Skip to main content

Două variante pentru jurnaliştii Ringier: accepţi salariu mai mic sau pleci

 

Ringier se află la această oră în plin proces de “renegociere” a salariilor. Pe rând, au fost chemaţi jurnaliştii de la Capital, acum urmează discuţiile cu Evenimentul zilei.

Publicitate

Cei de la Resurse Umane le pun în faţă ziariştilor două documente pregătite: foaia cu noul salariu şi încheierea colaborării.

Pentru reporteri, scăderile au fost în jur de 20%, ceea ce înseamnă o medie de 5-6 milioane de lei în minus pe lună. Pentru şefi, procentul se duce spre 30%.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gheorghe Gheorghe
    pentru Ana
    corespondentii de la evz sunt toti afara. oricum lucrau doar pe drepturi de auto, asa ca nu o sa fie mare bataie de cap. la dep. corespondeti la evz a ramas doar ana adamoaie, mada a fost pusa pe liber. ana face stiri de pe mfax. tot e pe mfax (dar cu semnataura editorului) s-a lucrat si la online de la evz, azi. au facut transcrieri de pe realitatea! culmea. Nu a mai ramas nimeni care sa merite interes la online. au dat afara toti sefi de departament, singurii care mai reuseau sa tina in frau cufurelile (de a te a cufuri, a avea diaree), intelectuale ale lui laurentiu!

    faza este ca restructurarile sunt mai mari de 10% deci trei salarii sunt obligatorii, conform LEGII!
  • Sorin Paul Barbu Sorin Paul Barbu
    Tot Ringierul a plecat acasa in seara asta cu speranta, culmea, ca vine Corneteanu de mana cu Patriciu sa ia ce a mai ramas de vanzare, inclusiv drepturile de autor pentru coafura mov a Ceraselei Muller si geanta de piele marca Ferragamo a lui Claudiu Serban. Interesant este ca Razvan C. n-a fost vazut azi prin trust, fiind plecat se pare pentru a face cuparaturi tocmai la Zurich, impreuna cu mogulul.
  • Gheorghe Gheorghe
    dau de baut cui ghiceste salariul vechi si salariul taiat ai urmatorilor: Macovei, Lupea, Cerasela Muller, Laurentiu Ciornei, Alexandra Dordea, Mircea Marian si Ana Nita.
  • Gheorghe Gheorghe
    conform surselor de la resurse umane (de la Cerasela in jos), si pentru amatorii de senzatii tari, azi avea parul mov!, concedierile s-au facut doar la decizia sefilor.
    - la print a decis Macovei si Lupea (si s-a mers pe care a pupat si care nu a pupat)
    - la online de la evz, capital si liberatata a decis baiatul destept, Laurentiu Ciornei si fata de cariera Alexandra Dordea, dupa criteriul a pupat sau nu pupat impus de Macovei, care incearca cu disperare sa-si mentina autoritatea in redactia devastata.
    - Ciornei a calcat pe bec, si, spre uimirea generala, s-a prins si el, pentru ca dragalasul de Claudiu l-a averitzat ca ii va pune in carca daca Ringier va trebui sa plateasca daune.
    - Serban stie ca Laurentiu il mistocareste pe la spate asa ca i-a oferit alternativa demisiei, iar smecherasul de la online a zis ca se gandeste pana luni.
    - si Cerasela, cea mova in cap stie ca o trupa micuta de baieti cu lefuri grase, o stramba pe la spate, si pentru ca a venit momentul susoteste cu Serban…
    - Macovei este foarte rosu de vreo trei zile incoace, iar mancarea de la cantina ii provoaca gaze!
    - Peter este negru se suparare, pe Laurentiu, pentru ca dat afara singurul om care stia ce e aia cultura.
    - pentru Laurentiu… nu poti da cu piciorul in ea, ca nu e minge!
    - Alexandra stia de mai bine de o saptamana ca o da afara pe Simona Chitan, iar ieri, la inmanarea preavizului, i-a luat Simonei cadou, din bani stransi de colectiv, dupa stupida practica a departamentului. Ridicol maxim! si fata si situatia.
    - la Capital singuri oameni de valoare au refuzat reducerile de salarii, asa ca pleaca.
    - Practic, nu au mai ramas oameni adevarti in redactie, dar Bobby stie, considera asta ca un act de sabotaj la adresa lui si este foarte enervat de situatie.
    - ultima informatie in red evz era ca paunescu da bani o data la trei luni. imediat s-a facut coada la restructurari si compensatorii.
    - fetele de la personal spun ca desfacerea contractelor de munca este atat de prost facuta incat Ringier o sa aiba zeci de procese… multi au fost chiar sfatuiti, chiar de cei de la HR sa dea trustul in judecata. Este caca mult, mult in pantaloni lui Serban (nebarbierit azi!), dar incearca sa o puna pe umerii altora.
    - Dan Andronic nu mai vrea evz. Au intrat alti in carti!
    Nu spun ca ii stric seara lui Macovei. Saracu daca ar sti ce il asteapta!
    - Tranzactia evz+ capital s-a facut pe 6 milioane. alte doua vor fi date, dupa ce paunescu se rupe cu totul de Ringier. Chestie care se va intampla in aprilie-mai.
    Contractul este plin de clauze, singuri protejati de clauzele respective sunt Serban si o parte din sefi din administrativ si RH. In rest liber.
    -pentru Macovei: nu-l crede pe Serban ca nu este nici o clauza care sa te priveasca. Dupa parerea mea mai ai maxim o luna in redactie… cu tot cu preaviz! Dar mosu’, nu spera la compensatorii!
    -pentru Lupea: stai linistita, ca ramai in carti!
    -pentru Ciornei: eu in locul tau as sta, nu mi-as da demisia, pentru ca poate prinzi doua compensatorii, de la Paunescu, iar bilute pe telefon, pe un porcoi de bani, merita sa joci! Se descaraca foarte repede bateria telefonului tau!

    Va mai povestesc duminica seara!
    Hai pa!
  • ana ana
    despre corespondenti stiti ceva?
  • damian damian
    Din pacate, cei de la Ringier i-au tras in piept pe disponibilizati. Ieri li s-a spus ca vor primi trei salarii compensatorii, si azi de fapt s-a aflat ca pachetul include salariul pe februarie, plus inca doua.
  • Thocomerius Thocomerius
    alexandru are dreptate. scoala privata e voluptorie. daca nu mai ai bani de ea, muti copilul la scoala publica. daca iti ia din 20 de milioane vreo 5 ai sanse mari sa pleci din casa.
  • Cos Cos
    Petrişor, din păcate nu prea au de ales. Cîţiva se pot muta, dar ceilalţi?
  • lala lala
    @alexandru, depinde si cat cheltuiau pe luna cei cu 5000. Nu ma refer la parfumuri, haine si iesit in oras ci la credite, taxa la scoala privata a copilului, alte rate, sume din astea.
  • Alexandru Alexandru
    Frate la 5000 de euro te doare in *** daca iti ia 1500. Dar la 20 daca iti ia 15% este cam naspa

Trimite un comentariu

sus