Skip to main content

VIDEO emoţionant. Aceasta este campania care i-a făcut pe jurnalişti să plângă. „Ţine minte că n-a fost mereu libertate şi democraţie”.

 
VIDEO emoţionant. Aceasta este campania care i-a făcut pe jurnalişti să plângă. „Ţine minte că n-a fost mereu libertate şi democraţie”.

În pragul alegerilor europarlamentare, Parlamentul European lansează o campanie plină de emoţie menită să sublinieze cât este de important să votăm şi să protejăm democraţia şi să-i încurajeze pe cetăţenii europeni să voteze. 

Publicitate

Aceasta este a doua etapă a campaniei Parlamentului European, ce se desfăşoară sub sloganul „Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine” şi subliniază importanţa democraţiei. Prima fază a campaniei a fost lansată săptămâna trecută, ca un teaser, cu numeroase vedete şi jurnalişti de la noi care reacţionează după ce au văzut campania. 

Clipul de peste patru minute prezintă mărturii reale ale unor oameni din diferite ţări ale Europei, acum persoane în vârstă, care au trăit vremuri dificile. „Ei le transmit generaţiilor următoare poveştile lor de viaţă despre democraţie şi insistă că acest drept democratic nu poate fi considerat un dat”, anunţă reprezentanţii Parlamentului European într-un comunicat. 

Conceptul filmului a fost dezvoltat de agenţia de publicitate &Co din Danemarca, pe baza unui brief al Parlamentului European, şi regizat de regizoarea Mette Carla, câştigătoare a unui leu de argint la premiile de la Cannes pentru filmul „Voiceless Women” (în 2019).

Videoclipul de patru minute conţine mărturii ale unor persoane vârstnice din mai multe ţări ale Uniunii din 10 ţări ale Uniunii Europene: România, Franţa, Finlanda, Cehia, Germania, Spania, Letonia, Italia, Olanda, şi Polonia.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus