Skip to main content

Revista presei media - 22 decembrie

 

Doar 4% dintre utilizatorii de Internet din România vor să plătească pentru informațiile online: 3% ar accepta o taxă in schimbul unui conținut fară publicitate, iar 1% ar fi gata să platească chiar și pentru site-urile cu publicitate, scriu Wall-Street, Adevărul și HotNews care citează un studiu realizat de GfK România.
Adevărul: Românii nu vor să plătească știrile online
Hotnews: Studiu GfK: Numai 4% dintre utilizatorii români de Internet ar plăti pentru acces la informație online
Wall-Street: Studiu: Doar 4% dintre internauții români sunt dispuși să plătească pentru conținut online

Publicitate

mircea-badea-32"Gala 10 pentru România", organizată de Realitatea TV, și-a desemnat luni seară câștigătorii. Traian Băsescu a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv câștigător la categoria "Politicieni". Pe locul doi la această categtorie a fost desemnat Mircea Geoană. Ion Țiriac a fost desemnat cel mai bun om de afaceri, iar Mircea Badea cel mai îndrăgit jurnalist. Invitatul special al Galei, Mihail Gorbaciov nu a mai ajuns la festivitate invocând probleme medicale, notează HotNews.
Gala 10 pentru România: Traian Băsescu, Ion Țiriac, Mircea Badea, Florin Piersic și Andra printre premiații Galei

Anul care se încheie a însemnat pentru piaţa media românească scăderi puternice - unele dintre cele mai mari din regiune - dar şi consolidări ale grupurilor mari de comunicare, pe final de 2009, scrie Business Standard într-o analiză.
Ce a schimbat 2009 în peisajul agenţiilor de publicitate

Ion Iliescu, Mircea Dinescu, Ion Caramitru sau Victor Rebengiuc sunt câteva dintre personalităţile româneşti intervievate de corespondentul CNN Diana Magnay în cadrul proiectului “Toamna schimbării”, care urmăreşte prăbuşirea comunismului şi impactul pe care aceasta l-a avut asupra Europei Centrale şi de Est. Programul va fi difuzat în săptămâna 21-27 decembrie, pe postul de televiziune CNN, informează Business Standard.
Ion Iliescu, Dacia, muzica şi orfanii din România apar la CNN

UPC România, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa retransmisiei programelor TV prin cablu şi satelit, a inclus în grila sa de programe destinate abonaţilor la televiziunea digitală postul TV de înaltă definiţie HBO HD, scrie Business Standard.UPC lărgeşte grila programelor HD

Într-o vreme în care cenzura făcea imposibile actele de disidenţă, umoriştii au fost singurii care şi-au asumat critica la adresa puterii. În România acelor vremuri, umoriştii încercau pe cât posibil să-şi adapteze spectacolele „directivelor” impuse de Ceauşescu şi cenzurii impuse de „Cabinetul 2”, controlat de Elena Ceauşescu, scrie Evenimentul zilei într-o analiză despre divertismentul din timpul comunismului.
Umorul în comunism: inteligenţă contra cenzură

Directorul executiv al BBC Worldwide, John Smith, este primul executiv din cadrul companiei care sustine planul lui Rupert Murdoch de a taxa continutul online, scrie  Wall-Street care citează The Telegraph
BBC Worldwide sustine planul de taxare a continutului online propus de Murdoch

La doi ani după adoptarea Directivei privind Serviciile Media Audiovizuale, menită să reformeze reglementările în domeniu ale Uniunii Europene, numai trei țări - România, Belgia și Slovacia - au informat Comisia Europeană, conform legislației comunitare, în legătură cu măsurile luate pentru a pune în aplicare aceste reglementări, scrie HotNews, care citează un comunicat al CE.
CE avertizează statele europene în legătură cu legislația audiovizuală

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu