Skip to main content

DERAPAJ. Lipsă de respect pentru demnitatea umană: imagini în buclă cu Florin Piersic pe targă şi în salvare. La România TV cel mai mult, dar şi alte posturi au dat cadre

 
Foto: Cristi Vescan, Inquam Photos
Foto: Cristi Vescan, Inquam Photos

DERAPAJ. Florin Piersic pe targă, înfăşurat într-un cearşaf. Florin Piersic, filmat prin uşa ambulanţei. Florin Piersic, focus prin geamul salvării, să se vadă şi mai bine. Camerman alergând după maşină, cu camera filmând în mişcare, doar să ajungă la salvare, ca să-l filmeze pe actorul în suferinţă.

Publicitate

Imaginile au fost date în buclă de România TV, minute în şir, în deschiderea jurnalelor de azi. Numai la jurnalele de joi, 9, mai, de la ora 11.00 şi de la ora 12.00, imaginile au rulat, conform monitorizării Paginademedia.ro, aproape un sfert de oră. În buclă, iar şi iar. Unele cadre erau surprinse de Cancan, după cum arătau watermarkurile puse de publicaţia tabloidă pe fotografii.

Starea de sănătate a actorului Florin Piersic este, de câteva zile, subiect de ştire pentru toate posturile TV, însă pe posturile de ştiri au rulat şi imagini la limita respectului faţă de demnitatea umană.

România TV nu este singura staţie care a difuzat astfel de imagini. Doar că, din monitorizarea Paginademedia.ro, astăzi a fost televiziunea care le-a difuzat cel mai mult.  Zilele trecute, când Florin Piersic a fost adus la Bucureşti, cadrele din salvare s-au văzut şi pe alte televiziuni.

Cele mai invazive cadre au fost la România TV, inclusiv o imagine din ambulanţă, clară, cu faţa actorului în suferinţă.

Potrivit monitorizării Paginademedia (care a urmărit jurnale ale televiziunilor de ştiri), filmări cu Florin Fiersic pe targă au fost date şi pe posturi de ştiri, precum Realitatea TV şi Antena 3. Şi B1 TV a difuzat o imagine cu Florin Piersic înainte de urcarea în avion, în rest imagini cu ambulanţa intrând sau ieşind, fără alte detalii. 

Astăzi (cel puţin până în jurul orei 13.00) Florin Piersic a fost deschidere pentru jurnalele România TV. Şi alte posturi au vorbit despre subiect, precum Digi 24, dar imaginile care ilustrau materialul erau fotografii cu actorul în diferite ipostaze din carieră.

Ce spune legislaţia audiovizuală?

Codul de reglementare a conţinutului audiovizual are mai multe prevederi delgate de respectarea demnităţii umane. Printre acestea:

"Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut, iar simpla invocare a dreptului la informare nu poate justifica încălcarea dreptului la demnitate, la propria imagine şi la respectarea vieţii private.

În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii."

Florin Piersic, probleme medicale în ultima săptămână

Florin Piersic a fost internat la Cluj, în urmă cu o săptămână, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi. Actorul a fost operat săptămâna trecută la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. A suferit apoi o intervenţie chirurgicală în prima zi de Paşte, la Institutul Inimii din Cluj. 

Marţi seară (7 mai) actorul a fost transferat la Institutul Balş din Bucureşti cu un elicopter SMURD, de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. A fost diagnosticat cu septicemie. 

Florin Piersic a fost transferat joi (9mai) de la Institutul „Matei Balş” la Spitalul Foişor pentru a-i fi scoasă proteza la genunchi. 

La ora publicării acestui articol (joi, 9 mai, ora 15.30), Florin Piersic era internat în stare gravă la secţia ATI a Spitalului Foişor.

GALERIE FOTO. Câteva dintre cadrele de pe posturile TV

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus