Skip to main content

Revista presei media - 8 ianuarie

 

Peste 40 de publicaţii locale au fost închise anul trecut pe fondul crizei financiare. Lipsa publicităţii şi vânzările mici i-au obligat pe patronii ziarelor să le treacă pe online sau să micşoreze numărul de pagini. Alţii au decis să le scoată complet de pe piaţă, scrie Adevărul într-un articol de sinteză a principalelor schimbări din presa de provincie.
2009, un an greu pentru presa din provincie

Publicitate

mihnea-vasiliu1Presa scrisă va fi și anul acesta cel mai vitregit dintre canalele de comunicare, urmând ca investițiile în print să scadă cu 50% față de 2009, până la 20 milioane euro, este previziunea lui Mihnea Vasiliu, directorul diviziei Quality a grupului Realitatea-Cațavencu, care a renunțat de curând la operațiunile de print, scrie Wall-Street.
Mihnea Vasiliu, Realitatea-Cațavencu: Piața de print va scădea cu 50% în 2010

Pseudovedetele au pus stăpânire pe micile ecrane din casele tuturor românilor în ultimii ani. Posturile TV nu sunt victime, ci responsabile pentru „prostituarea“ din mass-media. Nikita, Naomi sau Iliuţă Numerologie. Sunt doar câteva dintre „numele grele“ ale televiziunii autohtone, într-o perioadă în care media nu mai are timp pentru adevăratele valori, scrie Adevărul într-un articol care trece în revistă vedetele fabricate artificial de televiziuni.
Televiziunea fabrică vedete pe bandă rulantă

Ziua de Iași anunță că, asemenea ziarului național Ziua, rămâne doar online. Ziua de Constanța și Ziua de Cluj continuă să apară. SRTv a obținut licența audiovizuală prin satelit pentru TVR Targu Mureș. Marius Tudosiei pleacă din poziția de director de marketing la Jurnalul Național, scrie pe scurt HotNews.
Pe scurt: Ziua de Iași rămâne online, licența pentru TVR Târgu Mureș, directorul de marketing pleacă de la Jurnalul, cont nou pentru Ogilvy PR

Priorităţile CNA pentru 2010 includ noi reglementări și monitorizări mai stricte pe publicitate în audiovizual, primele licențe digitale terestre și extinderea programului de monitorizare a greșelilor gramaticale la limbile minorităților naționale, după cum a declarat pentru HotNews.ro Răsvan Popescu, președintele forului. De radarul CNA nu vor scapa nici cabliștii care se aventurează să difuzeze programe pentru care nu dețin drepturi, sub spectrul crizei economice, relatează HotNews.
Prioritățile CNA în 2010: Licențe digitale terestre, monitorizarea greșelilor de limba maghiară și combaterea pirateriei printre cabliști

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) va putea elibera noi licențe audiovizuale digitale, după cele date posturilor TVR 1 și TVR 2, începând cu luna august, dacă până în iulie va fi finalizat procesul de acordare a primelor doua multiplexuri digitale, scrie Wall-Street.
CNA ar putea acorda noi licențe audiovizuale digitale

Consiliul Naţional al Audiovizualului va monitoriza începând din acest an şi corectitudinea folosirii limbii maghiare în emisiunile difuzate de posturile de televiziune şi radio din România, a anunţat Răsvan Popescu în şedinţa de joi a consiliului, relatează Jurnalul național.
Corectitudinea limbii maghiare, în vizorul CNA

Tehnologia 3D promite să acapareze din 2010 tot mai mulți utilizatori la nivel mondial prin intermediul televiziunii 3D. În Statele Unite ale Americii, ESPN pe de o parte și Discovery, Sony și IMAX Corporation de cealaltă parte au anunțat că vor lansa primele rețele de televiziune 3D, la mijlocul lui 2010 și respectiv la început de 2011. Sky vrea să introducă primul canal TV 3D din Marea Britanie în 2010, iar Sony, Panasonic, LG Electronics și Samsung Electronics s-au întrecut la târgul de tehnologie CES din Las Vegas în a-și prezenta ultimele proiecte și produse 3D. Pe acest subiect au scris HotNews, Daily Business și Gândul.

În urma unei licitații desfășurate la sfârșitul anului trecut, Ogilvy Public Relations a fost aleasă agenția de relații publice și comunicare a companiei PeliFilip, din domeniul avocaturii de business din România, scriu Wall-Street și Daily Business.
Ogilvy face PR pentru firma de avocatură PeliFilip
Ogilvy Public Relations gestioneaza comunicarea firmei de avocatură PeliFilip

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu