Skip to main content

OTV-ul o comite din nou: Dan Diaconescu, amendat cu 20.000 de lei pentru prestaţia lui Giovani Becali

 

Dan DiaconescuOTV încasează o a doua amendă consistentă în numai două săptămâni. Azi, postul a fost penalizat cu 20.000 de lei pentru afirmaţiile calomnioase făcute de Giovani Becali la adresa cetăţeanului italian Giosue Castellano în emisiunea lui Dan Diaconescu din data de 14 ianuarie.

Publicitate

La sfârşitul lui ianuarie, Diaconescu lua o amendă de 15.000 de lei, pentru un truc ieftin: a prezentat drept "În direct" mai multe înregistrări cu preşedintele Traian Băsescu.

Giovani Becali a fost invitat în emisiunea de la OTV pentru a dezbate, în direct, subiectul unor scandaluri legate de două cluburi bucureştene. Timp de aproximativ o oră, emisiunea Dan Diaconescu Direct a avut ca subiect persoana lui Giosue Castellano. Acesta din urmă este şi cel care a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la abaterile din show-ul lui Dan Diaconescu.

Ploaie de calomnii

Invitatul lui Dan Diaconescu a făcut o serie de afirmaţii ofensatoare cu privire la viaţa privată a cetăţeanului italian.

Giosue e lăchiţă pederastu, că e prieten cu Botezatu. Umblă cu pantalonii în vine. [...] Eu cu Giosue am ce am, cu ăla cu pantalonii lăsaţi în fund. El a declarat, recunoaşte că e bisexual, e panarama familiei. Renegatul familiei, e un pederast cu fund pârjolit”, a spus Giovani Becali, în direct, la emisiunea lui Dan Diaconescu.

De asemenea, Giovani Becali a făcut referire şi la mediul infracţional în care ar fi implicat cetăţeanul italian: „au dat foc la vechiul Bamboo, să ia banii de la asigurări, escrocii ăştia, ce crezi, că au venit să facă bani cinstiţi!".

OTV-ul a persistat în greşeală: emisiunea a fost reluată a doua zi

Ultima parte a discuţiei cu Giovani Becali, legată de cluburile Bamboo şi Le Gaga, a fost reluată a doua zi în intervalul 15-16.00. Pe ecran a rulat titlul: "Giovani Becali face dezvăluiri incendiare . Răzvan Lucescu acuzat că face sex în grup?"

Temeiul legal pentru amendarea emisiunii

Emisiunea Dan Diaconescu Direct, de pe 14 ianuarie, a încălcat dreptul lui Giosue Castellano la propria imagine. De asemenea, invitatul emisiunii a făcut o serie de acuzaţii nesusţinute de dovezi, iar OTV-ul nu şi-a respectat obligaţia de a nu permite invitaţilor să folosească un limbaj injurios, ambele fiind grave abateri de la legislaţia audiovizuală.

Foto: Mediafax Foto, Sorin Andreica (Publimedia)

Carmen Andronache

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • m1ha1 m1ha1
    e obisnuit cu amenzi de sute de milioane
    dar s-a scos ca a facut rating

Trimite un comentariu

sus