Skip to main content

Horia Ghibuţiu, fostul producător al lui Exarhu, emisiune la Rock FM. Primul invitat: Gabriel Liiceanu

 
Horia Ghibuţiu, fostul producător al lui Exarhu, emisiune la Rock FM. Primul invitat: Gabriel Liiceanu

Horia Ghibuţiu, în prezent director editorial al grupului de radio Antenna Group, va avea emisiune la postul Rock FM. 

Publicitate

Emisiunea lui Ghibuţiu se numeşte Rock Around The Talk şi va fi difuzată în fiecare marţi, între orele 19.00 şi 20.00. Prima ediţie: chiar azi, marţi, 7 martie.

Formatul: "dialogul unui jurnalist destins cu un invitat distins".

Primul invitat al emisiunii lui Ghibuţiu este filosoful Gabriel Liiceanu. Va vorbi despre centenarul Monica Lovinescu, cea mai influentă voce a radioului pe vremea în care vocea românilor liberi se putea auzi doar din exil. 

De ce acest format? Explică Horia Ghibuţiu:

„Motto-ul emisiunii mele e dintr-o caricatură apărută în «New Yorker»: «I feel like everybody is podcasting and nobody is podlistening».

Sigur, conceptul emisiunii «Rock Around The Talk» se bazează pe întrebări meşteşugite şi pe răspunsuri cumpănite, dar ceea ce voi încerca să demonstrez este că, înainte de a fi un om de radio, industrie în care am intrat de puţină vreme în raport cu cele trei decenii de experienţă în media, sunt un bun ascultător.

Pur şi simplu, mi se pare o realizare să îl ascult cu nesaţ pe Gabriel Liiceanu cum povesteşte la Rock FM despre locul din Cotroceni în care va fi amplasat grupul statuar cu Monica Lovinescu şi Virgil Ierunca. Şi să pot difuza Pink Floyd!”.

Horia Ghibuţiu a fost timp de cinci ani producătorul lui Răsvan Exarhu, la Morning Glory. După cinci ani la emisiunea matinală, a lăsat presa, însă pentru doar câteva luni. După un scurt "stagiu" la agenţia de PR Golin, a revenit în grupul radio care deţine Kiss FM, Magic FM şi Rock FM, însă ca director editorial.

Horia Ghibuţiu:

„Sunt încântat şi onorat pentru cinstea de a mi se fi încredinţat o emisiune la Rock FM. Aşa cum am încercat să spun azi-dimineaţă la «Morning Glory cu Răzvan Exarhu» - unde am fost «Mătuşul» care râdea în fundal vreme de patru ani - pentru că mi s-a dat o emisiune realizată de mine la Rock FM, am zis să mă ocup chiar eu de ea. De ascultat, în tot cazul. Mă rog, aşa sper!”. 

Carte de vizită Horia Ghibuţiu

Horia Ghibuţiu are o experienţă de peste 30 de ani în presă. A debutat în 1990 la Tineretul Liber. În 1993 s-a alaturat echipei Evenimentul zilei, pe poziţia de secretar de redacţie, apoi şef de departament.

În 2006 a devenit redactor-şef al ziarului gratuit Compact. Cariera jurnalistică a lui Horia Ghibutiu mai include, de asemenea, revistele Viva şi TV Mania. A fost, o perioadă, redactor-şef la Evenimentul zilei.

În vara lui 2011, Horia Ghibuţiu a trecut la Adevărul Holding unde a preluat conducerea proiectului Weekend Adevărul. În 2012 a preluat conducerea editorială a revistei FHM.

Timp de cinci ani, până în 2021, a fost producătorul emisiunii Morning Glory, cu Răzvan Exarhu la Rock FM.

În martie 2021, pleacă în comunicare: PR Director şi Head şi Head of Unit Golin.

În octombrie 2021, revine la Antenna Group, ca Director Editorial. 

Morning Glory, Morning Glory, ne pleacă producătory! Emisiunea lui Exarhu rămâne fără producător. Ghibuţiu lasă şi presa


Horia Ghibuţiu, plecat recent de la matinalul lui Exarhu, s-a alăturat agenţiei Golin


Horia Ghibuţiu, fostul producător al lui Exarhu, se întoarce în grupul radio. Ce va face

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus