Skip to main content

Cosmin Popa, NewsIn: Vor pleca 20 de oameni. E vorba de echilibrarea cheltuielilor şi de securizarea oamenilor valoroşi

 

cosmin-popa-2Agenţia de ştiri NewsIn, parte a Realitatea Caţavencu, restructurează 20 de angajaţi. “Este vorba de echilibrarea cheltuielilor şi de securizarea socială şi economică a oamenilor valoroşi”, spune Cosmin Popa, director general al agenţiei, într-un interviu acordat paginademedia.ro.

Publicitate

Din cei 20 de oameni, explică Popa, 10 sunt jurnalişti, iare ceilalţi sunt de la alte departamente: flux video, monitorizare şi administrativ.

Câteva secţii strategice vor scăpa:

“Avem câteva opţiuni în ceea ce priveşte fluxurile strategice, care aduc clienţi. Este vorba de Politic, Economic, Justiţie şi Externe. Aceste secţii au fost bine conservate. Doar doi oameni vor pleca.”

Potrivit lui Cosmin Popa, NewsIn are pierderi lunare în valoare de 30.000 de euro şi, în urma restructurărilor, "toate recalibrările de cheltuieli vor scoate agenţia din zona de pierdere."

Interviul, pe larg:

Petrişor Obae: De ce aceste restructurări?
Cosmin Popa: Acum nu mai suntem în postura de a aprecia oamenii după potenţialul lor, ci după rezultatele imediate. Am făcut o analiză şi am văzut care sunt oamenii pe care se sprijină agenţia.

Cred că este sarcina managerilor să îi securizeze pe cei care pot duce mai departe un proiect.

Cum aţi făcut analiza?
Pe ştiri, pe cum se munceşte în agenţie. Se observă atunci când oamenii răspund la subiecte, când vin cu exclusivităţi. NewsIn are standardul de calitate ISO 9001 şi trebuie să urmărim anumite lucruri.

Analiza se face pe tipuri de ştiri, pe numărul de ştiri, calitatea lor, timpul de reacţie, corectitudinea ştirii şi numărul de corecturi dintr-un text. Toate datele sunt la editori şi se centralizează la redactorul şef şi la mine. Facem lunar analize de calitate. Aşa ştim exact cum lucrează secţiile şi oamenii.

Câţi oameni sunt acum în agenţie?
Sunt 168.

Din care câţi vor fi restructuraţi?
Vor pleca 20 de oameni. 10 sunt jurnalişti, iar ceilalţi sunt de la alte departamente: flux video, monitorizare şi administrativ. Este vorba de echilibrarea cheltuielilor şi de securizarea socială şi economică a oamenilor valoroşi.

Vor fi plăţi compensatorii?
Acum suntem în discuţii cu cei de la Comisia de muncă, dar nu am stabilit încă un pachet. Dorim să o facem, dar nu este încă o formulă clară.

Pe ce algoritm vor fi făcute restructurările?
Avem câteva opţiuni în ceea ce priveşte fluxurile strategice, care aduc clienţi. Este vorba de Politic, Economic, Justiţie şi Externe. Aceste secţii au fost bine conservate. Doar doi oameni vor pleca.

Doi din câţi?
La cele patru secţii lucrează aproape 60 de oameni.

Şi ceilalţi 18?
De la celelalte secţii.

NewsIn e pe pierdere?
Da, însă pierderea este mică. Vorbim de până în 30.000 de euro pe lună. În momentul de faţă, toate recalibrările de cheltuieli vor scoate agenţia din zona de pierdere. Ca în orice instituţie de presă, cheltuielile cu personalul sunt cele mai mari.

Nu era suportabilă pierderea?
Acum nu ai securitatea stabilităţii mediului economic. Oricât de mică ar fi pierderea, trebuie să o duci spre zero. La situaţia actuală, nu te poţi aştepta ca mediul economic să se îmbunătăţească. Sunt măsuri care trebuiau luate încă de la începutul anului.

Care este situaţia clienţilor NewsIn?
De la începutul anului, avem intrări de clienţi noi de 45%. După număr. Nu am scăzut, chiar am crescut. Renunţările au fost legate de dispariţia clienţilor (falimente de presă) sau de scăderile anumitor domenii (companii care lucrau pe bursă, din domeniul bancar, leasing etc). La nivel valoric, e o creştere de 15%.

Dacă stătea bine, de ce concediaţi 20 de oameni?
Degeaba ai venituri contabile, dacă merge greu cash-flow-ul. În perioada de criză sunt întârzieri mari ale plăţilor facturilor. Sunt inclusiv companii internaţionale şi de stat care plătesc cu mare întârziere. De aici rezultă şi plata cu întârziere a furnizorilor noştri.

Şi până la sfârşitul anului, iese NewsIn pe zero?
Eu aşa sper, la cum arată lucrurile acum. Doar dacă nu se întâmplă vreun cataclism.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalink Catalink
    Pai agenţia NewsIn ar trebui să se restructureze de la cap. Cei doi ar cam trebui să predea bocancii de şefi şi să lase taraba pe mâna celor capabili. Acolo sunt oameni care muncesc şi oameni care freacă nessu'. Ce petarde aruncă mister Popa cu securizarea oamenilor de valoare şi altele... Simplă limbă de lemn. Păi majoritatea oamenilor de valoare au plecat. Cei mai mulţi au fugit tocmai din cauza celor doi conducători iubiţi... între ei.
  • inca angajat newsin inca angajat newsin
    Pai oamenii devin mai buni sau si mai buni in ceea ce fac in cazul in care exista cursuri de perfectionare; ori la Newsin nici vorba de asa ceva - macar facute intern daca nu la un centru specializat cum e CJI. De unde sa stie fiecare ce se asteapta cu adevarat de la el daca singurele cuvinte sunt "produ' o stire", "da-mi ceva in 3 ore" si alte asemenea indemnuri de cooperativa. Iar tu d-le Cosmin Popa ai un limbaj de marketing desprins din economia Moscovei: "securizare" - nu mai bine ii spuneai "sereizare"? Cata economie crezi tu ca vei face cu cei 20 de oameni dati afara? (asta desi tu stii bine ca vor fi mult mai multi) Daca ai face cursuri de perfectionare la care sa se adauge o comunicare manageriala eficienta si sincera sunt sigur ca toata lumea ar lucra mai ceva decat in Occident. Dar stii si tu vorba aia romaneasca "pestele de la ca se-mpute".
    si tu te lauzi cu 45% clienti noi care nu au bani sa plateasca serviciile? hahaha asta e cea mai tare - crezi ca totul e ca in Monopoly?
  • angajat newsin angajat newsin
    Asteptam cu interes sa aflam care dintre noi vom zbura, cei care muncim si cate 14 ore pe zi si ingitim intarzieri de salariu, sefi incompetenti, care stau mai mult la cafele prin barul institutiei si dau cu biciul cand nu sforaie, sau cand mai trec pe la munca. Mr. Popa vorbeste despre cei 20 ca despre o simpla statistica, dar in spatele procentelor si calculelor acestor manageri submediocri se afla rate la banci, intretineri si chirii. Dar nu conteaza asta, nu? Munciti voi ca prostii, noi ne prefacem ca suntem "in charge", iar de maine cautati-va de munca. Multa... sanatate!!!
  • Bingo Bingo
    adjuncta aia, pe cand era editor, ca eu asa am prins-o, dadea toate stirile cu intarziere. dadeau toti dadea si ea. uneori avea niste cerinte de mureai de ras. si cand nu ii convenea ceva umbla cu fofarlica, para si barfe. a fost de partea valeriei dorneanu cat a fost red sef, a venit adelina radulescu, a trecut de partea ei desi inainte nu era, ea asa traieste.
  • Armashelu Armashelu
    oameni buni acolo restructurarea ar fi trebuit sa inceapa de la redactorul sef adjunct. nu face absolut nimic dar da impresia ca face pentru ca ea mereu mereu se plange si probabil cineva o si crede altfel nu ar mai fi acolo. toata redactia stie cat de mult "munceste" ea poate ca ar trebui facut un sondaj adevarat. si abia atunci s-ar simti ceva la capitolul bani in ceea ce priveste restructurarile.
  • Haralambie Haralambie
    Agentia NewsIn e un fel de Romania la scara mica: cativa care freaca menta si se plang de osteneala cronica, multi care muncesc pe rupte pe salarii de nimic si cativa sus-pusi carora nu le pasa, care vin la birou la ora 13.00 impovarati nu de griji, ci de sacose de la mall. Sfatul meu: sa nu dea sfantu' sa puneti piciorul pe acolo.
  • Florin Cojocariu Florin Cojocariu
    @L MATEESCU: 1. sa inteleg ca e o practica normala sa concediezi pentru ca ai probleme de cashflow? Si ce faci daca clientii incep sa plateasca, angajezi din nou?
    2. contextul in care faceam observatia nu era unul teoretic. Omul spune ca i-au crescut incasarile, dupa care spune ca are probleme de cash flow si de asta da afara. nu e nimic aiurea?
    3. nu de realism/irealism era vorba ci de onestitate/minciuna. Asa cum sint formulate raspunsurile lui Cosmin suna a barba.
  • L. MATEESCU L. MATEESCU
    @Florin ,
    am eu un post liber, si suntem furnizori ai unor clienti care nu platesc.

    vrei sa te angajez si la sfarsitul lunii sa-ti spun ca nu am incasat banii de la clienti,dar ca i-am facturat,ca am proiecte la care tu ai muncit 3 luni?

    ca avem o crestere pe venit, ca in cifre stam foarte bine. te-ai angaja ?

    fiti realisti oameni buni, cei care doar raporteaza cifra de afaceri, numar de clienti castigati/pierduti ascund cea mai dureroasa problema actuala.

    problema de cashflow.
  • Florin Florin
    E ceva ce nu inteleg: Asadar agentia e pe pierdere lunara "mica" de 30.000 euro. Incasarile insa au crescut valoric cu 15%. Se fac totusi concedieri pentru ca nu platesc clientii si e o problema de cash-flow. Pai, ori e pe pierdere si se fac concedieri care o aduc pe zero, ori nu e pe pierdere si se fac concedieri pentru ca e o problema de cash-flow.

    Oricum, a sugera ca dai oameni afara pentru ca clientii tai nu iti platesc la timp mi se pare cam bizar...
  • R. Francescu R. Francescu
    Stimate "jurnalist".

    Incercati sa va imaginati VIZUAL cu vor fi "restructurati" cei 20 de jurnalisti.

    Jurnalistii, probabil la fel de agramati ca si dumneavoastra, vor fi CONCEDIATI. Astfel agentia de stiri sau divizia in cauza va fi restructurata.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    La exclusivitati intra si dudele, dumele, comenzile pentru inventii? Adica, pe sleau, nu numai greselile, ci si intentiile de fraudare a informatiei? Au fost pastrati astia in primul rind, care fac prostioarele la comanda?
  • aversiuni.wordpress.com aversiuni.wordpress.com
    @ cris, cum, nu ai citit pe net? ai fost concediat(a) inca de acum 3 saptamani...
  • Mama Dolores Mama Dolores
    Imi place partea cu "Toate datele sunt la editori şi se centralizează la redactorul şef şi la mine". Inca rad!
    Pai domnu' Popa... La ce editori incompetenti si-au facut culcus in NewsIn, nici nu ma mira pierderea de 30.000 de euro. Sau ma mira ca e asa mica.
    Conducerea NewsIn doarme pe ea din moment ce in agentia asta unii editori "lucreaza" de la 10.00 la 15.00, timp in care mai mult freaca duda, pentru ca isi declina responsabilitatile catre reporterii mai vechi si cu experienta, sau au cate un adjunct pe post de cal de bataie.
    La ce se astepta domnu' Popa? Ca atunci cand se fac evaluari, persoanele despre care am scris mai sus sa vina si sa spuna "Eu pap banii agentiei si nu produc nimic"?!
    Normal ca o sa gaseasca intre 2 si 4 "prosti" despre care sa spuna ca sunt lenesi, ca sunt incompetenti si asa mai departe..
    Inca esti in dubii domnu' Popa?
    Uite un exemplu! Redactorul sef-adjunct. De cat timp nu a mai scris o stire? Asta ca sa nu intreb de exclusivitatile atat de mult dorite..
    Exemple mai sunt... Aproape in fiecare sectie, chiar daca nu chiar editori. Trebuie doar sa stai o zi in redactie si sa deschizi ochii, nu sa inghiti suspinele colorate de genul "vai cate stiri am corectat azi! vai ce m-am zbatut!"
  • aversiuni.wordpress.com aversiuni.wordpress.com
    Se mai putea spune: "omul era bun, dar s-a desfintat postul". Se practica...
  • cris cris
    e tare ca angajatii newsin afla ce se va intampla cu ei de pe bloguri ;)

Trimite un comentariu

sus