Skip to main content

VIDEO. #100dezile100depoveşti, un nou proiect online lansat de Mihai Dinu, realizator Europa FM. Sunt poveşti ale unor piese de la Beyonce şi Doja Cat la Pink Floyd şi Nirvana

 
VIDEO. #100dezile100depoveşti, un nou proiect online lansat de Mihai Dinu, realizator Europa FM. Sunt poveşti ale unor piese de la Beyonce şi Doja Cat la Pink Floyd şi Nirvana

VIDEO. Proiect inedit în online. #100dezile100depovesti este numele proiectului online lansat recent de Mihai Dinu, om cu peste 30 de ani experienţă la radio şi gazda emisiunii Weekend cu prietenii la Europa FM.

Publicitate

Ce poveşti sunt?

Proiectul prezintă 100 de poveşti ale unor piese de la Adele, Beyonce, Doja Cat până la Nirvana, Bowie, Pink Floyd sau Pearl Jam. Fiecare zi este destinată unei poveşti, iar până acum Mihai Dinu a ajuns la povestea cu numărul 52.

„Sunt poveşti ale unor piese ce-mi plac, dar ies şi din zona de confort cu trap şi pop mainstream”, a povestit Mihai Dinu pentru Paginademedia.

Poveştile sunt disponibile pe canalul de YouTube al realizatorului, în varianta completă, dar şi pe Tik Tok, Instagram şi Facebook.

#100dezile100depovesti a început în urmă cu o lună, iar prima piesă care a deschis seria celor 100 de poveşti este „Don't Matter to Me”, o melodie interpretată de Drake şi Michael Jackson. Ideea acestui proiect este din 2016.

„E o poveste mai veche pe care o tot plimb în gând din 2016. Atunci m-am gândit numai la albume şi la un material care să nu depăşească 100 de secunde cu tot cu generic şi intro. Am făcut şi un demo cu “The Police” şi “Synchronicity” şi mi-am luat numai capace. Că e prea lung, că nu interesează pe nimeni. Luasem şi nişte lumini, s-a ales praful de tot.

Când am venit la Europa FM am început să cochetez din nou cu ideea, dar tot aşa, că e prea mult, nu vei termina, râde lumea, te faci de râs. Am făcut nişte teste, Tik Tok, Instagram, Facebook, am învăţat un montaj minimal pe telefon, m-am agăţat de nişte încurajări şi m-am aruncat în cap”, a mai spus realizatorul pentru Paginademedia.

VIDEO. 100 de zile, 100 de povesti (ziua 52) 

Despre Mihai Dinu:

Mihai Dinu a fost director muzical la RFI, Radio Gold FM şi Radio Guerrilla, producător şi realizator de emisiuni radio, cu o experienta de 30 de ani în radio. 

S-a apucat de meserie în anul 1991 şi a bifat multe emisiuni muzicale cu genuri şi stiluri diferite: rock, electronică, simfonică şi world.

Pe scurt: 

  • A fost director muzical la RFI: 1997-2007
  • A fost director muzical la Gold FM: 2007-2010
  • A fost director muzical la Radio Guerrila: 2010-2014

În ultimii ani a lucrat o perioadă şi la Radio Seven, iar în 2020 a avut o colaborare de un sezon cu Radio Guerrila, unde a făcut emisiunea R O O T S. 

Mihai Dinu este gazda emisiunii Weekend cu prietenii la radio Europa FM. Face podcasturi pe Spotify, în care vorbeşte despre cântece cu tâlc (THISISECLECTIC) sau, tot acolo, face documentare muzicale despre mari trupe.

Mai este, de asemenea, fotograf şi grădinar amator la #gradinameaeclectica, comentator şi curator pe www.eclecticfm.ro, dar şi bucătar de plăcere în propria bucătărie.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus