Skip to main content

EXCLUSIV. Discovery a sesizat Consiliul Concurenței în conflictul cu RCS

 

Publicitate

Compania Discovery Networks a făcut o sesizare la Consiliul Concurenței în cazul scoaterii posturilor aparținând companiei din grila RCS&RDS, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de paginademedia.ro.

Contactați de paginademedia.ro, oficialii Discovery au refuzat să comenteze subiectul.

RCS&RDS a scos din grila sa de programe posturile Discovery Channel și Animal Planet. Măsură a venit după ce contractul de retransmisie dintre Discovery Networks și RCS&RDS a expirat, pe 30 noiembrie, iar compania de cablu a refuzat să-l mai prelungească.

 

Posturile Discovery au ieșit, în urmă cu două săptămâni, de pe rețeaua DTH Digi, iar vinerea trecută din rețeaua de cablu RCS&RDS.

Compania RCS&RDS a lansat în octombrie două noi posturi de documentare: Digi World și Digi Life. În plus, compania de cablu a mai primit o licență pentru un nou post de documentare, ce urmează să fie lansat în această lună și care va înlocui Discovery Channel: Digi Animal World.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • @blankpage27: apropo de gratis, tacticile astea cu "primesti gratis un stick usb" sunt de mult timp interzise in statele civilizate. Cand tii clientul captiv 18 luni si ii vinzi servicii la pachet, nu inseamna ca ii dai ceva gratis, ci ca acel serviciu e inclus in pretul respectiv.
 • Sunt total necompetitivi cei de la RCS. Pana la urma ei garanteaza prin contract un anumit numar de canale. In acest moment ei au patru canale in maghiara, au Music Channel si in romana si in ungureste de parca pe mine asta ma intereseaza, au vreo 4 sau 5 canale regionale, vezi Digi Timisoara, Iasi si mai stiu eu ce alte orase, o mie de canale de sport si minunatele lor canale cu documentare BBC vechi de zece ani cel putin luate pe bani de gogosi. Prin urmare le urez mult succes sa isi tina abonatii cand toti ceilalti cablisti din piata sunt extrem de competititiv iar diferenta de abonament este extrem de mica. Asta ca sa nu mai vorbim de toate oferte si mega ofertele prezente in piata. Si Romtelecom si UPC au o grila mult mai buna si la pachetele full cu telefonie, internet si televiziune digitala diferenta de bani e de vreo 12 RON!!! Hai sa fim seriosi! O sa moara de foame! Si da, eu tocmai ce m-am dezabonat si m-am dus la Romtelecom...... Pacat de cei care nu au optiuni! aceia ar trebui sa urle sus si tare!
 • Nu e o problema cand ai doar o taraba, dar e o problema atunci cand RCS e si administratorul pietii si are si 2 tarabe cu morcovi (cele 2 canale) , si eu cu morcovii mei turcesti nu primesc o taraba in piata.
 • cred ca au inceput sa primeasca cereri de reziliere :)))
  aveti campanie de fidelizare? astia de va tin partea pot sa participe.... ahh, sunt angajati. zic sa incercati la romtelecom sau UPC, astia aveau premii mai babane :D
 • @Alopex: Pai daca ai avea o taraba la care vinzi morcovi, pe care-i cumperi de la turci, si dupa vreo cativa ani ti-ai face propria ta cultura de morcovi, de ce sa mai vinzi morcovii turcesti?
 • Daca ne uitam la comentariile de la diversele articole care au fost publicate in ultimul timp, o sa vedem comentarii identice cu cele de sus. Sper ca abuzul de pozitie dominanta (evident de la o posta) sa fie confirmat si de catre CC si instantele competente. Este inadmisibil ca un operator de cablu sa centreze si sa dea cu capul. Cum vreti sa ne convingeti ca e o pura intamplare lansarea posturilor documentare Digi de scoaterea programelor Discovery. Iar nu in ultimul rand, acum ca ati scos progrmamele scumpe de la Discovery, ati ieftinit si abonamentele??
 • Programele discovery nu sunt in grila must carry si nicio lege nu ii obliga sa introduce aceste programe in grila
  Sper ca Discovery sa continua toată aceasta tiganie ca Rcs va cere despagubiri enorme pentru stricata imagini si se va ajunge in situația in care Rcs va fi singurul câștigător.
 • Ce Consiliul Concurenței?
  Daca Rcs nu dorește sa plătească milioane de euro către Discovery, nu plătește si gata.
  Sa vina la mine directorul Discovery sa ma oblige sa contribui bani la Discovery ca îl alerg prin București

Trimite un comentariu