Skip to main content

Angajaţii CNA scapă de concedieri. Bugetul instituţiei în 2010: peste 10 milioane de lei

 

rasvan-popescu4Comisiile de Cultură din Parlament au aprobat astăzi bugetul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) pe 2010. Valoarea bugetului: 10.626.000 de lei. Această sumă este cu 211.000 de lei mai mare decât bugetul pe anul trecut.

Publicitate

Bugetul permite CNA să îşi păstreze angajaţii în acest an. Cum a reușit CNA să convingă Parlamentul?

Reporterul Paginademedia.ro Carmen Andronache a aflat răspunsul de la Răsvan Popescu, preşedintele CNA:

"La Comisiile de Cultură s-a aprobat o suplimentare de 1 milion de lei, la capitolul cheltuieli cu personalul. Propunerea noastră inițială era de 10.626.000 de lei, dar Ministerul de Finanțe ne taiase 1 milion din această sumă.

Noi am cerut această suplimentare explicând că numărul de personal este și-așa insuficient, că volumul de lucru este foarte mare și că îl acoperim cu un personal foarte redus".

Suplimentarea de 1 milion de lei va trebui suportată de fondul de rezervă al guvernului.

Răsvan Popescu a enumerat câteva dintre argumentele forte care i-au convins pe membrii Comisiilor de Cultură să voteze în unanimitate bugetul CNA pe 2010:

  • În teritoriu există 606 posturi de radio, 268 de posturi de televiziune cu emisie terestră, 4.890 de rețele de cablu din care 349 au și program propri. "Toate aceste activități noi le acoperim cu 31 de inspectori la un număr de 41 de județe."
  • "La București avem 68 de posturi de radio și 98 de posturi de televiziune, pe care le monitorizăm cu 22 de monitori."

Angajaţii CNA nu vor sta în acest an cu teama concedierilor.

Răsvan Popescu:

"Nu intră în discuție să mai angajăm, dar măcar să nu ne oblige să mai concediem. Am explicat toate aceste lucruri și cei din comisii au înțeles, lucru pentru care nu putem decât să le mulțumim, că au votat în unanimitate majorarea sumei de cheltuieli de personal de la 7.984.000 la 8.984.000 de lei".

Cum este bugetul CNA de anul acesta față de cel din 2009?

"Față de anul trecut, bugetul propus de Ministerul de Finanțe era cu 10% mai mic decât cel din 2009 , iar acum pe varianta aceasta care a trecut prin comisii se apropie de bugetul de anul trecut", a completat Răsvan Popescu.

În 2009 instituţia a beneficiat de la bugetul de stat de 10.415.000 de lei pentru a-și desfășura activitatea, conform informaților publicate pe site-ul oficial al Ministerului de Finanțe.

Cu cât a contribuit CNA-ul în 2009 la bugetul de stat?

Consiliul Național al Audiovizualului a adus anul trecut peste 2 milioane de lei la bugetul de stat prin cuantumul total al amenzilor date televiziunilor în 2009, conform declarației făcute de Răsvan Popescu.

CNA-ul are 164 de angajați, care depind exclusiv de banii alocați de la bugetul de stat. Consiliul Național al Audiovizualului nu are nicio altă sursă de venit. Banii din amenzi merg la bugetul de stat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu