Skip to main content

S-a aprobat. Pro TV va face serialul Vlad cu bani de la Guvern. Cere ajutor de stat şi pentru serialul Profu'

 
S-a aprobat. Pro TV va face serialul Vlad cu bani de la Guvern. Cere ajutor de stat şi pentru serialul Profu'

Solicitare aprobată. Sezonul doi din serialul Vlad va fi realizat (şi) cu bani de la Guvern.

Publicitate

Cererea Pro TV de finanţare pentru noul sezon „Vlad” a fost aprobată de Comisia Naţională de Prognoză, cea care administrează schema de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice.

Astfel, potrivit informaţiilor publicate astăzi pe site-ul instituţiei, Pro TV va primi 4,2 milioane de lei (aproape un milion de euro). Suma (care reprezintă 35% din bugetul producţiei) este apropiată de cea cerută iniţial de postul de televiziune: 5,4 milioane de lei.

Totodată, din datele postate pe site-ul Comisiei de Prognoză, Pro TV mai cere un ajutor de stat. Pentru serialul Profu', pe care îl are în pregătire, după cum Paginademedia.ro a relatat în exclusivitate AICI. Pentru acest proiect, Pro TV a solicitat pe 10 iulie suma de 2,2 milioane de lei. Cererea pentru Profu' este, momentan, în analiză.

Care este asemănarea dintre serialele Vlad şi Profu'?

Atât Vlad, cât şi Profu' sunt licenţe cumpărate de la alţi producători. Nu sunt seriale originale româneşti.

Vlad este realizat după scenariul serialului turcesc Ezel (este o producţie realizată aproape "în oglindă" după Ezel).

Dacă Vlad este varianta românească a lui Ezel, Profu' are la bază o idee nemţească. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Profu' va fi realizat după scenariul unei producţii germane, Der Lehrer.

Ce sunt ajutoarele de stat pe care le-a accesat Pro TV?

Proiectul de la Guvern, lansat anul trecut, a fost gândit ca un sprijin pentru industria cinematografică din România. Mai precis, un ajutor dat companiilor care au ca principal obiect de activitate producţia cinematografică.

Chiar anul trecut, Pro TV - post de televiziune - şi-a schimbat obiectul principal de activitate din "activităţi de difuzare a programelor de televiziune" în "activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune". Astfel, a îndeplinit primul criteriu de selecţie şi a aplicat pentru ajutor de la Guvern (a şi reuşit pentru două proiecte: episodul de Crăciun din Las Fierbinţi şi un proiect cu numele Sharks).

Citeşte şi: Pro TV ocoleşte o întrebare importantă: De ce şi-a schimbat obiectul de activitate chiar înainte să ceară ajutor de la stat pentru Las Fierbinţi?

GALERIE FOTO

Citeşte şi:

Pro TV vrea ajutor de la Guvern pentru serialul Vlad. Peste un milion de euro. Sacrificiul de pe Antena 1 a primit deja

FOTO. Serialele Vlad şi Ezel, în oglindă. Cât a respectat Pro TV din licenţa serialului turcesc?

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Xio Wang Xio Wang
    Cine spune "nu mai gandi ca un comunist"...cu regret trebuie sa spun ca totusi, comunistii au scos tara din noroi, altfel locuiati absolut toti la case cu buda in spatele curtii. Ii jigniti pe comunistii care v-au scos parintii sau bunicii din mizerie.
  • Strobe Strobe
    Eu nu înteleg de ce companii priveate, precum Antenele, ProTV, sau UM24DiGI; primesc bani de la Statul RO? Ce câstigă majoritatea plătitorilor de taxe dacă banii lor ajung la instituții private cu interese private, sau alealtor state? N-ar trebuii de exemplu, ca banii astia să achite plata catre o companie mică autohtonă, sau mai multe, pentru niste filme care să promoveze imaginea românilor, in ochii românilor? Să dai bani la trusturi media, se poate spune că promovezi cultura altora către români, pe proprii bani. Adică românilor nu l-e este dată nici o șansă?
  • D D
    "mile milica", sau sa iti zic "Mihai" ? De "Antena 1" nu zici nimic ca a primit bani ?
  • marian marian
    Mile cred ca voi pupati moastele veoricai nu noi
  • mile mile
    gata mareane , pupati mana veoricai, tu mare critic psd , ce v-a facut pro tv
  • D D
    Uite aici, postacule antenist "Mihai":
    https://www.paginademedia.ro/2019/06/pro-tv-ajutor-guvern-vlad-sacrificiul-antena-1

    Pe stirea aceasta nu comentezi ? Ca postul Pro PSD "Antena 1" a primit bani (chiar mai multi) nu zici nimic ?
  • marian marian
    Mihai .antenistule exista un loc la azil cred ca te-a batut soarele la cap aceeasi placa tot timpul ,antena ta primeste mai mult ,dar tu numai de pro te intereseaza du-te la culcare sau fa un bine si du-te la munte si primeste un pic de aer ,
  • Mihai Mihai
    @D: aici e vorba de Antena sau de PRO PSD TV? Adica, cu ce scuze PRO PSD TV ca a PRIMIT BANI de la guvernul PSD faptul ca si anten a primit? Adica , daca unu omoara pe cineva e scuzat de faptul ca si altcineva a omorat? Gata, recunoaste, PRO PSD TV a fost INTRETINUT toata viata de PSD!
  • D D
    Postacule "Mihai", vezi ca si postul Pro PSD "Antena 1" a primit bani. Nu zici asta ? Chiar mai multi bani fata de "Pro TV".
  • F F
    @ antenistul Mihai : ia arata-mi știri de la pro care nu sunt neutre, ci sunt pro-psd. Nu mai gândi ca un comunist. Stim ca la trustul tau favorit psd-ul e slavit, dar nici macar ei nu o fac pentru banii ăștia puțini. Au alte motive.
  • Mihai Mihai
    E normal, PRO PSD TV primeste un nou ajutor de la PSD *** rosie in buna traditie. De la Adrian Nastase (coruptul, puscariasul, hotul) care a sters cu buretele 3 milioane de EURO datorii catre stat prin neplata TVA, acum si DRAGNEA - Dancila arunca cu bani 1 Milion EURO catre PRO PSD TV. Asteptam sa vedem cum Dancila va aparea in serial si cum se vor face osanale partidului unic in serial.
  • jk jk
    Si daca mai scria odata de antena draga D se trezeau unii ca ii promoveaza special pe ei ca posteaza de doua ori
  • R R
    "D" tot în articolul publicat de paginademedia cu privire la finantarea de la guvern pentru serialul "Sacrificiul" scrie ca banii pentru serialul Antenei îi ia cei care fac serialul ,la Pro tv scrie ca îi ia postul ,adica Pro tv!
  • marian marian
    Lasa ca pentru trustul lui varanul am auzit ca se da mai mult ,dar paginademedia nu poate sa-i supere pe cei de la antenuta dupa ce pro nu-i mai invita la o cupa de sampanie mile du-te si te culca ca te-a batut soarele la cap ,
  • F F
    Sunt multi pe aici cu gândire comunistă. In Europa, multe producții și televiziuni primesc bani publici.

    Totusi, oamenii care dau banii sunt incompetenți. Seriale ca Vlad sau Sacrificiul de la Antena nu devin producții cinematografice doar pentru ca sunt facute de companii care zic ca se ocupa si cu asta.

Trimite un comentariu

sus