Skip to main content

Revista presei media - 24 februarie

 

Publicitate

Inspecţia fiscală generală la Realitatea Media a fost decisă din cauză că societatea înregistra pierdere fiscală semnificativă în 2008, avea declarat un cuantum redus al obligaţiilor fiscale şi un volum semnificativ al tranzacţiilor derulate cu persoane afiliate, informează Mediafax, HotNews şi Daily Business, care citează un comunicat al ANAF.

După căutări, castinguri şi preselecţii, surse din TVR au dezvăluit că au fost alese succesoarele Alinei Sorescu la emisiunea „Întâlnire pe 2” . Este vorba despre două nume deja cunoscute pe micul ecran: Comina Păsărin şi Dalia Octavia Puşcă. Ele vor prezenta emisiunea de divertisment începând cu 1 martie, scrie Evenimentul zilei.


„Întâlnire pe 2” cu două prezentatoare

Jucătorii din PR spun că 2010 a început foarte bine şi sunt siguri că vor înregistra creşteri, chiar dacă situaţia economică de ansamblu a ţării nu are perspective foarte optimiste. „Sunt o mulţime de clienţi care nu au făcut niciodată PR şi care organizează pitch-uri pentru a-şi selecta o agenţie cu experienta”, spune Eliza Rogalski, Managing Partner Rogalski-Grigoriu, despre începutul de an, într-un material realizat de Financiarul.
Agenţiile de PR se aşteaptă la creşterea afacerilor

Principalul jurnal al postului TVR 2 atrage telespectatorii chiar dacă nu se încadrează în tiparul buletinelor informative clasice, scrie Adevărul. Ora de ştiri este difuzată zilnic, de la ora 22.00 şi este prezentată de Raluca Belciu, de luni până joi, şi de Monica Ghiurco, de vineri până duminică.

Nu e un jurnal clasic, pentru că anumite subiecte sunt analizate cu unul sau cu mai mulţi invitaţi. Încercăm să aducem în platou specialişti pe care nu-i vezi tot timpul la TV, iar telespectatorii noştri pot afla astfel şi o altă abordare decât cea cu care i-a obişnuit celelalte jurnale", a explicat Raluca Belciu pentru Adevărul.
„Ora de ştiri“ altfel

Audienţa site-ului Times.ro, cel care a făcut farsa cu batalion român care ar fi încurcat Haiti cuTahiti, a crescut fulgerător. Înainte de publicarea glumei, site-ul avea 4.000 de vizitatori, iar, în prezent, a ajuns la 25.000 de accesări, notează HotNews şi Daily Business, care îl citează pe Mirel Bran, corespondentul Le Monde la Bucureşti.

Central European Media Enterprises (CME), grupul care deţine în România posturile din reţeaua Pro TV, a anunţat, marţi, numirea în funcţia de Chief Financial Officer (CFO) a lui David Sach, fost înalt responsabil în cadrul unor companii precum Clearwire, Millicom International Cellular sau France Telecom. Sach îl înlocuieşte pe Charles R. Frank, numit interimar în această poziţie în vara anului trecut, după plecarea din grup a fostului CFO, Wallace Macmillan, informează HotNews.
Un nou şef peste finanţele grupului media CME

BBC Trust, corpul administrativ şi de reglementare al BBC, televiziunea britanică de stat, care opera până nu de mult din acelaşi sediu cu BBC, se mută într-o clădire de birouri separată, cu un buget de 3,7 mil. euro (3,2 lire sterline), notează Daily Business, care citeză presa internaţională.
BBC Trust îşi schimbă sediul cu 3,7 mil. euro

Conglomeratul media News Corporation cumpără o participaţie de acţiuni de 9,09% în cadrul companiei media saudite Rotana, tranzacţia fiind evaluată la 70 de milioane de dolari, relatează Financiarul, care citează Reuters.
News Corporation cumpără acţiuni în Arabia Saudită

Liderul spiritual al tibetanilor, Dalai Lama, a decis să apeleze la reţeaua socilă Twitter după o întâlnire cu unul dintre fondatorii acestui portal de microblogging, relatează Money.ro.
Dalai Lama şi-a deschis cont pe Twitter

Utilizatorii Twitter publică circa 50 de milioane de mesaje scurte, de 140 de caractere, pe zi, ceea ce înseamnă o medie de 600 de astfel de mini-texte pe secundă, notează Mediafax şi Wall-Street care citează declaraţii făcute de reprezentanţii platformei de micro-blogging.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus