Skip to main content

LICITAŢIE: Radio România, neinteresantă pentru regiile de publicitate

 

srrLicitaţia pentru vânzarea publicităţii posturilor publice de radio nu este interesantă pentru regiile de publicitate. Venitul minim garantat cerut de Radiodifuziune, în contextul perioadei de criză – 1,2 miloane euro pe an – a îndepărtat regiile de posturile publice. Pe 9 februarie, luni, când va avea loc licitaţia, SRR riscă să nu aibă participanţi.

Publicitate

Clir Media, regia care administrează spaţiul publicitar al Radioului nu a luat încă o decizie. “Nu ne-am hotărât”, a declarat, scurt, pentru paginademedia.ro Monica Teodorescu, sales director Clir Media, fără a da alte detalii.

Brnduşa Vlanga, (DBV Mediahouse) şi Radu Budeş (Splendid Media) au fost categorici: “Nu participăm!” De ce? Nivelul minim garantat nu este fezabil în contextul actual. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, nici ARBOmedia nu va participa la licitaţia pentru administrarea spaţiului publicitar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Public bătrân, greu de vândut

În cei doi ani de contract (care expiră la 15 martie), cu Clir Media, Radioul public a avut încasări de 3,4 milioane de euro. Monica Teodorescu, sales director Clir Media, explică pentru paginademedia.ro în ce au constat dificultăţile vânzării SRR către advertiseri:

Radio Romănia Actualităţi are o poziţie foarte bună pe piaţă din punct de vedere audienţă şi market share, însă profilul puţin comercial al postului îl face destul de greu vandabil – doar 35% din audienţa postului este reprezentată de persoane cu vârste cuprinse între 18-49 ani, persoanele cu educaţie superioară reprezintă numai 18% din audienţa postului public şi doar 9,3% sunt persoane cu funcţii de conducere.

Un alt aspect care a îngreunat atragerea clienţilor de publicitate este reprezentat de obiceiul de consum – RRA şi-a externalizat spaţiul de publicitate de numai 2 ani, clienţi precum Coca Cola, Unilever, Renault etc nu se regăseau până acum în calupurile postului public.

Comunicaţiile, principalii advertiseri

În ultimii doi ani, Romtelecom a fost cel mai important client de publicitate al postului public. În top 10 se regăsesc Cosmote şi Vodafone.

Guvernul a fost un client important pentru radioul public – locul patru între clienţii de publicitate.

Top advertiseri Radiodifuziune

  1. Romtelecom
  2. Banca Transilvania
  3. Cosmote
  4. Guvernul României
  5. Universitatea Spiru Haret
  6. Vodafone
  7. Trust Motor/Eurial Invest
  8. Ministerul Sănătăţii
  9. Porsche România
  10. Automobile Dacia
  11. Unilever
  12. Wiener Stadtische (Agras & Unita)
  13. Ardaf
  14. Orange
  15. BCR

Pe aceeaşi temă:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • frc frc
    domle, cineva tre sa faca o lege a presei, dar sa fie unul cu cap
    sa aiba salarii, sindicate, subventii de la stat pentru hartie si reguli si sanctiuni clare pentru abaterile de la ele. In acest caz, toate organele media partizane mascat sau organele media - paravan ar disparea, practic toata presa din capitala.
  • stelica stelica
    Multumesc!
    Domnule Obae, promit ca, daca obtin un job la CLIR, sa va dau jumatate din primul meu salariu sau macar sa incerc sa promovez www.paginademedia.ro drept cel mai bun site de job-uri.
  • ionete ionete
    Cu mare placere, Stelica! Incepem cu berea si putem continua cu job-ul :-) Nu stiu insa cat de tare ti-ar fi motivatia sa vinzi RRA .... CLIR 021 / 204.93.73
  • stelica stelica
    Iata ca se confirma ce comentam pe un post anterior http://www.paginademedia.ro/2009/01/30/radio-romania-34-milioane-de-euro-din-publicitate/#more-1921 . Domnul Ionete este invitat sa-mi faca o oferta de angajare sau sa dea o bere.

Trimite un comentariu

sus