Skip to main content

DERAPAJ: Realitatea TV se dezbracă de haina independenţei într-un spot care-l promovează pe Crin Antonescu

 

Postul de ştiri Realitatea TV renunţă public la haina independenţei editoriale. Realitatea TV îşi pune ştampila pe un material difuzat pe post, în care Crin Antonescu îşi arată mesajele împotriva lui Traian Băsescu.

Publicitate

Spotul este îmbrăcat într-un mesaj care susţine consecvenţa (a lui Antonescu, prin mesajele anti Băsescu): “Consecvenţa e un lucru rar în politica românească. Crin Antonescu nu a câştigat alegerile dar, după 20 de ani, România a câştigat un mod nou de a face politică”.

Un mesaj de la unul dintre producători către redacţie cere difuzarea insistentă a spotului.

Înainte de mesajul intern şi de răspunsurile canalului Realitatea TV, iată spotul:

Spotul de promovare al lui Antonescu

[flashvideo filename=video/crin.flv /]

Mesajul intern de la producători este acesta:

"Există copiat în jurnalele de la 13:00 până la ora 18:00 promo-ul de susţinere a lui Crin Antonescu, ca şi model de politician pentru România anului 2009.

Să îl difuzăm la intrare sau ieşire din publicitate, atât în jurnale, cât şi în emisiunile declinate din ştiri."

Iată ce spun reprezentanţii postului Realitatea TV, prin vocea departamentului de comunicare?

"Spotul promovează un nou mod de a face politică.

Realitatea TV nu a renunţat la neutralitate şi stă dovadă în acest sens comportamentul manifestat în campania premergătoare primului tur de scrutin. Faptul că telespectatorii ne-au răsplătit cu încredere şi au ales să urmareasca programele noastre, fiind lideri de audienţă în ziua alegerilor, demonstrează că am răspuns exigenţelor românilor.

În condiţiile în care Crin Antonescu nu mai candidează în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, acest spot nu este un mesaj de partizanat politic.

Ceea ce vrem să transmitem este că susţinem şi apreciem consecvenţa şi coerenţa în politica românească."

Una din întrebările site-ului Paginademedia.ro pentru Realitatea TV a rămas fără răspuns:

Cine a avut ideea ?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    Cat timp Base a fost in alianta cu PC-ul Motanului, Felix n-a fost mogul. Basescu s-a dus la Grivco s-o puna de o alianta (in 2004) si atunci "Alianta" de la Grivco nu era rea. Acum 1 an, tot Base o punea de-o alianta (printre altii) tot cu un mogul ... nici atunci nu era rau.
    In schimb fratii Paunescu si (mai nou) Dan Senzationescu Diaconescu "este" curati ca lacrima si nici gura nu le miroase.
  • Muhammad Muhammad
    ce face realitatea macar, tehnic, poate fi justificat - Antonescu a iesit din cursa, probabil ca va fi doar ministru intr-un guvern Johannis(maybe, maybe not); daca vreti sa vedeti tupeu adevarat, de lingau specializat, uitati-va "labe-unu-tv", la Radu Moraru...
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Petrisor, tu vezi o ştire, de exemplu, în atitudinea anti Băsescu a Antenei 3? :)
  • Petrisor Petrisor
    Petrisoare, dar derapajul lingailor basescieni din presa nu-l observi? Derapajul acelui baiat frustrat ca Radu Moraru nu trebuie sanctionat?
  • sergiu sergiu
    SUPER o ideea stralucita,pentru prima data dupa 20 de ani cand cineva se tine de cuvant.Difuzati-o pana le intra in cap ca Antonescu are bun simt.
  • Laurentiu Laurentiu
    da, buna intrebarea ta, dar cred ca raspunsul il stii deja, adica ideea i-a aprtinut lui Vantu. :)
  • gaby gaby
    realitatea este "creatia" lui Geoana. Cine nu stie intalnirile , bla, bla....nu stie politica. Ca au luat in brate bunul simt pentru a il promova de fapt pe Geoana, e vizibil. Dar e bine. NU mai vreau sa va pasarici si tiganci la tv! mi-e sila dar interesele sunt peste tot. DERAPAJ era atunci cand eram in campanie si Geoana era cel mai vizibil.... nu acum cu Antonescu. Daca nu era un interes, chiar apreciam initiativa. Chiar vreau decenta si nu hahahahhahahaha, ce gluma buna am spus! Daca vrei sa-ti arat, vino la mine la birou....
  • atoatevazatoru atoatevazatoru
    adica pina acum tu o vedeai imbracata? eu o vad de vreo 2 luni dansind pe masa in rusinea goala.
    da poate ca am eu vederea foarte buna...
  • Victor Roncea Victor Roncea
    Cand a fost "independenta" si "neutra" Realitatea?
    Poate pe vremea lui Cristoiu si Prigoana...
    Azi o vedem si nu e!
  • Jonathan Jonathan
    E clar pentru toata lumea care gandeste ca toti smecherii din media si-au dat mana pentru a castiga marioneta lor functia de presedinte al Romaniei. Ce repede au uitat acuzatiile lui Antonescu la adresa lui Vantu, Voiculescu & comp din seara votului. Acum il proclama model pe "baiatul" lui Catarama.
  • m1ha1 m1ha1
    banul bunului simt in criza e foarte apreciat.
    fiecare are pretul lui iar Realitatea s-a vandut. Era si normal, mogulii [Vantu & Patriciu & Voiculescu] au facut pactul secolului pentru a guverna tara din umbra.
  • omar omar
    Mizele sunt uriase acum pt realitatea. orice angajat care are macar un capat de idee sa puna in discutie o decizie de acest gen sau sa aduca vorba de deontologie profesionala, zboara ca o masea stricata. restu sunt comunicate frumoase si ziaristi ambalati frumos in tipla consumerista. amintiti-va de dl Bogdan Chirieac care era considerat pana recent un fel de standard de moralitate in tagma jurnalistica si a analistilor politici( cu toate ca cele doua profesii nu au nimic in comun).
  • sts sts
    cata nerusinare dom'le!acesti deontologi ne iau de prosti?e evident ca desi crin nu mai candideaza avand in vedere optiunea acestuia pt turul 2 e un indemn clar la a vota geoana.de asta nu ma uit eu nici pe antene nici pe realitatea ci-mi iau informatiile de pe net.aah si inca o dovada de ciordeala electorala.
  • potol potol
    sper sa intervina CNA-ul, e prea evidenta manipularea.

    parca e o emisiune de-a lui razvan dumitrescu despre politica sau jurnalism :)
  • potol potol
    propun ca REALITATEA sa bage spotul la ADEPLAST in loc, e mai potrivit ca promovare a bunului-simt.

    sper sa intervina CNA-ul, e prea evidenta manipularea. parca a fost pusa la cale de razvan dumitrescu.:)

Trimite un comentariu

sus