Skip to main content

Cine i-a luat ultimul interviu lui Depardieu jr.?

 

depardieu"Ultimul interviu – Depardieu jr: Trăiesc cu moartea", titrează EVZ. "Ultimul interviu al lui Guillaume - pentru Cotidianul", se laudă şi ziarul din trustul Realitatea – Caţavencu. Cine a fost, într-adevăr, "ultimul"? Care este adevărul?

Publicitate

Materialul din EVZ este un reportaj după o întâlnire cu Depardieu jr. la începutul lui octombrie, când actorul era la Bucureşti pentru filmările la producţia "Copilăria lui Icar". EVZ a mai publicat un prim material cu Depardieu, pe 3 octombrie. Cotidianul a publicat şi el un reportaj la începutul lunii octombrie, dar în ziarul de azi apare un interviu.

Investigaţia paginademedia arată că este vorba despre unul şi acelaşi interviu!

FOTO: evz.ro 

Ziaristele Florentina Ciuverca şi Alexandra Olivotto au fost împreună la interviul dat de Depardieu jr. când se afla la filmări în România. De ce nu a menţionat nici unul dintre cele două ziare acest lucru şi s-a lăudat cu "ultimul interviu"?

"Am fost în aceeaşi zi acolo, am vorbit cu aceeaşi oameni, în acelaşi timp. Declaraţiile au fost aceleaşi, atât pentru EVZ, cât şi pentru Cotidianul", spune Florentina Ciuverca (EVZ).

Sistemul de interviu simultan este practicat în străinătate, susţine Alexandra Olivotto (Cotidianul): "Este aşa-numitul press junket. Sunt întâlniri cu mai mulţi ziarişti. Fiecare întreabă ceva, iar fiecare poate prelua totul." Cât este de corect în situaţia dată, după moarte lui Depardieu? "Nu aş putea spune cât este de corect, pentru că nu fac acest gen de aprecieri. Este o datorie faţă de ziar. Informaţia era aceeaşi, pentru amândouă", răspunde Olivotto.

În "Ultimul interviu" din Cotidianul, parte din întrebările articolului semnat de Olivotto au fost puse de Florentina Ciuverca. "Am pus fiecare întrebări. Întrebări de-ale mele sunt şi în materialul din EVZ", explică Olivotto, în virtutea sistemului "press junket".

Căutările paginademedia arată că sistemul "press junket interview" se practică în presa internaţională. În unele cazuri, ziariştii precizează, când este vorba de o astfel de înţelegere.

EVZ vinde în supratitlul materialul cu Depardieu jr. drept „Ultimul interviu”, iar în text face o menţionare despre „ultima întâlnire cu presa”.

A fost într-adevăr, ultimul interviu. Acelaşi, dat simultan EVZ şi Cotidianului. Ambele ziare au dreptate. Dincolo de "press junket", de concurenţă, de înţelegerile dintre ziarişti şi de goana după exclusivităţi, rămâne însă o întrebare: Cât este de corectă şi de morală vânzarea discuţiei simultane a unui actor care tocmai a murit drept "ultimul interviu", fără a se preciza că au fost mai mulţi ziarişti la interviu?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • c.c. c.c.
    petrisor, dar PENULTIMUL interviu cine i l-a luat? hai ca poate mai gasim cativa candidati...
  • Tudosiei Tudosiei
    Ma indoiesc ca ai uitat: media este, totusi, un business. :)

Trimite un comentariu

sus