? Las ca o sa va placa aia de conduc ziarele si revistele lui Ada :)))). Sa vedeti acolo semidocti cu aere de lebada. Va sugerez sa investiti in evantaie, aia n-au nici aer conditionat, ce sa mai vorbim de mac-uri, laptopuri, aparate foto performante, softuri, si multe altele
  • gheo gheo
    da voi santeti jurnalisti, asa ca puteti afla de manarelile pe care le fac adamescu si oamenii lui, in special alea legate de vanzarile RL si ale revistelor, de declaratiile lor false, dati o raita pe la depozite, sa vedeti retururile, si atunci aveti si voi cu ce sa jucati, ca sa zic asa. Suficient sa le spuneti ca ii informati pe aia care mai cumpara ceva publicitate despre adevarata stare a lucrurilor. O sa intre in panica maxima, va garantez.
  • bibi bibi
    E clar. Noul vataf al Academiei Catavencu e Liviu Mihaiu.
    De ce? Si-a scos apartamentul din Herastrau la vanzare di cauza datoriilor la banca si a scandalului declansat de fosta sotie. Trei copii care nu mai au bani de scoala si un tata in cercetari penale pentru delapidare. Cazul monumentului Elisabeta Rizea. Moralistul Mihaiu si-a parasit familia si copii de ceva vreme. Datoriile la banci sunt mari. Si Vadim daca l-ar psubventiona pe impostorul de cartier, baiet de marinel, ar fi bun de stapan pentru proletarul Colivie.Negociaza bine domnule Adamescu. Baietul e in corzi!
  • Alina Lingiu Tătiblidi Alina Lingiu Tătiblidi
    Am o întrebare, jurnalul roz de cazarmă va fi lins, ăsta, scris de doamna Pipiddi? Mulțumesc.
  • udi alan udi alan
    e vreo speranta ca de acum incolo ROMANIA, adica maidanul asta de la marginea civilizatiei, sa se schimbe la fatza? odata cu venirea lui adamescu, mihaiu, etc ??? da' de unde vin baietii astia? de pe luna? nu fusera colea langa noi pe maidan?! si? excelara printr o brilianta stralucire opaca!
  • cornel cornel
    @gogu - esti corigent la limba romana si singurul securist dovedit e idolul tau: Viculescu "Felix", aliatul lui Antonescu

Trimite un comentariu

sus