Skip to main content

CNA a votat: Discovery iese oficial din grila RCS&RDS

 

Discovery-nou

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, cu şapte voturi din opt, scoaterea posturilor Discovery din grila de programe a companiei de cablu RCS&RDS.

Valentin Jucan, membru CNA, s-a opus acestei solicitări, precizând că Forul Audiovizual ar fi trebuit să mai aştepte până ce Consiliul Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului ar fi trimis puncte de vedere. „Având în vedere că situaţia la care s-a ajuns în mare parte ni se datorează, aş fi preferat să aşteptăm şi să nu oficializăm scoaterea Discovery din grilă”, a precizat Valentin Jucan.

„CNA trebuie să găsească o soluţie la greşeala pe care a făcut-o, de a permite RCS&RDS să-şi lanseze propria televiziune”, a mai subliniat reprezentantul CNA.

Şi reprezentantul postului, Ana Dodea, a cerut Consiliului amânarea unei decizii până va veni răspunsul celorlalte două instituţii sesizate de Discovery, ANPC şi Consiliul Concurenţei, „având în vedere că este o chestiune extrem de complexă”.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat  – „Rolul nostru nu este să aşteptăm ci să asigurăm garanţia interesului public. În acest moment nu avem ce să facem. Ne-am făcut toate temele, am încercat să rezolvăm situaţia, dar nu putem să intervenim.”

Posturile Discovery au ieşit din grila RCS&RDS pe 1 decembrie după ce a expirat acordul de retransmisie dintre cele două companii.

Citeşte şi: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sursa sursa
    la inceput am fost si eu indignat pentru ca au scos canalele discovery din grila dar am ajuns la concluzia ca History,canalul introdus in locul lor,e mult mai interesant
  • theodor theodor
    Mizerie marca CNA . Interesul ...cantaresc lucrurile cu jumatate de masura. A venit peste prajit, marea producatoare sa faca ordine in curte. Haos numele tau este CNA. De ce trebuia politizata si aceasta institutie. Cine e tentativa asta de femeie care face regulile dupa cu ii canta un plagiator. Incet incet presa va primi pumni in gura unul cate unul. Cenzura din Rusia va lovi in curand si Romania. Oameni buni treziti-va avem de a face cu o bataie de joc GENERALA. Cum este sa ai o televizune la care esti printre actionari si sa fii si prim ministru. Nimeni din pacate nu face conexiuni logice. Ai inchis OTV foarte bine , dar vezi ce se intimpla si in alte curti unde numai televiziune nu se mai face.
  • ZgL ZgL
    bine ca a ramas Trinitas Taraf Etno si alte porcarii...mi-ar fi rusine sa fiu membru in consiliul CNA...HUUUAAA
  • Sorin Sorin
    Întradevăr, ce prostie. Ce să voteze? Trebuia doar să ia oficial la cunoştinţă. Discovery sunt canale plătite pe care RCS-RDS nu a mai vrut să plătească pentru ele. Ce s-ar fi întâmplat dacă rezultatul era invers? Obligau pe RCS.RDS să plătească? Aşa ceva nu se poate.
  • Daniel Daniel
    Si daca vota sa nu iasa din grila ce se intampla? Cata prostie la acest CNA de necrezut.

Trimite un comentariu

sus