Skip to main content

Spoturile Cancaniada, somate să intre în legalitate

 

Două reclame TV şi trei radio pentru concursul Cancaniada, organizat de Cancan, au fost "somate să intre în legalitate" pentru că nu respectă regulile informării corecte şi nu precizează perioada de desfăşurare a promoţiei.

Publicitate

Adevărul Holding şi-a reclamat concurenţa la CNA

Decizia de astăzi a venit în urma unei sesizări primite de Consiliu de la Adevărul Holding. Trustul concurent a reclamat faptul că spotul de promovare al concursului Cancaniada induce în eroare posibilii participanţi la concurs în privinţa modului de acordare al premiilor.

Concret, Adevărul Holding a acuzat ziarul CanCan de publicitate mincinoasă în privinţa campaniei de promovare a concursului Cancaniada.

Mircea Olaru, director de marketing al Adevărul Holding, a spus în şedinţa de astăzi de la CNA că şansa de a câştiga premiul cel mare (1 milion de euro) la concursul organizat de Cancan este de 0,8%. "Aceste spoturi promovează un concurs înşelător. Se omite faptul că este posibil ca premiul cel mare să nu se dea", a mai spus Olaru.

Iată ce se scrie în reclamaţia trimisă de Adevărul Holding la CNA:

"Ziarul Cancan a lansat o campanie de promovare (radio, TV şi ziar) prin care anunţă că oferă un mare premiu de 1 milion de euro. Promovarea creează iluzia câştigării cu certitudine a acestui premiu, fără să explice însă în mod clar mecanismul prin care acesta se poate câştiga, existând şanse infime pentru ca acest premiu să se acorde în realitate". Sesizarea este semnată de directorul executiv, Hadrian Mateescu.

Ce spune RAC-ul?

Consiliului Român pentru Publicitate (RAC) a decis că spoturile de promovare ale concursului Cancaniada contravin Codului de Practică în Publiciate prin faptul că nu se precizează perioada în care se desfăşoară promoţia şi modul în care cei interesaţi pot afla regulamentul.

CanCan a găsit soluţia pentru a-şi salva campania: noul spot nu încalcă legea

În urma recomandărilor făcute de RAC, organizatorii concursului au refăcut unul dintre spoturi. Astfel, noul spot include perioada în care se desfăşoară promoţia şi face trimitere la un site pe care se regăseşte regulamentul. "Acest spot nu încalcă legislaţia", a declarat Răsvan Popescu după ce noua reclamă a fost vizionată de întreg forul, în şedinţa de astăzi.

Răzvan şi Dani, publicitate nemarcată

În şedinţa de astăzi, Consilul Naţional al Audiovizualului a somat cu intrare în legalitate şi postul Antena1 pentru promovarea aceluiaşi concurs.

De data aceasta este vorba de un moment publicitar inclus în emisiunea "Neatza cu Răzvan şi Dani".

Motivul? Moderatorii emisiunii au promovat concursul fără ca secvenţa să fie marcată corespunzător.

Reprezentanta postului Antena 1, Cristina Bachmeier, a spus că momentul publicitar respectă regulile telepromovării prin marcarea cu însemnul "P" (publicitate).

Membrii CNA au fost, însă, de părere că o astfel de promovare trebuie să fie marcată de cartoane şi bine delimitată de restul emisiunii.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus