Skip to main content

STUDIU: De ce accesăm internetul?

 

Accesarea internetului este motivată de potenţialul informativ al acestuia, uşurinţa cu care se pot găsi informaţiile şi utilizarea facilă. Acestea sunt câteva din concluziile studiului "Internetul şi comportamentul utilizatorului român" realizat de eResearch la comanda iLeo.

Publicitate

La cote ridicate în aprecierile internauţilor se află şi capacitatea de a socializa şi comunica online, intenauţii menţionînd printre preferinţe interacţiunea cu prietenii şi internetul ca sursă de divertisment în proporţie de peste 75%. Încrederea în informaţiile găsite online nu depăşeşte 50%.

(click pentru a mări)

Alte concluzii ale studiului:

  •  91% din utilizatori folosesc internetul zilnic iar 71% navighează mai mult de trei ore. Jumătate din respondenţi au declarat că au început să utilizeze internetul în perioada 2000 – 2004, cu un vârf de 16% de noi utilizatori în ultimul an al mileniului trecut.
  • Locul favorit de accesare al internetului este acasă, majoritatea internauţilor optând pentru aceeastă soluţie în proporţie de peste 75%. Accesul din zonele cu internet wireless ajunge aproape de 20% în timp ce internet cafe-urile se poziţionează la aproximativ 5%.
  • Conform indicilor de afinitate rezultaţi în urma studiului, în urbanul mare (oraşele cu peste 200.000 de locuitori) întâlnim, mai degrabă decât în urbanul mediu şi mic, persoane între 40 şi 49 de ani care accesează internetul, bărbaţi, persoane cu studii superioare şi decidenţi privind cumpărarea de produse de folosinţă îndelungată.

MENŢIUNE: eResearch este o companie specializată în servicii de cercetare desfăşurate în mediul online. Recrutarea panelului şi culegerea datelor s-a făcut online la începutul lunii martie. Realizarea studiului a durat şapte zile de la prima recrutare până la elaborarea raportului final. Studiul a fost efectuat pe 988 de respondenţi, recrutaţi prin intermediul site-urilor pe care le-au accesat saptămâna trecută şi din ePanel, baza de recrutare a eResearch.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • chaka chaka
    Cel care a scris primele doua optiuni este un idiot.

    PS: E un studiu bun de publicat in "Formula AS".

Trimite un comentariu

sus