Skip to main content

Revista presei media - 13 ianuarie

 

sorin-ovidiu-vintu9Investiţia mogulului de la Realitatea-Caţavencu în presa de peste Prut ar fi generată de interese americane, scrie Adevărul. Subiectul acesta a ieșit la suprafață după ce Cătălin Tolontan redactor-şef „Gazeta Sporturilor", a declarat ieri la Hotnews.ro că, din informaţiile sale, Sorin Ovidiu Vîntu ar avea „mandat extern" de modernizare a presei din Moldova.

"Exportul democraţiei se face în forme mult mai subtile, înţelegerile se fac aproape tacit şi nu cu oficiali din executivul statelor, iar media joacă un rol important. Aşa cred că se întâmplă acum la Chişinău", a declarat Cătălin Tolontan pentru Adevărul.

Publicitate

Iulian Comănescu a susținut într-o mare măsură declarația lui Tolontan. „Pe undeva, SUA par a fi mai favorabile unei întăriri a relaţiilor cu Republica Moldova decât este Uniunea Europeană, care favorizează status quo", a spus Comănescu. Altfel spus, americanii ar putea dori înlăturarea influenţei ruse din Republica Moldova şi ar putea face acest lucru cu ajutorul mogulilor de presă. (Foto: EVZ)
Ce caută Vîntu în Republica Moldova?

Beneficiarii de drepturi de autor vor fi obligați să plăteasc CAS doar dacă nu au carte de muncă, dar decizia nu va fi aplicată din acest an, a declarat marți președintele UGIR 1903, Cezar Coraci, la finalul negocierilor purtate de ministrul Muncii, Mihai Seitan, cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor din mass-media, relatează HotNews.
Negocieri la Ministerul Muncii: CAS-ul se va aplica doar pentru beneficiarii de drepturi de autor fără carte de muncă

Marie Jeanne Ion respinge acuzaţiile lansate de fosta şefă a Cancelariei Prezidenţiale din 2005, Elena Udrea, potrivit cărora jurnalista ar fi ştiut dinainte că avea să fie răpită în Irak, scrie Cotidianul. "Declaraţiile Elenei Udrea au ca scop declanşarea unui scandal politic, nu voi lăsa pe nimeni să mă folosească pentru asta", a declarat Marie Jeanne Ion într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.
Marie Jeanne Ion despre acuzaţiile Elenei Udrea: Sper că sunt rezultatul unei dezinformări

Agenția McCann Erickson a anunțat numirea lui Cătălin Dobre în poziția de group creative director pentru clientul Vodafone-consumer, informează HotNews, Wall-StreetDaily Business și site-ul IAA.

Compania Națională Loteria Română va organiza o licitație pentru achiziția de servicii de tipărire a revistei Loto Prono, contract estimat la 1,07 mil. lei (260.000 euro), fără TVA, scrie Daily Business.
Loteria Română caută un furnizor pentru a-și tipări revista. Valoarea contractului: 1 milion de lei

Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa" va organiza o licitație publică pentru achiziția de servicii de publicitate, contract estimat la 520.000 lei (126.000 euro), fără TVA. Contractul ce urmează a fi atribuit prevede realizarea de media plan pentru difuzarea de produse publicitare în presa audio-TV și presa scrisă pentru o perioadă de 2 luni de campanie.
Cartel Alfa cumpăra servicii de publicitate de 520.000 lei

Pentru un număr finit de astrologi, invitaţiile la diferite emisiuni şi jurnale de ştiri înseamnă o creştere semnificativă a bazei de clienţi. Persoane precum Urania şi Neti Sandu au devenit branduri ale posturilor la care activează de ani buni - Pro TV, respectiv B1 - în timp ce Nicoleta Svârlefus şi Mariana Cojocaru nu sunt afiliate unui singur canal de televiziune, ci merg acolo unde sunt chemate. Adevărul consacră un întreg articol celor mai cunoscuți astrologi de pe TV.
Cine citeşte în stele la TV

Grupul american Central European Media Enterprises, care operează rețele TV din Europa Centrală și de Est, pro­prie­tarul ProTV, a anunțat la sfârșitul anu­lui trecut ca divizia sa din Cehia, CET 21, urmează să obțină un credit în valoare de 163,3 milioane de dolari, scrie Financiarul, care citează Reuters.
CME cere credit de refinanțare de 163,3 mil. $

Numărul românilor care au trecut pragul cinematografelor în 2009 a fost de 4,6 mi­lioane, în creștere cu 47% față de 2008, potrivit project ma­na­ge­rului videofil.ro, Constantin Fugaşin, scrie Financiarul.
Românii au dat aproape 22 de milioane de euro pentru a intra în sălile de cinema

AOL, compania de internet care a fost des­prinsă de grupul Time Warner Inc., va continua să pună în aplicare măsurile de reducere a costurilor, măsuri începute la sfârșitul anului 2009, scrie Financiarul care citează The Guardian. Compania americana AOL a anunțat astfel că urmează să dis­po­ni­bilizeze peste 1.000 de angajați și să în­chid „multe” din birourile răspândite în Europa.
AOL concediază peste 1.000 de angajați

Grupul media canadian CanWest Global nu a putut amână inevitabilul, și anume punerea întregii divizii de ziare sub protecția Legii falimentului, timp în care compania este în cautare de cumpărător, notează Financiarul citând publicația britanică The Guardian.
Gigantul media CanWest, scos la vânzare

Actorul și come­dian­tul Jerry Seinfeld revine pe micile ecrane din SUA cu un show despre căsătorie, relatează Financiarul, citând agenția Reuters. Seinfeld descrie show-ul, respectiv „The Marriage Ref“, ca fiind o combinație de reality-show, joc de tip concurs și co­me­die, acesta adăugând ca scopul show-ului este să-i facă pe telespectatori să râdă.
Seinfeld revine pe micile ecrane

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu