Skip to main content

Grupul condus de Adrian Sârbu a cumpărat postul TV numărul 1 din Bulgaria

 

adrian-sarbu15Central European Media Enterprises (CME) a cumpărat postul bTV din Bulgaria. Grupul american care deține în România posturile din rețeaua Pro a anunțat astăzi semnarea acordului cu News Corp privind preluarea celui mai important post de televiziune din Bulgaria.

Publicitate

Valoarea tranzacției se ridică la

400 milioane de dolari. Grupul condus de Adrian Sârbu a plătit această sumă pentru a prelua odată cu postul bTV și canalele bTV Cinema și bTV Comedy (pe cablu), precum și o participare de 74% din Radio Company C.J. OOD, care operează mai multe stații de radio din același grup de presă.

Tranzacția dintre CME și trustul condus de mogulul Rupert Murdoch necesită aprobarea consiliul concurentei din Bulgaria, iar acest lucru este asteptat sa se întâmple în al doilea trimestru al acestui an, potrivit unui comunicat semnat de CME.
Iată ce declară Adrian Sârbu în informarea CME:

"Achizitia bTV reprezintă următorul pas în repoziționarea CME, după vânzarea operațiunilor noastre din Ucraina. În momentul de față, ne concentrăm atenția asupa construirii unei companii media foarte profitabile la nivelul Uniunii Europene și tărilor în curs de aderare la UE. Am toată încrederea că vom reuși să le oferim telespectatorilor bulgari o ofertă îmbuntățită de televiziuni și că vom crea astfel o valoare pentru acționarii noștri"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ati putea sa scrieti si ca Base da 133.520,53 lei pentru un abonament la Mediafax si 23,228.26 lei pt. unul la Rompres.
  • Un om interesant d-nul Sarbu. Discret si foarte pragmatic. Un exemplu clasic de om care a avut nas pentru cele mai bune afaceri.
  • O achizitie strategica. Ei oare au iesit din recesiune? Probabil ca in Bulgaria media merege mai bine ca la noi:).

Trimite un comentariu