Skip to main content

DERAPAJ: Execuţie publică violentă în Jurnalul Naţional al anului 2010

 

jurnalul-2După moacă, pari naivă din naştere”. Propoziţia nu este ruptă dintr-un tabloid, nici din România Mare, nici din vreun comentariu de pe un blog. Este parte a unei execuţii publice, din presa anului 2010, din Jurnalul Naţional. Ziar declarat quality. Ziar al cărui şef, Marius Tucă, a fost premiat de IAA pentru campania Mişcarea de rezistenţă chiar ieri, când a apărut articolul.

Publicitate

Execuţia violentă, printr-un articol evident nesemnat, este anunţată încă din titlu: “Fătuca mincinoasă de la Daily Business”. Motivul acestui “tratament”: Ziarista de la Daily Business a publicat, în această săptămână o scurtă ştire, pe surse, despre posibile restructurări la Jurnalul Naţional.

Din articolul din Jurnalul despre „fata cu gura largă”:

  • "Dacă eşti din Tulcea, cum am aflat, nu ştim încă de pe care mal. Dacă o fi să treci cu pluta în centru ar însemna ceva de bine. Spre celălalt mal dacă mergi înseamnă că nu mai eşti fată de oraş, ci trăieşti doar pe mal. Că la voi nu e centură."
  • "Te-a păcălit, fată, cineva! Eşti uşor de dus cu preşul. După moacă, pari naivă din naştere."
  • "Fata cu gura largă zice că are surse."
  • "Mai încearcă şi tu, că diplomele se iau acum uşor. Pe cea de prostie ai obţinut-o."

Reacţia Jurnalului Naţional a fost penalizată de cititori, în comentarii care punctau exagerarea. Comentariile au fost însă şterse de către Jurnalul Naţional, după cum a observat Zoso.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu