Skip to main content

Restructurări la Adevărul

 

ACTUALIZARE: Aproximativ 20 de jurnalişti au fost restructuraţi miercuri şi joi la redacţia din Bucureşti. Este vorba de şapte oameni de la sport şi de 13 de la celelalte departamente. Ei vor pleca cu două salarii compensatorii.

Publicitate

Ziarul Adevărul continuă restructurările. În cursul zilei de astăzi, cei care vor fi concediaţi vor fi chemaţi la Departamentul de Resurse Umane pentru a fi informaţi.

Procesul a fost anunţat chiar în şedinţa de redacţie de astăzi. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Grigore Cartianu, redactor-şef Adevărul, le-a spus colegilor că mai mulţi angajaţi vor fi chemaţi la Resurse Umane.

Toţi cei disponibilizaţi vor fi înştiinţaţi până la sfârşitul zilei de azi în legătură cu decizia managementului.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Miroslav papusoi Miroslav papusoi
    Acu o ora la radio Patriciu il lauda pe Basescu! Aveti raspunsul la toate intrebarile de mai sus! Seara buna
  • Papa bun Papa bun
    Acum, ca s-a rezolvat problema la Adevarul, e de vazut ce se va intampla cu Adevarul TV, Catavencii, Forbes, FP si Tango, care papa gramezi de bani producand gauri negre la buzunarele moguliene. Dar multi isi merita soarta numai pentru cat de tare se bucurau de plecarea lui Cornateanu!
  • James Bond James Bond
    Ciudat cum de sute de jurnalisti din ADH asteapta ghilotina sa vina peste ei cand falimentul bate la usa. Restructurarile nu vor rezolva fondul problemei.
    Titanicul s-a lovit de aisberg, ia apa prin toate incheieturile, iar ca sa se intarzie nitel scufundarea unii sunt aruncati peste bord (aia restructurati) in timp ce restul ramasilor scot apa cu galetile. Cam asta e povestea pe care o vor trai pana prin decembrie aia ramasi sa ponteze ca la uzina pt fabrica de continut.
  • Un fostulescu Un fostulescu
    1. Acest produs a fost gandit de Cornete in ciuda profitului. Este absurd sa creezi un produs national ca ADS in total dezinteres pentru departamentul publicitate. Timp de doi ani in subredactia unde am lucrat eu nu a fost angajat nici un om pe vanzari. Abia cand corabia a luat prea multa apa s-au agitat managerii sa astupe gaura. Tarziu ! Imbre nu a facut decat sa puna piatra funerara pe un proiect nascut mort.
    2. Cu cateva exceptii, calitatea redactionala a ADS-urilor a fost JENANTA. Au fost angajati oameni fara vocatie, slabi jurnalisti, care au transformat publicatia intr-un produs sub nivelul unei gazete de perete.
    3.Singurul castig real al retelei ADS a fost si inca este siteul Adevarul.ro. Prin suprimarea infrastructurii jurnalistice insa fluxul informational se presupune ca se va diminua in sincron cu traficul. De observat ca managementul s-a aratat total incapabil sa exploateze financiar traficul sitului.
    ADS a fost o experienta interesanta. Din pacate,proiectul a fost gandit prost de la inceput pentru ca s-a neglijat esenta,adica asigurarea resurselor pentru motorul sau financiar. Prima aberatie le- a nascut pe celelalte, care toate au culminat acum cu acest Adevarul de 64 de pagini, expresia clara a unei agonii "a la grande" . Practic, toata aceasta intamplare jurnalistica trista are o explicatie simpla: s-au folosit pitici,ca sa rezolve sarcini de Hercule. Pa pa !
  • Sabin Borcanul gol Sabin Borcanul gol
    P.S. - Inca ceva, dragul meu Patriciu

    La urmatoarea ta intalnire cu Imre, ar fi interesant sa-l intrebi:

    1- De ce pretul ziarului Adevarul a fost marit pentru ca ulterior sa fie micsorat?

    2- De ce ziarul Adevarul a trecut la 64 de pagini, a cheltuit sume uriase pentru a promova aceasta schimbare (reclamele mai sunt in oras!) pentru ca de azi, dupa doua luni, sa aiba din nou 48 de pagini?

    3- De ce primul numar dupa trecerea Ads-ului pe bani a fost tiparit in 300.000 de exemplare din care s-au vandut 10.000?

    4- Cine a raspuns (cu capul!) pentru returul de 290.000 de exemplare?

    5- De ce la un bord din luna iunie, domnul Imre a anuntat ca nu vor mai fi intarzieri salariale la Adevarul Holding pentru ca acum angajatii sa-si primeasca banii cu o intarziere de aproape o luna?


    Pana sa-ti dea Imre raspunsul, iti zic eu care e de fapt singurul raspuns la cele cinci intrebari de mai sus:

    Aceste miscari contradictorii reflecta perfect haosul care e in capul lui Imre si carentele de management la nivel de trust.

    O ultima remarca despre Imre:

    Mai tii minte, Dinule, ca ai venit o data in redactie sa ciocnesti un pahar de sampanie alaturi de angajatii trustului?

    Nu mai tin minte cu ce ocazie dar tin minte ca era mancare din belsug, voie buna, etc.

    Eh, la un moment dat, Imre s-a postat langa tine, cum sta un caine credincios langa stapan.

    Recunosc ca m-a pufnit rasul fiindca Imre e mult mai scund decat tine si totusi incerca sa te priveasca in ochi ridicandu-si capul ridicol de mult.

    In fine, cu gatul intins la maximum, Imre te-a privit si ti-a zis:

    "Dinule, iti multumim"

    N-ai ce sa zici.
    Omul te iubeste, doar ca e incompetent.
    Pacat. Nu le poti avea pe toate...
  • reporter reporter
    Sigur ca exista sindicat - va indrum eu spre liderii de sindicat: sabin orcan si oana barbu...
    succesuri!
  • Sabin Borcanul gol Sabin Borcanul gol
    Buna intrebare Larisa.

    Si eu sunt curios cum de sunt oameni concediati de la Adevarul in timp ce un produs falimentar numit Ads e tinut in viata.

    Hai sa parcurgem pas cu pas acest "succes de rasunet" = Ads

    1- Vinde intre 5.000 si 7.000 de exemplare pe editie.
    2- Nu produce bani.
    3- E o gaura neagra in care sunt aruncati sute de mii de euro. E ca si cum ai da foc la orice eurocent investit in Ads.

    Bun!
    In concluzie, e un produs falimentar.

    OK!
    Tu, ca manager (Imre), ce faci cu acest produs?

    Nu-l inchizi.
    Nu-l desfiintezi.
    Nu aplici prima regula care se invata in orice scoala de management: "Cut your losses while you can".

    Nu inchizi produsul falimentar, dar inchizi locatiile de unde iesea acest produs falimentar = subredactiile din tara.

    Ce obtii printr-o astfel de masura?

    Reduci costurile de productie.
    YEAH! THIS CALLS FOR A CELEBRATION!
    Not really...


    Produsul falimentar a ramas in picioare.
    Tot nu se vinde, doar ca acum produce pierderi un pic mai mici.
    Atentie: un pic!

    Iar cand aduni pierderile produse de Ads, cu pierderile uriase provocate de divizia TV, la care se adauga pierderile provenite de la Forbes, Foreign Policy, Historia, Tango, pe langa care vin salariile monstruoase ale zeciilor de directori inutili, ajungi unde este Adevarul Holding, astazi, 1 septembrie 2011.

    Adevarul Holding = Un trust falimentar.

    Concedierile de azi, de maine si de peste trei luni nu vor schimba cu nimic datele problemei.

    Stiti pentru ce?
    Fiindca pierderile trustului sunt de milioane de euro, iar cei 100-200 de oameni care vor fi disponibilizati castigau, impreuna, vreo 10.000 - 20.000 de euro pe luna.


    In incheiere am un mesaj pentru Dinu Patriciu:

    Inteleg cum de oameni ca Borcan, Imre si cei 1.000 de directori adusi de el n-au nicio remuscare vizavi de situatia de la Adevarul Holding.

    Pana la urma, oamenii iau, lunar, pe o criza crunta, salarii de mii de euro.

    E normal ca singura lor grija sa fie legata de scaunul lor ca sa ia salariile astea pentru cat mai mult timp.

    Ce nu inteleg, draga Dinu, este cum de nu te prinzi tu ca Imre e pus sa-ti distruga efectiv compania?!?

    De multe poti fi acuzat, insa prost nu esti.

    Uite-te in jur, Adevarul Holding al tau s-a prabusit intr-un an si jumatate.

    Daca nu iei masuri, in viitor, se vor face studii de caz, lucrari la scoli de management despre cum poti falimenta pana si cel mai tare trust, intr-un timp record, cu ajutorul unor amatori pe care tu i-ai angajat pe post de manageri.
  • vasile vasile
    Bun, este o mare tampenie ce se intampla acolo dar exista vreun mod de protectie pentru cei disponibilizati? se dau salarii compensatorii, exista un sindicat care sa apare marea de angajati de la ADH? sau toti sunt angajati pe micro, drepturi de autor...?
  • Larisa Larisa
    Dau afara doar de la Adevarul sau si din alte publicatii ale trustului? De ce se renunta pe capete doar la oamenii de de la Adevarul si publicatii cu tiraj infim nu patesc nimic?
  • Insider Insider
    Petrisor, da informatia completa, care inseamna un citat din intelepciunea lui Cartianu, produs in sedinta de sumar de azi: "Va anunt ca azi destui dintre colegi vor fi chemati la HR pentru a fi restructurati. Nu vreau sa discut cu niciunul. Le puteti spune ca vor pleca pentru ca nu si-au facut treaba".
  • Mihai Mihai
    Trist este ca vor pleca oameni care nu au nicio vina ca Adevarul a ajuns o umbra. Gasca de purtatori de gip si genialii Shreck, Gregoar L'Ecrivant si Borcan, impreuna cu lacheii lor, vor ramane sa suga in continuare la sanul conului Dinu. Va urma probabil ultima "revolutie" de la Adevarul - migrarea din print pe web. Operatia va reusi, pacientul va muri. Dixit!
  • memento mori memento mori
    Bravo Gregoire, baga-i tata pe toti in somaj, sa ramai tu singuru care este :) oricum ceilalti sunt niste nimicuri in comparatie cu tine,. Tu poti face tot ziarul singur. Acu ca e si de 48 de pagini, o sa ai chiar si timp liber :))

Trimite un comentariu

sus