Skip to main content

Revista presei media - 6 ianuarie

 

cosmina-noaghea4Printre măsurile pe care le va adopta în acest an de criză Publimedia se numără creşterea preţurilor de copertă, a declarat pentru Daily Business Cosmina Noaghea, directorul companiei.

Publicitate

Cosmina Noaghea: "Vom mări preţurile de copertă, ne vom consolida poziţia fiecărui brand printr-un marketing eficient şi adecvat fiecărui tip de publicaţie şi vom încerca să atragem cele mai mari venituri din publicitate, în concordanţă cu poziţia publicaţiilor pe care le avem în portofoliu".
Măsură curajoasă la Publimedia pentru anul de criză 2010: "Vom mări preţurile de copertă"

catalin-tolontan5Gazeta Sporturilor (GSP), publicație sportivă din portofoliul trustului Intact, a înregistrat un profit de circa 60.000 euro - 70.000 euro în 2009, față de 1,1 milioane euro în 2008, a declarat Cătălin Tolontan, managerul publicației, relatează Daily Business.
Rezultate în scădere pentru GSP în 2009: profit de câteva zeci de mii de euro, față de 1,1 mil euro în 2008

Agenția Media Direction a câștigat licitația pentru contul de media al Bancpost, potrivit unui comunicat de presă. Licitația a fost organizată în noiembrie 2009, iar Media Direction va oferi noului client servicii de media planning și buying, strategie și cercetare pentru toate produsele și serviciile băncii, scriu HotNews, Financiarul, Wall-Street, Daily Business și IAA.

În timp ce posturile din Franţa şi din Marea Britanie aduc venituri consistente la bugetele de stat, TVR se adânceşte tot mai mult în pierderi. Societatea Română de Televiziune (SRTV) a avut în 2009 venituri din publicitate de numai 12 milioane de euro, în scădere cu 38%, dar pretenţiile de la stat au devenit tot mai mari, scrie Adevărul.
Cum funcţionează televiziunile publice

Augustin Roman, manager general la Intact Interactive, spune că anul acesta compania se va focusa exclusiv pe online-ul grupului Intact. Partea de dezvoltare va fi coordonată de Sorin Danilescu, iar de vânzări va răspunde Cătălina Zaman. Primul obiectiv important al Intact Interactive pe acest an este lansarea, la 1 martie, a noului site antena1.ro, reiese dintr-un interviu cu Augustin Roman, realizat de Financiarul.
„Vom reuși până la finele anului să aducem la un nivel foarte bun site-urile Intact Interactive“

Bugetele Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune au fost aprobate de comisiile pentru cultură în forma în care au venit de la Ministerul de Finanţe, în condiţiile în care preşedintele televiziunii, Alexandru Sassu, ceruse o suplimentare de 245 milioane de lei, scrie Cotidianul care citează agenția de presă NewsIn.
Bugetele radioului şi televiziunii publice au rămas neschimbate

Pentru prima dată în ultimii ani, piața publicitară înregistrează scăderi masive, spun statisticile. Dacă până acum puteam vorbi de bugete majore investite în mixurile media, în abordări care mai de care creative și neconvenționale, acum clienții se orientează către rezultat: vor soluții complexe dar sigure, scrie într-un articol pentru IAA Alex Cernătescu, CEO Infinit Solutions.
2010 va fi similar cu 2009 din multe puncte de vedere

Bilanţ tragic pentru 2009: 121 de jurnalişti au fost ucişi în 25 de ţări, un număr record, potrivit statisticilor publicate, astăzi, de organizaţia nonguvernamentală Presse Embleme Campagne (PEC), cu sediul la Geneva, scriu Evenimentul Zilei și HotNews care citează AFP.
Număr record de jurnalişti ucişi în 2009
Raport PEC: Număr record de 121 de jurnaliști uciși în 2009

Grupul media News Corp, deținut de Rupert Murdoch, a început cea mai mare reorganizare a Dow Jones (publisher-ul Wall-Street Journal) prin fuzionarea diviziilor de consumer și enterprise, dupa ce compania de informații financiare a fost achiziționată în 2007 pentru 5,6 miliarde dolari, informează Wall-Street și Daily Business care citează Financial Times.
News Corp va reorganiza operațiunile publisher-ului Dow Jones
Principalele divizii de afaceri ale Dow Jones se unifică

Thomson Reuters a anunțat că a achizi­ționat furnizorul de software Discovery Logic. Discovery Logic va face parte din divizia Healthcare&Science în cadrul Thomson Reuters, scrie Financiarul care citează paidcontent.co.uk.
Thomson Reuters a achiziționat Discovery Logic

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu