Skip to main content

Pro TV vrea ajutor de la Guvern pentru serialul Vlad. Peste un milion de euro. Sacrificiul de pe Antena 1 a primit deja

 
Pro TV vrea ajutor de la Guvern pentru serialul Vlad. Peste un milion de euro. Sacrificiul de pe Antena 1 a primit deja

După ce a cerut bani de la Guvern pentru serialul Las Fierbinţi, Pro TV îşi încearcă norocul şi cu serialul Vlad. Compania de media a solicitat un ajutor de stat de 5,4 milioane de lei (în jur de 1,1 milioane de euro), pentru a produce sezoanele toamnă şi iarnă 2019 ale serialului Vlad, realizat după o licenţă a producţiei turceşti Ezel.

Publicitate

Dacă Pro TV este în faza de "solicitare", o producţie care va fi pe Antena 1 a obţinut deja aprobarea pentru finanţare.

Detalii, în continuare:

Guvernul a lansat în 2018 un program de finanţări pentru producţii cinematografice româneşti şi străine realizate în România, pentru sprijinirea industriei cinematografice. Acesta este al doilea an consecutiv când se acordă astfel finanţări pentru producţiile româneşti.

Până acum, au depus în general solicitări casele de producţie de film. Pro TV este singura televiziune care a solicitat ajutor de la Guvern. Cererea de acum se referă la următoarele sezoane din Vlad (serial realizat "la indigo" după producţia turcească Ezel).

Citeşte şi: FOTO. Serialele Vlad şi Ezel, în oglindă. Cât a respectat Pro TV din licenţa serialului turcesc?

Pro TV a mai depus anul trecut solicitări de finanţare pentru alte proiecte pe care le are în desfăşurare.

Potrivit Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, postului Pro TV i-au fost aprobate două din trei cereri de finanţare, în 2018. Mai exact:

  • Proiectul pentru producţia Rechinii (Sharks) a fost finanţat cu 2,7 milioane de lei din cei 3,7 milioane de lei solicitaţi
  • Proiectul pentru episodul din Las Fierbinţi de Crăciun 2018 a fost aprobat cu 380.000 de lei.
  • Pro TV a mai avut un proiect respins pentru sezonul din toamna lui 2019 al serialului Las Fierbinţi.

Ce este schema de ajutor de la Guvern? Proiectul de la Guvern a fost gândit ca un sprijin pentru industria cinematografică din România. Mai precis, un ajutor dat companiilor care au ca principal obiect de activitate producţia cinematografică.

Chiar anul trecut, Pro TV - post de televiziune - şi-a schimbat obiectul principal de activitate din "activităţi de difuzare a programelor de televiziune" în "activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune". Astfel, a îndeplinit primul criteriu de selecţie şi a aplicat pentru ajutor de la Guvern (a şi reuşit pentru două proiecte)

Citeşte şi: Pro TV ocoleşte o întrebare importantă: De ce şi-a schimbat obiectul de activitate chiar înainte să ceară ajutor de la stat pentru Las Fierbinţi?

Şi „Sacrifiul” Antenei 1 se face tot cu bani de la Guvern

Producţia „Sacrificiul” pe care Ruxandra Ion îl pregăteşte pentru această toamnă la Antena 1 va avea şi ea parte de ajutor de stat. A fost deja aprobat.

Concret, compania care îl produce, Dream Film Production Company, a primit aprobare pentru un ajutor de 4,8 milioane de lei (puţin peste un milion de euro), pentru producţia acestui serial, arată datele publicate pe site-ul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Spre deosebire de Pro TV, ajutorul este luat de firma de producţie care face serialul, nu de postul TV.

Cine a mai câştigat finanţări de la Guvern pentru producţii cinematografice:

  • Micro Film SRL pentru proiectul Simple Woman - 667.615 de lei
  • Arsia Production pentru proiectul Lumea care va veni - 4.168.635 de lei (880.000 de euro)
  • Frame Film (producătorul Las Fierbinţi) primeşte un buget record pentru proiectul Warpigs - 21.297.980 de lei (4,5 milioane de euro)
  • Castel Film va dezvolta filmul Netflix - A Christma Prince: The Royal Baby (a treia parte a seriei) - 4.097.704 de lei.

Citeşte şi: Pro TV ocoleşte o întrebare importantă: De ce şi-a schimbat obiectul de activitate chiar înainte să ceară ajutor de la stat pentru Las Fierbinţi?


Citeşte şi: FOTO. Serialele Vlad şi Ezel, în oglindă. Cât a respectat Pro TV din licenţa serialului turcesc?

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Merlin Merlin
    Prost nu este cine cere, prost este cel care da. In cazul de fata statul roman. Acelasi stat care a inventat pensiile speciale, care a marit salariile celor din aparatul de stat fara a le putea sustine.Acelasi stat care continua sa se imprumute indatorandu-ne copii, nepotii si poate inca cateva generatii dupa ei. S-a declansat inflatia, euro creste, primaria capitalei intra in incapacitate de plata iar noi ne ducem cu talent...doar in jos.Circul costa! Chiar si pe Titanic exista o orchestra care acompania artistic tragedia...
    Venezuela, here we come!!!
  • ProTv Pomană ProTv Pomană
    De asta critica Pro TV guvernul? Vrea lovele pe niste *** de filme . O camera de filmat si 3 actori si penim statul de lovele ,,ca de facem domle filme,, . La munca nu la intins mana .
  • F F
    @ antenistul Mihai : citeste stirea. Antena a primit bani. Pro inca nu se stie.
  • D D
    Penibilule "Mihai", vezi ca "Antena 1" a primit deja bani de la "PSD". Nu zici asta ?

    "atunci de ce nu critici pro tv , te deranjeaza doar antene , tu vorbesti"
    Exact ca tine. Nu te vezi in oglinda ? Hai, nu critici putin "Antena 1" ?

    Si "mile milica", pe stirile cu audientele posturilor TV nu comentezi ? Ce a mai facut postul tau favorit "Antena 1" ? Marea emisiune "Chefi la cutite" (editia speciala) ? Locul 2 pe comercial dupa filme vechi de 100 de ani ?
  • Abi Abi
    Vlad nu este o copie după Ezel, este chiar formatu turcesc cumpărat de la Echo Right. Aceasta companie distribuie la nivel internațional seriale și formate de televiziune. Mai mult acesta companie va distribui și serialul Vlad , puteți intra pe situl oficial pt a va documenta . Iar dacă guvernul aloca bani pt așa ceva e foarte bine, ce contează ca e telenovela sau un film,
  • Livia Pila Livia Pila
    Vlad e un serial copiat cadru cu cadru dupa Ezel. De ce sa primeasca ProTv bani de la bugetul de stat cand acest serial a fost sustinut de foarte multe branduri care apar in film si care au adus profit productiei? Eu nu sunt de acord sa se aloce niciun leu productiilor private care nu aduc niciun beneficiu real si sanatos societatii. Ba chiar formeaza modele de oameni care actioneaza in afara legii.
  • George George
    Va plângeți de ProTv ca nu va mai dau comunicate de presa și nu va invita la activitățile lor cu presa. Vi se pare normal titlul pe care l-ați pus la articol? Atacati protv pt un lucru normal iar în articol vorbiți ca de fapt și la serialul pt antena s-a făcut același lucru. De ce nu ați scris un articol și referitor la serialul antenei?
  • Eugen Haștagistu ### Eugen Haștagistu ###
    Eu dacă fac o afacere cu statul îmi cere certificat fiscal precum nu am datorii la stat, sunt sigur că au de primit *** de la stat la câta datoria au
  • Georgian Georgian
    Toata lumea sare un amanunt inainte sa comenteze. Serialul Antenei 1 A PRIMIT DEJA BANI DE LA GUVERN. ProTV incearca doar sa primeasca si ei la fel ca si cealalta televiziune contracandidata la primele locuri de audienta o suma de bani. Adica daca unii au dreptul altii nu au voie ca se gasesc unii sa vorbeasca aiurea. Greseala o vad in redactarea titlului, a atacat direct ProTV si de Antena scrie la urma cand deja, daca ne luam dupa comentarii nu a citit nimeni.
  • Mihai Mihai
    PRO PSD TV continua ca de obicei cu banii de la guvernele PSD. Ati uitat cum Adrian Nastase a taiat datoriile la TVA?
  • mile mile
    ***, atunci de ce nu critici pro tv , te deranjeaza doar antene , tu vorbesti, care criticai pe romani ca se uita la seriale turcesti, ca nu sunt bune, acum ai tai le copiaza, nu erai tu agitat ca antena copiaza un serial turcesc, iar cand pro tv a facut , ai devenit iubitor si privitor de telenovele , penibil
  • marian marian
    Toata lumea critica pro ca cere bani de la guvern dar antenuta nu cere trebuia sa scrie pagina de media ,sa atace pro in ultimul timp ca pro face si desface , mile nu te mai da interesant ca nu tine voi sunteti cu psd-ul, nu pro , deocamdata pro conduce clasamentele , nici eu nu sunt de acord cu asa ceva daca o televiziune comerciala vrea sa faca un serial sau altceva sa faca pe bani lor din publicitate sau taxa pe cablu ,
  • mile mile
    e bine , de acum inainte nu vor mai fi independenti , ca nu primesc bani
  • mihai ionut mihai ionut
    Injuram psd dar cand ne da bani e bun,halal televizoune,bani din puicitate,drepturi retransmisie,guvern,ce urmeaza taxa pro tv?
  • mile mile
    marean, vai de ***, trebuie sa va aplecati in fata puterii , ai pregatit osanale

Trimite un comentariu

sus