Skip to main content

OPINIE: Cazul Cozma, temerile lui Dan Diaconescu şi cum s-a găsit antidotul perfect pentru OTV

 

dan-diaconescu-21Da, am găsit în sfârşit antidotul pentru OTV! Nu credeam că mai există speranţă. Deja ne resemnam la spectacolul grotesc din fiecare seară din garsoniera lui Diaconescu. După prestaţia televiziunilor din ultima săptămână, în cazul Marian Cozma, ştiu cum putem scăpa de OTV!

Publicitate

Da, există soluţia şi este demonstrată: stimate posturi TV, stimaţi realizatori cu prestanţă, stimaţi editori, Luaţi-i pâinea de la gură lui Dan Diaconescu! Marian Cozma a fost doar începutul, se poate mai mult. Diaconescu e deja în corzi!

Ce şanse are OTV, într-o competiţie deschisă pe acelaşi subiect (ca o paranteză, discuţia despre moralitatea posturilor, respectarea demnităţii umane şi a publicului este deja desuetă, aşa că o voi pune în planul secund)?

Cum să te pui cu desfăşurarea de forţe a Realităţii TV, cu elicopterul cu cameră cu sistem giroscopic care poate focusa până la scrisul de pe cruci? Cine, dintre invitaţii OTV, poate rivaliza cu bardul Adrian Păunescu şi ale lui poezii de jale despre cazul Cozma. Cum pot calculatoarele din epoca de piatră ale OTV să facă traseul grafic al sicriului?

Cum poate egala Dan Diaconescu forţa postului Acasă TV, care poate stoarce lacrimi din drama unei mâţe rămase cocoţată într-un pom, darămite din tragedia unui handbalist ucis? Cadre în slow motion (cu încetinitorul, pe româneşte), bine alese, cu rudele jelind, muzică pe măsură...

Cum se mai poate lăuda Diaconescu cu date secrete din dosar, când Antena 3 a lăsat deoparte toate celelalte subiecte şi a reuşit să facă rost (şi să difuzeze obsesiv), ultimele imagini ale lui Cozma şi poate chiar momentul înjunghierii?

Ce şanse are OTV în faţa Pro TV, a cărui exprimare aproape cinematografică te lasă cu impresia că te uiţi la Lord of the rings, nu la nişte (pseudo)ştiri TV?

Cazul Marian Cozma a arătat că Diaconescu poate fi învins! A fost vioara a doua! Atât poate! Fauna manelistică de la OTV nu poate fi în stare să aleagă o bucată muzicală, pe fundal, cu o încărcătură de dramatism care să mişte şi sufletul unui călău. Ce contează dacă e moral să stoarcem lacrimi în direct de la tatăl handbalistului? Sau dacă arătăm chipul defunctului în sicriu? Publicul a văzut diferenţa, ce înseamnă să fii “profi”.

Un post crescut într-o garsonieră, pornit cu câteva reflectoare de grădină şi camere de filmat pe la nunţi, este distrus dacă îşi pierde ultimele (de fapt singurele!) două atuuri: nesimţirea şi prostul gust. Doar din asta trăia! Piaţa TV le-a acaparat fără mustrări de conştiinţă! Altădată blamate, atuurile OTV au fost legitimate în virtuţi de toate televiziunile aşa-zis respectabile. Pentru sfântul Rating. Piaţa şi-a expus disperarea! A fost un derapaj colectiv, în masă.

Dan Diaconescu a făcut şi el, cum se spune, ce a putut: A difuzat integral filmul înmormântării. Iar declaraţia lui, de acum vreo două zile, ascunde depotrivă teamă, resemnare, dar şi o brumă de orgoliu (doar vorbim de OTVizare, nu?):

“Toţi mă acuzau că fac rating din înmormântări, iar acum, la Marian Cozma, nu puteam filma, erau opt care de televiziune”...

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • liana liana
    Aveti si voi o grija ..OTV-ul.Demonstrati ca sunteti destepti si propuneti teme de discutat care sa o dovedeasca.Ceea ce citesc imi demonstreaza ca nu sunteti mai breji ca cel pe care-l blamati ci doar invidiosi pe el.
  • Alexandru Alexandru
    De ce acuzati OTV? In toate tarile exista televiziuni de scandal unde au audienta minima.Faptul ca la noi OTV are ,uneori, CEA MAI MARE AUDIENTA nu e vina OTV.Astia suntem noi.Cand folosim telecomanda votam dupa chipul si asemanarea noastra.Suntem un popor de mitocani.Votati sa-mi fie bine!
  • kingquizz kingquizz
    SIncer, nu cred ca astea ar fi o solutie pentru stoparea Otv. Astia s-au incetatenit in constinta poporului asta.
  • silviu silviu
    problema este ca degeaba schimbam canalul pentru ca ce e seara la diaconescu e ziua la ionescu,sau noaptea la capatos sau lista poate continua
  • Iulian Iulian
    "Deja ne resemnam la spectacolul grotesc din fiecare seară din garsoniera lui Diaconescu."

    Saracii de noi, obligati zi de zi sa mutam pe OTV si sa ne uitam pana ne dor ochii si creierul!! Nu stiu ce telecomenzi aveti voi, dar eu evit "grotescul din fiecare seară" prin alegerea altui post.

    E ca la manele, nu-ti plac, nu le asculti.
  • Bogdan Pitaru Bogdan Pitaru
    Moshu, cateva opinii personale:
    - OTV-izarea exista, dar nu cred ca a aparut cel mai concludent in relatarea cazului Marian Cozma. Sunt cateva emisiuni mai noi pe piata care il egaleaza si, uneori, il depasesc pe Dan Diaconescu in stil si, deja, in rating.
    - Cazul Marian Cozma cred ca a prins presa romana pe picior gresit. Pana sa fie ucis presa sportiva de la noi aproape ca nu l-a pomenit pe handbalist. Pusi in fata simpatiei de care se bucura Cozma in Ungaria (unde moartea sa a scos in strada mii de oameni) presa din Romania s-a regrupat intr-o declaratie de dragoste comuna, dar tardiva.
    - Ca jurnalist de news nu aveai cum sa nu relatezi un asemenea eveniment, in special reactia maghiarilor din Veszprem. A fost cred ca pentru prima data cand in Ungaria steagul romanesc a fluturat alaturi de cel maghiar, gest venit chiar din partea ungurilor.
    - Ca un exemplu direct, pe site-ul Antena 3 au venit zeci de mesaje in maghiara si sarba, mesaje de incurajare pentru familia lui Cozma.
    - O alta problema care a luat prin surprindere presa, de la noi si din Ungaria, a fost problema rasista, xenofoba. In buna traditie balcanica, problema s-a ingropat sub pres, la fel ca si in cazul actiunilor xenofobe din Italia.
    - Filmul cu posibilul moment al mortii lui Cozma reprezenta o proba importanta la dosar, iar informatia in acest caz era de interes public. Orice televiziune din lume, inclusiv BBC sau CNN, ar fi difuzat imaginile.
    - Revenind la OTV, am remarcat ca Dan Diaconescu a ratat ultimele evenimente publice pe care te-ai fi asteptat sa le vezi tratate la el in emisiune: prea sumar cazul Cozma, aproape deloc jafurile din Brasov si Cluj.
  • Mr. Doc Mr. Doc
    Puternic virus OTV-ul asta... dar cercetatorii lucreaza la un tratament impotriva lui :)
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Este doar începutul. Urmează tricourile cu Cozma, jocul "DOOM: Cozma returns" şi, sper, OTV va dezvălui că Miron Cozma e tatăl lui Cozma.

Trimite un comentariu

sus