Skip to main content

Revista presei media - 5 ianuarie

 

Un grup de bloggeri a lansat, după o perioadă de teste, Madame Blogary, "ziarul blogerilor de dreapta", care, potrivit unuia dintre fondatori, încearcă să umple "un gol existent în piață: am constatat că în zona publicațiilor de dreapta nu există în prezent nimeni". Fondatorii platformei sunt Florin Cojocariu, Razvan Cucui, Mirel Axinte, Bogdan Ciuhu și Alexandru Hâncu, scrie HotNews.
Proiectul Madame Blogary, lansat "în joacă", vrea să devină "publicația de referință a dreptei"

Publicitate

Pentru 2010 specialiştii au devenit mai optimişti, spunând că bugetele de promovare vor scădea cu cel mult 10%, faţă de 40% în 2009. Majoritatea investitorilor au tăiat drastic din bugetele de promovare în 2009. Au existat şi companii care au înţeles că în 2009, când toată lumea „tace“, ele trebuie să „strige mai tare“, scrie Adevărul.
Publicitatea dă semne de revenire

aydin-dogan1Aydin Dogan, președintele Dogan Holding – cel mai mare grup media din Turcia, care în România controlează Kanal D – a demisionat. Conducerea grupului va fi preluată de fiica sa, Arzuhan Dogan Yalcindag, scrie Wall-Sreet, care citează Financial Times.
Mogulul turc Dogan a demisionat

Reprezentanţii BBC vor publica luna aceasta un raport ce arată că radiodifuzorul public contribuie anual cu 8,5 miliarde de euro la economia Marii Britanii, reacţionând astfel la criticile care acuză instituţia că cheltuieşte prea mulţi bani, scrie Adevărulcar citează Media Guardian.
Câţi bani face BBC

Site-ul Shaping the Future of the Newspaper (SFN), parte a organizației globale a industriei ziarelor, respectiv World Associations of News­papers (WAN), a ana­lizat la încheierea anului 2009 tendințele presei și a consultat experții din do­meniu, creând astfel împreună o listă cu cele mai importante strategii ce trebuie adoptate în 2010 pentru a câștiga „bătălia” împo­triva crizei.
Stabilirea unui target de audiență bine definit, valorificarea caracteristicilor unice ale printului, dezvoltarea platformelor de internet mobile sunt câteva dintre strategiile indicate publisherilor de către experții inter­naționali, scrie Financiaul.
Top 10 strategii de supraviețuire a presei scrise după un an al tăierii din bugete

Grupul grecesc de media Antenna Group urmează să cumpere 49% din acțiuni în cadrul postului de televiziune Fox Televizija, din Serbia, relatează broadband­tvnews.com. Antenna Group va achiziționa pachetul de acțiuni de la conglomeratul media News Corp. contra unei sume ce nu a fost făcută public.
News Corp „părăsește” Serbia

Bertelsmann, cel mai mare grup media din Europa, nu exclude posibilitatea unor noi achizitii de companii in viitorul apropiat, pentru a-si sustine astfel planurile de dezvoltare organica, a declarat Hartmut Ostrowski, CEO-ul Bertelsmann, scrie Financiarul, care citează Reuters.
Bertelsmann nu exclude noi achiziții

Martin Sorrell, CEO-ul gigantului media WPP, este de parere că țările din Europa de Vest vor depăși cel mai greu perioada de recesiune, dar vor înregistra o redresare economică în 2010 față de anul predecent, notează Daily Business, care citează publicația britanică Sunday Telegraph.
Seful WPP: Europa Occidentală va ieși cel mai greu din criză

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu