Skip to main content

Mircea Badea, apropouri la agenţiile de publicitate, concurenţă şi cartel

 
Mircea Badea
Mircea Badea

Apropouri despre concurenţă şi cartel cu privire la publicitate, într-o postare pe blogul lui Mircea Badea. Realizatorul emisiunii În gura presei, de la Antena 3 aminteşte de "acţiuni de tip cartel" şi de "entităţi care au încălcat legea, au luat amenzi" şi "schelălăiau a victime".

Publicitate

Mai exact, este vorba de un Post Scriptum din postarea sa „Ghioceilor, sunteţi nişte monştri de ipocrizie”.

„P.S. Legile concurentei in Romania interzic actiunile concertate de tip cartel. Nu de mult, entitati economice care au incalcat legea, au incasat corespunzator amenzi crancene si schelalaiau a victime. Au memoria scurta. Atunci bine!”, a fost precizarea lui Badea.

Mircea Badea nu dă mai multe detalii în postare. Precizarea lui vine în contextul în care contextul în care mai mulţi clienţi publicitari şi-au retras reclamele de la Antena 3, în ultima perioadă.

La ce cartel ar putea face referire Mircea Badea?

Singurul caz în urma căruia agenţiile de publicitate au fost amendate de Consiliul Concurenţei pentru acţiuni de tip cartel a avut loc în urmă cu câţiva ani.

La sfârşitul anului 2014, Consiliul Concurenţei au amendat 11 agenţii de media cu 3,2 milioane de euro pentru că au avut o înţelegere anticoncurenţială împotriva unui concurent. Concret, potrivit justificării Consiliului Concurenţei, agenţiile se înţeleseseră să nu mai participe la licitaţiile organizate de clienţi publicitari, la care erau invitate şi agenţiile de media ale The Group.

Investigaţia Consiliului Concurenţei, care a durat doi ani, a avut ca principală probă schimburi de e-mailuri dintre agenţiile implicate (detalii, AICI, AICI şi AICI).

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • John John
    badea...pe voi oricum banii securistului puscarias va tineau in viata. Din banii furati de un securist iti cumperi tu montblanc, din bani furati mananca copilul ala al tau. Bani proveniti din ***...ca aia faceti voi pe post. Acum cand avezi zero publicitate e doar mai evident...dar realitatea e aceeasi. Mai ameninta tu mult cu apropouri...ca mai aveti un dosar de santaj pe rol. Il vreti si pe al doilea?
  • Radu Vasilescu Radu Vasilescu
    ***
  • doar eu doar eu
    De la el la ce va asteptati oameni buni???
  • Cristi Cristi
    P.S.: Bineînțeles ca nu va muri nimeni, nici Antena 3, nici badea & co. Doar o vor duce ceva mai prost. Nu mult mai prost, doar ceva mai prost, atat.
  • Cristi Cristi
    Bai Mihai, pe mine mă doare la basca ce reclame intra sau ies la Antene. Ma lasă rece cat cash are badea.
    Ce am făcut eu a fost o observație simplă, a ce am vazut la TV, uneori chiar la postul lor: ala e publicul.
    O data poate ar fi fost intamplare; dar nu poti "organiza" ceva de minimum trei ori, cu acelasi rezultat.
    Cifrele sunt cifre, ce se vede pe bune, live, e altceva.
    Până la urmă, nu ei spuneau sa schimbam postul? Asta e rezultatul.
    Nu ei spuneau ca ei "dau ce vrea publicul"? Ei, asta e publicul rămas după aceste acțiuni. Ala de se adună la "întâlnirile" lor.
    Sa-si asume, repet.
  • Cornel Cornel
    @Cristi
    A3 are in CIFRE ABSOLUTE audienta pe targetul comercial mai mare decit Digi24 .
  • Mihai Mihai
    @Cristi: tu stii ce e aia "demografic"? Sau stii doar cand iti convine tie. Iar discutia ta este un exemplu clar de "The Chinese Robber Fallacy" si nu vreau sa duc discutia catre asta (daca nu stii despre ce vorbesc, citeste, nu face decat bine, chiar daca e mai mult de 10 cuvinte).
    Dar, la ce exemplu extrem dai tu, iti pot spune ca daca ai fi o firma producatoare de apa, nu ai vrea sa iti faci reclama la a3? Iar exemplele tale sunt ridicole, de genul "nu inteleg de ce la cartoon network nu se dau meciuri de fotbal", trebuie sa intelegi postul...
  • Iuli Iuli
    Chefi la cutite a avut o audienta aproape tripla pe Comercial fata de Masterchef, si dubla pe National si Urban

    http://a1.ro/chefi-la-cutite/stiri/chefi-la-cutite-record-de-audienta-la-nivel-de-rating-peste-doua-milioane-de-romani-au-fost-luni-seara-cu-ochii-pe-emisiune-id635709.html
  • Dorin Dorin
    Era de bine de precizat în știre că THE Group e agenția care face PR ul SRI. Iar doamna Nicola nu e străină de fosta securitate. Poate asta explica de ce ailalti aveau o problema cu the group. Altfel, domnul Badea e doar ioocrit.
  • Brutus Brutus
    Publicați audientele Chefi la Cuțite VS master Chef, nu le mai plângeți de milă celor de la Antena 3. Stați liniștiți, n-o să intre în colaps financiar spre dezamăgirea voastră
  • alex alex
    Bah,au inceput din nou amenintarile cum faceau si cu RCS-RDS?La publicitari nu tine,badito.Publicitarii nu sunt obligati sa-ti dea tie publicitate pe post.Nasol.A3 o sa devina in curand un post parazit,*** care o sa traiasca de pe urma banilor facuti de A1.Asa va trebuie.Publicitarii se uita si ei pe cine injurati si cine va sustin.Ghici ce:aia pe care ii injurati sunt publicul comercial si aia care va sustin sunt pensionarii si asistatii social.Logic ca n-o sa-si mai faca puna publicitate pe un post care injura clientii lor.Intelegeri de tip cartel,Consiliul Concurentei sunt prostii cum e si implicarea lui Soros in politica din Romania sau platirea cainilor sa protesteze.
  • Iuli Iuli
    Audiente Chefi la cutite vs. Masterchef?
  • Posta Cucu Posta Cucu
    @Mihai HAHAHA, au aparut postacii...bai tu care vorbesti acolo, te faci de ras!
  • TovarasulMC TovarasulMC
    "Impartialitatea" lui Badea a fost decisiva pentru situatia in care iar trebuie sa-si prezinte audientele. Trist...
  • Cristi Cristi
    Mihai, dacă ai fi o bancă ce nu da credite persoanelir in vârstă de peste 65 de ani, ti-ai face reclamă la antena 3, văzând fizic ce public au?
    Dacă ai fi KFC, Adidas... ai investi in reclame pe un post unde publicul tău țintă e aproape inexistent?
    "Publicul cere"... depinde și ce public! Asta înseamnă "sa-si asume", asta voiam să spun.

Trimite un comentariu

sus