Skip to main content

Mircea Radu, către directorul Antena 1: eu îi predau televiziune, el să mă înveţe să învelesc ciocolata-n staniol

 

mircearaduMircea Radu îi răspunde ironic directorului executiv al Antenei 1, Sorin Alexandrescu, cu trimitere la experienţa acestuia la conducerea companiei de dulciuri Kandia Excelent. După ce Alexandrescu a declarat într-un interviu acordat paginademedia.ro că “Mircea Radu a avut şansa de a prezenta Observatorul, dar Alina Petrescu a fost mai potrivită”, fostul prezentator de la Din dragoste vine cu o replică.

Publicitate

Mircea Radu, pentru paginademedia.ro:

“Îi mulţumesc pentru generozitatea cu care îmi oferă posibilităţi de a mă remarca în meseria mea. Ţin să-i răsplătesc dărnicia, propunându-i ceva: eu să-i predau cursuri de televiziune (îmi închipui că va fi greu - nu poţi învăţa, de pildă, un cofetar ce-i aia rating - dar o să am răbdare, aşa cum se face cu începătorii...) iar, la schimb, el să mă înveţe să învelesc ciocolata-n staniol.“

Mircea Radu spune că nu a fost chemat pentru o probă de crainic, ci pentru o simulare de ştiri, de către Camelia Voiculescu şi Sorin Oancea.

Iată punctul de vedere al lui Mircea Radu:

"Am citit interviul pe care Petrişor Obae l-a luat în Paginademedia.ro noului director executiv al Antenei 1, care e de părere că mi s-a oferit şansa de a ocupa locul de prezentator al Observatorului dar că, în urma probelor, am fost declarat respins. Aş vrea să fac următoarele precizări:

1. Doamna Camelia Voiculescu şi domnul Sorin Oancea m-au rugat să particip la o simulare în studioul de ştiri al Observatorului, ca să mă vadă nişte experţi englezi. Nu să dau o probă pentru postul de crainic de ştiri. Şi nicidecum ca ”să mi se dea o şansă” obţinerii unui post pe care nu l-am vrut. Iar mai susnumiţii ştiu foarte bine asta...

2. Noul director executiv al Antenei 1 mă numeşte ”un coleg de-al nostru”. Cred se grăbeşte sau e prost informat. Eu nu mai fac emisiuni la Antena 1 din luna mai a anului trecut, lună în care dânsul încă manageria o fabrică de ciocolată.

3. Faptul că vorbeşte cu un aer uşor superior despre situaţii şi persoane despre care nu ştie nimic, nu mă miră... Îi spun doar că este o greşeală şi că nu ar trebui să persiste. Adică, să se ferească să se bage ca firul de păr în crema de zahăr ars, ca să folosesc termeni familiari.

4. Îi mulţumesc pentru generozitatea cu care îmi oferă posibilităţi de a mă remarca în meseria mea. Ţin să-i răsplătesc dărnicia, propunându-i ceva: eu să-i predau cursuri de televiziune (îmi închipui că va fi greu - nu poţi învăţa, de pildă, un cofetar ce-i aia rating - dar o să am rabdare, aşa cum se face cu începătorii...) iar, la schimb, el să mă înveţe să învelesc ciocolata-n staniol."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Claudius Claudius
    Printre altele, Mircea are experienta Universitatii de Jurnalism Missouri Columbia din Statele Unite - 1996. Lucru pe care, desigur, evita sa-l "arunce" in stanga si in dreapta ca sa evite comentariile de genul dumitale.
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    "Dixstractie"! Ah, incomensurabila calitate a comentatorilor români online! De ce să nu recunoaştem, românul s-a născut comentator. Analfa, dar comentator.
  • Lake Lake
    Acum ca a trecut ora flame-urilor, rezultatele dovedesc cine a avut dreptate si cine a vindut prajituri in A1. ITN, formate aiurea, e deja dixstractie aici la A1, se asteapta alte si alte rezultate marete....
  • Cristian Dima Cristian Dima
    Este trist ca ai reactionat asa Mircea. Ai reactionat isteric si te ai lasat dominat de frustrari. Macar de aveai dreptate. Nu esti asa destept pe cat de crezi. Nu iti accepti perimarea profesionala. Imi pare rau pentru tine
  • Spin Doctor Spin Doctor
    1. For the record, pentru a respecta adevarul istoric: Mircea Radu a prezentat stiri la TVR, apoi la ANTENA 1, dupa care a fost ales de Valeriu Lazarov sa prezinte "Din Dragoste". Deci nu e un incepator sau "neavenit".

    2. Asa cum spun PEPE si DAN, o sa spun si eu ca televiziunea nu este o afacere ca oricare alta. Ne place sau nu, oameni ca Mircea Radu, Andreea Marin, Mihaela Radulescu etc faceau rating. Rating = publicitate scumpa = bani. Din cate stiu eu, un vanzator, ca sa fie bun, trebuie sa cunoasca foarte bine produsul pe care il vinde. Ori aici produsul e mai "gingas", mai greu de cuantificat.

    3. Majoritatea celor care lucreaza (cu mai mult sau mai putin succes) in presa au alte studii decat cele in jurnalism. Unii au ramas cu facultatea facuta iainte, altii, pentru ca i-a interesat si asptectul teoretic al meseriei, au facut specializari si/sau cursuri post-universitare. Asta e situatia si in cazul lui Mircea Radu.

    4. @juanis: mare adevar: PARE profesionista. Din pacate, asta e tragedia in Romania: APARENTELE conteaza.
  • juanis juanis
    NU imi placea Mircea Radu, NU mi-a placut niciodata si NU as vrea sa il mai vad pe sticla. pe Alina am urmarit-o muuuuult pe a3 si e foarte ok. pare profesionista ;)
  • Marius Daniel Marius Daniel
    Sunt un telespectator.

    Mircea RAdu a cazut in penibil cu afirmatiile despre domnul acela...cum lo chema`..nu`s si nici nu ma interesaza..

    Poti sa fii manager si la o puscarie si la un abator si la un salon de masaj erotic.

    Impprtant e sa ai stofa de lider si sa cunosti resorturile interioare specifice unui management.

    Atat.

    Habar n am daca domnul ala are sau nu asa ceva..doar m-a iritat ce a zis marele artist de televiziune mircea radu.fara suport.

    Sunt vremuri in care daca nu te reinventezi,dispari.

    Sa tina nasu pe sus domnisorul Mircea si o sa ramana cu singurul obiect de activitate pe care l detine acumm...blogul ala paul radu mircescu sau ceva de genu`.Nu ca n ar fi bun .e chiar foarte misto.
  • observator observator
    draga mihai craiu, potrivit considerentelor de mai sus ai fi ramas la spalier si mircea radu la instalatii de frig. va asigur ca poti sa vorbesti despre viol si fara sa fi comis vreunul sau poti sa ai o cariera de sportiv in spate iar apoi sa conduci business-uri de miliarde, asa cum face tiriac. e o chestiune de creier si de adaptare. da, televiziunea este o afacere unde se folosesc, mai mult sau mai putin, aceleasi reguli ca peste tot - profit, amortizari, costuri, investitii, EBITDA. jobul trecut al domnului de care vorbiti il recomanda ca pe un om de cifre, atent la costuri. in ziua de astazi problema nu este sa faci audienta, ci sa o faci ieftina. ori aici sunt sigur ca directorul venit de la ciocolata este "bazat". cit despre mircea, as spune exact ca mai devreme - este o problema de adaptare. creier are. daca insa va continua sa creada ca este specialist in tv doar pentru ca a prezentat un show, imi pare rau, va da dovada de orice altceva, dar nu si de adaptare.
  • dan dan
    ,,Interesant,,mesajul celei numite Bianca.E tot una sa vinzi patrunjel ,carnati sau sa faci televiziune.Atunci ar trebui sa nu te mai uiti la TV ca oricum nu intelegi nimic !Este o parere normala a unei frustrate care nu poate accepta ca unii sunt destepti,frumosi si norocosi cum este Mircea Radu care ajunge vedeta iar ea... Vad ca mai sunt cativa aghiotanti ai acestui Alexandrescu care le stiu pe toate.Cate scoli are,cate afaceri a facut ,ce performante a avut etc.Am mai avut unul acum 20 de ani care le stia pe toate.Daca nu intelegeti ca televiziunea este un domeniu cu totul special macar nu va mai dati cu parerea.Nu vedeti ca in toata lumea cine face presa,numai din presa face afaceri.Murdoch,Berlusconi,Ted Turner,Lazarov si chiar Adrian Sarbu poate de el ati auzit.La cate nenorociri s-au facut la Antena 1 in ultimul an ma mir ca se mai uita cineva.Intr-un an de criza s-au schimbat toti directorii!!De programe,de vanzari,de divertisment,de stiri,de sport si directorul executiv!!! Cine a mai pomenit asa ceva???Se fac economii dar se dau sute de mii de euro pe consultanta la ITV,companie care a ingropat National TV!!Acest Alexandrescu nu are nicio vina.A vrut si el sa-l cunoasca lumea ca este director la Antena 1 dar nu-l stie nimeni.De vina este cine l-a adus pe unul care vindea ciocolata sa conduca o televiziune ca el singur nu a venit!Felicitari dar vine ziua platii.Domnia si prostia intotdeauna s-au platit mai devreme sau mai tarziu.
  • pepe pepe
    Celor care spun doct ca televiziunea e o afacere ca oricare alta si ca poate fi manageriata de oricine`; absolut gresit. Televiziunea, este o cu totul altfel de afacere, aici, produsele care trebuiesc `'vandute" si manageriate vorbesc, sunt vii, nu sunt ciocolate sau borcane cu nutella, nu stau pe raft, au personalitate si orgolii mari, exista o terminologie specifica, iar un om din afara acestei industrii nu are cum sa invete, intrucat nu exista manuale dedicate. Cum sa vorbesti cu un astfel de director si sa-i explici o anume situatie, cand el nu stie ce-s luminile si te sfatuieste sa pui in platou un bec mai mare, ce-i ratingul, cu ce se ocupa concret oamenii din subordine etc. Sorin Oancea lucreaza in televiziune din primii ani ai lui '90, Adrian Sarbu nu mai vorbim, marii manageri de televiziune din Romania stiu televiziune. Oare cata apa pe Dambovita va mai curge pana patronatul antenei 1 nu se va mai lasa pacalit de tot felul de oportunisti care au aflat ca daca spun fraza magica "am mentalitate de invingator" au si postul asigurat si o prima de instalare marisoara?! alexandrescu va ramane totusi celebru, intr-un mod pe care, totusi, nu cred ca si-l doreste: este primul director care a dispus interzicerea messenger-ului in antena 1, canal de comunicare care, in opinia domniei sale, este o frana in productivitatea muncii. Muhahahaha!
  • tore tore
    Care urme vizibile a lasat M Radu ??? ..nu a fost in stare sa se reinventeze ..a murit cu formatul de gat ! Si el se considera "marele " profesionist ??? God !!!
    Asta cu urmele lui Radu in tv e cea mi buna gluma !
    Iar daca vorbim de urme foarte vizibile ale lui Alexandrescu in ciocolata le gasesti in paginile ziarelor cu profil financiar ..asta daca esti curios de PERFORMANTA in BUSINESS ..si se ridica la ordinul milionelor de euro ..ca sa nu zic ca bate suta..munca lui Alexandrescu asta e sa faca BANI .
    a lui Radu a fost sa toace bani !! Sa ai o emisiune cu buget urias ..de pe urma careia sa nu scoti mare lucru profit ..unde mai pui ca era si in targetul babelor..asta da "urma vizibila" pe tv !
    In tari ca Germania sau Anglia nu vezi astfel de emisiuni !
  • observator de noapte observator de noapte
    @ mihai craiu - nu crezi c-ar fi mai bine invers : tatal sa-si puna pe liber odrasla ?:-)
    @ dragobete - din dragoste a facut multzi bani pt ca a avut un rating mare.rating mare fara low class nu exista.80% din campaniile tv au ca adresa acest low class invocat de matale.ori crezi ca la bingo sau la dansez pt tine se uita academicienii ?
    @ tore - nimeni nu contesta cv-ul lui alexandrescu, dar, ca tot vorbim business nu era mai bine sa astepte vreun an , sa-i vedem performantele si dupa aia sa se dea savant in tv ?nu de alta , dar, fara suparare, urmele lasate de mircea radu in tv sunt mai vizibile decat cele lasate de sorin alexandrescu in ciocolata......
  • tore tore
    Sa ne uitam in CV-ul domnului Sorin Alexandrescu ..si sa facem o comparatie si sa vedem ce "marete " realizari gasim in CV domnului Radu .
    Domnul Sorin ALexandrescu e in nisa lui aia de BUSINESS ,culmea are si scoli facute pt asta ..managementul unei institutii nu tine ca e cu ciocolata sau cu televiziunea ..in afaceri regulile sunt aceleasi.
    Spre deosebire de "domnul " M Radu care e inginer ..as vrea sa stiu el cam ce legatura are cu stirile, cu televiziunea in general cam ce il recomanda pt munca in televiziune ?? ai vreo pregatire in afara de cea de la Facultatea de instalatii pe care ai urmat-o ?? Sa inteleg ca aia de acolo te-au invatat cum e cu stirile de televiziune, cu televiziunea in general ??

    Oricum ai reusit prin replica data sa devii mai penibil decat esti !
    Sper sa ramai in continuare cu depresia..vorba celor din Cancan-ul de azi .
  • Dragobete Iliescu Dragobete Iliescu
    E clar ca se doreste o improspatare o Observatorului, indreptarea lui spre seriozitate. Schimbarile se impuneau, dupa cum se impunea si inlocuirea marelui teleast Mircea Radu. Pur si simplu Din Dragoste era o emisiune penibila, care nu avea sanse sa atraga publicitate pe foamea asta avand in vedere targetul low-class careia i se adresa.
    Iar dl pe care-l ironizeaza jalnic Mircea Radu e doar Director Exectiv la Antena 1: nu raspunde de continut, nu e redactor sef, nu e director editorial, ci se ocupa de business acolo. Nici unde era inainte nu invelea ciocolata in staniol, ci a ajuns departe.
    Mircea Radu ar trebui sa stie ca pluralul la aeroport nu e "aeropoarte", asa cum a conjugat el la Sinteza Zilei anul trecut, si ca romanii incep sa se sature de show-uri de doi lei in care el sau Dan Negru se dau in spectacol.
  • BiancaO BiancaO
    Mircea Radu e un soi de Al Bundy, legat pe vecie de produsul ce l-a consacrat. Da, de succes, dar el rămâne pentru public cel care invita la dragoste, nu la ştiri. Atâta timp cât se doreşte repoziţionarea produsului, este firească alegerea unei persoane ca Alina Petrescu. Nu-l cunosc pe domnul contestat de M.R., dar cred că afacerile sunt afaceri, fie că vinzi ciocolată, cârnaţi sau pătrunjel. Are în subordinea sa oameni care ştiu ce înseamnă televiziunea şi aportul celor de la ITN.

Trimite un comentariu

sus