Skip to main content

Revista presei media - 11 ianuarie

 

Publicitate

virgil-iantuVirgil Ianţu a încheiat colaborarea cu Prima TV, întrucât părţile nu au ajuns la nici un acord în vederea prelungirii contractului care a fost valabil până la 31 decembrie 2009. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii Prima TV, scria vineri Jurnalul Naţional.
Ianţu a plecat de la Prima

Vestea că Guvernul discută ridicarea excepţiei de la plata contribuţiei de asigurări sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor sau din contracte de colaborare a căzut ca o ghilotină pe „capetele" presei româneşti, oricum afectate de criza economică, scrie Adevărul. Pe acelaşi subiect a scris sâmbătă şi HotNews, anunţând că Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind şi Patronatul Presei din România Romedia se vor întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanţii Guvernului, pentru a discuta despre intenţia Executivului de a elimina excepţia de la plata CAS pentru drepturile de autor.
Guvernul strânge laţul „la gâtul“ mass-media
MediaSind şi Romedia ameninţă cu proteste dacă nu vor ajunge la un acord cu reprezentanţii Guvernului privind plata CAS pe drepturi de autor

ctp-evz-24Internetul însuşi s-a dovedit un soi de lentilă măritoare pentru mizeria din presă, spune Cristian Tudor Popescu, pe HotNews. Jurnalismul şi literatura nu dispar pe net, dar sunt altceva.

Din răspunsurile lui CTP la întrebările cititorilor HotNews:

  • Problemele ziarelor de azi se datorează calităţii scăzute a ziariştilor care nu opun practic nici un fel de rezistenţă presiunii patronale. De asemenea, dezintegrării jurnalismului ca breaslă
  • Litera tipărită e tot mai mult uzată moral ca mecansim de transmisie a informaţiei.
  • Nu avem nevoie de jurnalişti eroi în viaţă, după cum nu avem nevoie nici de politicieni mesianici. Este mult mai importantă coagularea colectivă a jurnaliştilor într-o structură în care să funcţioneze nişte reguli de etică profesională.
  • Jurnalistul nu poate avea o poziţie partizană dacă doreşte să rămână jurnalist şi să nu devină propagandist.
  • În 10 - 15 ani, cititul ziarului de hârtie la cafea va fi la fel de răspândit ca filatelia.

Cristian Tudor Popescu: Internetul însuşi s-a dovedit un soi de lentilă măritoare pentru mizeria din presă.

Popular TV, postul de televiziune al lui Preşedintelui PRM-  Corneliu Vadim Tudor, ar urma să fie lansat la primăvară. Canalul va costa în jur de 1,8 milioane de euro şi va fi o televiziune care va sta de vorbă cu telespectatorii. Preşedintele PRM va avea şi el probabil o emisiune acolo, anunţa vineri Cotidianul.
Vadim îşi face televiziune de tip OTV

Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România îşi continuă activitatea de promovare a bunelor practici în cadrul proceselor de pitch prin recenta încheiere cu agenţiile membre a unui PROTOCOL de susţinere şi implementare a Ghidului oficial de organizare a pitch-urilor, lansat în urmă cu câteva luni, informează IAA.
UAPR îşi extinde, cu susţinerea agenţiilor, demersul de adoptare a best practices legate de pitch şi de comisionul de pitch

jay-leno-adevarul2Prezentatorul american de talk-show al retelei NBC, Jay Leno, va reveni cu o emisiune programată târziu în noapte, cel mai probabil din nou la The Tonight Show, după ce emisiunea sa actuală, The Jay Leno Show, programată în prime-time, nu a realizat ratingul scontat, scrie HotNews, care citează CNN.
Emisiunea "The Jay Leno Show" va fi abandonată de către NBC.
Jay Leno va reveni la "The Tonight Show"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus